24 / 04 / 2024

türkiye uydu haritası ne zaman yapılacak

türkiye uydu haritası ne zaman yapılacak

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Google Maps gibi Türkiye' nin de RASAT uydusu ile çekilmiş görüntülerden oluşan bir haritaya sahip olacağını ifade etti...

Türkiye'nin deprem gerçeği yine değişiyor! Prof. Dr. Tüysüz: Yeni deprem haritası 2025'te açıklanacak!

Prof. Dr. Okan Tüysüz, yeni bir deprem haritası için çalışmaların sürdüğüne dikkat çekti ve büyük olasılıkla yeni haritanın 2025'te ortaya çıkacağını söyledi. Tüysüz, Türkiye'nin deprem riski ile ilgili de önemli açıklamalarda bulundu. 

Türkiye’nin deprem haritası yeniden güncelleniyor

Türkiye Diri Faylarının Paleosismolojik Özelliklerinin Belirlenmesi Araştırma Platformu, diri faylar, fay segmentleri üstünde paleosismoloji temelli çalışmalar sürdürecek ve bu çalışmalar sonrasında Türkiye Deprem Tehlike Haritası yeniden güncellenecek. İşte haberin ayrıntıları...

Türkiye’nin tatlı haritası çıkarıldı! Baklava, sufle, künefe koltuğu kaptırdı!

2019 yılından 2023 Mayıs ayına kadar olan süreyi kapsayacak şekilde, ülkenin dört bir yanındaki on binlerce restoran üzerinden elde edilen sonuçlarla oluşturulan Türkiye’nin Tatlı Haritası ezberleri bozdu. İşte detaylar.

Türkiye'nin en çok değerlenen 10 şehri belli oldu! Kırklareli ve Edirne zirvede! 

Şubat'ta meydana gelen deprem Türkiye’de değer artışı haritasının değişmesine neden oldu. En çok değerlenen 10 şehirlik listede deprem güvenliği dikkat çekti. Kırklareli ve Edirne ilk sıralara yerleşirken, Karadeniz bölgesinden 5 il birden listeye girdi.

Prof. Dr. Süleyman Pampal: Türkiye Deprem Tehlike Haritası güncellenmeli!

Gazi Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Kurucu Başkanı Prof. Dr. Süleyman Pampal yaptığı açıklamada 'Türkiye Deprem Tehlike Haritası'nın güncellenmesi gerektiğini dile getirdi.

Prof. Dr. Cenk Yaltırak'tan şok edecek açıklama: Türkiye'nin deprem haritası yanlış

Jeolog Prof. Dr. Cenk Yaltırak, Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem sonrası ''Türkiye'nin deprem haritası yanlış'' diyerek şok edecek açıklamalarda bulundu.

Yemeksepeti, Türkiye’nin “çorba haritası”nı çıkardı! En sevilen çorba hangisi oldu? Çok şaşıracaksınız!

Türkiye’nin hızlı ticaret platformu Yemeksepeti, Türkiye’nin en çok sevilen ve sipariş verilen çorbalarını açıkladı. En çok hangi çorba seviliyor? Hangi şehirde hangi çorba daha çok sipariş ediliyor? İşte o ilginç detaylar…

Türkiye'de bir gaz merkezi oluşturulacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'de doğalgaz dağıtım merkezi kurulması için adımlar atıldığını ve yol haritasının yıl sonuna kadar netleşeceğini söyledi.

Ekonomide yeni yol haritası açıklandı… Türkiye’yi neler bekliyor? Tek haneli enflasyon hedefi ve daha fazlası…

Türkiye ekonomisinin 2023-2025 dönemine adına yeni yol haritası niteliği taşıyan Orta Vadeli Program (OVP) Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Türkiye'nin afet risk haritası çıkarıldı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Türkiye'nin afet risk haritasını çıkardı.

Türkiye'den konut alan yabancılar kime güveniyor?

Gayrimenkul Yurtdışı Tanıtım Derneği (GİGDER), Türkiye'den konut alan yabancıların güven haritasını ortaya çıkardı. Buna göre; Türkiye'den konut alan Ruslar emlakçılara Ürdünlüler ise referansa güveniyor. 

Türkiye'nin çürük yapı stoku ortadan kalkıyor!

TÜRKÇİMENTO, ülke genelinde depreme karşı izlenecek yol haritasını belirlemek için Türkiye Deprem Hazırlık Yol Haritası Raporu'nu hazırladı. Raporda çürük yapı stoku karşısında alınacak adımlar sıralandı.

Yol haritası hazırlanıyor! Türkiye'nin yüzde 95'i riskli!

TÇMB öncülüğünde bir araya gelen Türkiye’nin lider sivil toplum örgütleri, “Türkiye Deprem Hazırlık Yol Haritası” hazırlanması konusunda güçlerini birleştirecek.

türkiye uydu haritası ne zaman yapılacak Haberi

türkiye uydu haritası ne zaman yapılacak


Türkiye'nin yüksek çözünürlüklü yerli keşif uydusu GÖKTÜRK-2 ve ilk yerli gözlem uydusu RASAT hakkında bilgi alan Bakan Işık, dünyadaki en iyi balistik inceleme sistemlerinden biri olan BALİSTİKA'yı inceledi.


TÜBİTAK UZAY'ın çalışmalarının göğüslerini kabarttığını söyleyen Bakan Işık, Türkiye'nin "uzayda artık ben de varım" dediğini dile getirdi. GÖKTÜRK-2 ve RASAT'ın TÜBİTAK UZAY marifetiyle yapıldığını belirten Işık, "İlk yerli haberleşme uydusu olacak TÜRKSAT 6A'nın hazırlıkları yürüyor. Arkasından istihbarat uydularıyla ilgili çalışmalar yapılacak ve pek çok proje, burada hayata geçecek" diye konuştu.

TÜBİTAK UZAY'da çok ciddi yetişmiş bir insan kaynağı olduğunu anlatan Işık, bu gücün Türkiye için üretiyor olmasının kendilerini memnun ettiğini söyledi. RASAT'ın 7,5 metre, GÖKTÜRK-2'nin ise 2,5 metre çözünürlükte görüntü alabildiğini ifade eden Işık, şunları söyledi: "Şimdi inşallah GÖKTÜRK-1 uydusunda yüksek çözünürlükte görüntü...