27 / 04 / 2024

Uluslarası turizm yatırımcılardan Türkiye’ye büyük ilgi!

Uluslarası turizm yatırımcılardan Türkiye’ye büyük ilgi!

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) aracılığıyla, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi desteğiyle düzenlenen 'Tourism Investments Forum-TIF 2020' etkinliği dünyanın önemli markaları tarafından ilgi gördü.



Dün başlayan ve bugün hala devam eden ‘Tourism Investment Fo-rum-TIF 2020’, dünyanın önde gelen turizm yatırımcı misafirlerini ağırladı. Forumda, turizm sektörünün Türkiye’nin yükselen yıldızı olduğunu vurgulayan Rifat Hisarcıklıoğlu, dolayısıyla Türkiye turizminin gelişmesi için büyük bir çaba içinde olduklarını belirtti. Hisarcıklıoğlu,: “Sektörün sorunlarına çözümler üretmek için Türkiye Turizm Meclisini kurduk. Finansa erişimde, vergi ve gümrüklerde, inşaat izinleri ve tapu işlemlerinde bürokrasi ve prosedürler azaltıldı. Bu noktada küresel marka olmuş otel yatırımlarının, Anadolu’ya yayılmasını sağlamalıyız” dedi.

Türkiye'nin yerli ve yabancı yatırımcılar için altyapısı güçlü

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; Türkiye’de önemli ulusal ve uluslararası turizm yatırımcılarını ve fikir önderlerini bir arada toplayan bu organizasyonun, Türkiye ekonomisi ve turizm sektörü için önemli olacağını söyleyen TTYD Başkanı Oya Narin, TTYD olarak Turizm Yatırım Forumu’nda bir yandan yeni ve güçlü finans ve marka işbirlikleri ile networkler geliştirirken diğer yandan sektörel ihtiyaçları belirleyerek turizm yatırımlarına yeni bir yön vereceklerin belirtti. Türkiye’nin yerli ve yabancı yatırımcılar için altyapı açısından güçlü bir ülke olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal, özellikle İstanbul Havaalanı’nın bu noktadaki önemine dikkat çekti. Ağbal, “Önümüzdeki dönemde turizm bölgelerine daha fazla altyapı yatırımları yapılacak. Uygulama farklılıklarını ve bürokratik engelleri ortadan kaldırmak için, yatırım süreci dijitalleşecek. Yatırımla ilgili tüm süreçlerin tek bir merkezden yürütülmesi sağlanacak” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Arda Ermut, “Turizm gibi sektörlere öncelik veriyoruz. Ve bu sektörlerde küresel ölçekte öne çıkan ülkeleri tespit ederek ülkemize yatırım çekmek amacıyla faaliyetler yürütüyoruz. Yatırımlarının katma değer yaratmada da yavaş yavaş önemi anlaşılmaya başlandı. Bu noktada da dönüşüm başladığı için artık turizm yatırımları da bizim öncelikli sektörlerimiz arasına girdi” dedi.

Forumda bir sunum yapan STR Global Avrupa Direktörü Thomas Emenuel , “Ortam biraz rahatlayınca, Avrupa’dan Türkiye ve Kuzey Avrupa ziyaretleri arttı. Türkiye’de 363 otelden veri alıyoruz. Türkiye’de talep artışma paralel olarak oda başına gelir de artıyor. Doluluk ve gelir artıyor. Doluluk oranlarını yükselten şehirler İstanbul ve İzmir. Oda başına elde edilen gelir Eskişehir hariç, diğer tüm şehirlerde arttı. İstanbul’da özellikle küresel oyuncular, buradaki ayak izlerini artırıyor. Ayrıca Ortadoğu ve Çin gibi ülkelerden de yatırımcılar var. İstanbul’da şu anda 5 bin yeni odayapılıyor” şeklinde konuştu.


Geri Dön