26 / 04 / 2024

türkiye yardım alan hane sayısı

türkiye yardım alan hane sayısı

Türkiye'de ekonomik yardım alan aile sayısı açıklandı. Her dört aileden birinin hükümetten maddi yardım aldığı ortaya çıktı. Bu rakam 80 milyonluk ülkede 20 milyon insana denk geliyor. Devlet eliyle verilen destekler ülkedeki ekonomik yoksulluğun boyutunu gözler önüne serdi.

Türkiye’nin elektrik kurulu gücü 3,3 kat arttı! Tamı tamına 105 bin megavatı aştı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan, Türkiye'de enerji alanında atılan adımlarla elektrik kurulu gücü ve ekipman üretiminin arttığını ifade etti. Tancan, "Geçen yıl 31 bin 846 megavat olan elektrik kurulu gücü 3,3 kat artarak temmuz ayı sonunda 105 bin 135 megavata ulaştı”dedi

Türkiye, tarım ve balık üretiminde Doğu Avrupa’nın lideri olacak!

OECD ve FAO, tarımsal emtia ve su ürünleri piyasalarının 10 senelik beklentilerine yönelik değerlendirmeleri kapsayan “Tarımsal Görünüm 2023-2032” adlı raporunu kamuoyuyla paylaştı. Rapora göre, Türkiye, tarım ve balık üretiminde öncü ülke olacak.

İngiltere: Türkiye ile müzakerelere başlanacak

İngiltere’den Türkiye ile müzakerelere başlanacağına yönelik açıklama geldi. Bu kapsamda, Türkiye ile İngiltere arasındaki serbest ticaret anlaşmasının kapsamının hizmetler ve dijital sektörü de kapsayacak şekilde genişletilmesi amacıyla müzakerelere başlanacak.

Hayat pahalılığı nedeniyle vatandaş giderek fakirleşiyor! Sosyal yardım alan hane sayısı 4 milyonu geçti!

Son 5 yıl içerisinde artan hayat pahalılığı nedeniyle vatandaşlar sosyal yardım almadan hayatını sürdürmekte zorlanıyor. Hükümetin yoksullukla mücadele iddiasına rağmen sosyal yardım alan hane sayısı 4 milyonu geçtiği gözleniyor.

Sosyal yardım alanlara kara haber! Evde bakım yardımında yönetmelik değişti!

Evde bakım yardımı yönetmelik değişikliği tartışmalara neden oluyor! Yeni düzenlemelerle birlikte evde bakım yardımı alan vatandaşlar, karşılaştıkları zorluklar ve eleştirilere maruz kalıyor. Detaylar haberimizde! 

Depremzedelerin yardımına herkes koşuyor! Otomotiv sektörü de seferber oldu

Kahramanmaraş depremi 10 ilde binlerce kişiyi sevdiklerinden ayırdı. Depremin etkisine giren birçok il yaşanan tahribattan dolayı yaşanmaz hale gelirken, tüm Türkiye yardım için seferber oldu. Maddi yardımın dışında ellerindeki imkanları da seferber eden otomotiv markaları, her alanda ihtiyaç sahipl

Türkiye Kömür İşletmeleri Ankara'da 1 milyon TL'ye iş yeri satacak! Sakın kaçırmayın!

Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu Genel Müdürlüğü, Ankara Çankaya'da yer alan iş yerini satışa çıkardı. Söz konusu iş yerinin satış ihalesi 28 Şubat 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

Yabancıların Türkiye'deki gayrimenkullere ilgisi katlandı! En çok hangi ülke vatandaşları mülk alıyor? 

Son 20 senede  yabancı ülke vatandaşlarının arsa ve konut alımları artarken adını bile duymadığımız ülkelerin vatandaşları da Türkiye'den mülk aldı. İşte ayrıntılar...

Doğalgaz yardımı ödemeniz hazırdır ne demek?

Doğalgaz yardımı alan kişilerin merak edip araştırdığı bazı hususlar bulunuyor. Onlardan biri de “Doğalgaz yardımı ödemeniz hazırdır ne demek?” şeklinde sorulan sorular olmaktadır. İşte o yanıtlar!

Aile destek paketi yardımı alanlar bu yardımı da alabiliyor! Hemen tıklayın hiç vakit kaybetmeyin

Aile destek ödemeleri kapsamında yardım alan vatandaşlar devletin diğer yardımlarından faydalanıp faydalanamayacaklarını merak ediyor. Gelin konuyla ilgili detaylara hep birlikte göz atalım...

Aynes'in 785,5 milyon TL'ye Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri'ne satışı gerçekleşti!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Aynes Gıda'nın 785,5 milyon TL'lik bedelle Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri'ne satışının gerçekleştiğini duyurdu. İşte detaylar..

Opel Türkiye Genel Müdürü Girgin: ÖTV ile ilgili de bir güncellemenin çok yakın olduğunu düşünüyorum!

Opel Türkiye Genel Müdürü Girgin, ağustosta yatırım amaçlı araç alımlarında azalış gördüklerini belirterek, "Biz bunları ölçümlüyoruz. Piyasadan da tabii ki geri dönüşler alıyoruz, bunları harmanlayıp bu yorumları yapıyoruz." dedi. İşte haberin detayları…

Emeklilere son dakika müjdesi! ING Türkiye emeklilere 8.250 TL promosyon veriyor! Duyan inanamadı! Hemen bakın!

ING Türkiye, emekli müşterilerine verdiği promosyon tutarını yükselttiğini açıkladı. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, maaşını ING’ye taşımak isteyen emekliler, taşıma işlemlerini şubeye gitmeye gerek kalmadan e-devlet üzerinden ya da nüfus cüzdanlarıyla ING şubelerinden yapabiliyor.

türkiye yardım alan hane sayısı Haberi

türkiye yardım alan hane sayısı

Ekonomide kronik hale gelen sorunlar kalıcı çözüm adımları beklerken hanelere maddi yardım günlük çözüm çabasının bir parçası olarak öne çıktı. Artan hayat pahalılığı karşısında yardımla ay sonunu getirebilen kesimin milyonlara ulaştığını ise Aile Bakanlığı verisi ortaya koydu. CHP Mersin Milletvekili Gökçel’in TBMM'deki soru önergesine cevap veren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 2021 yılında 6 milyon hanenin sosyal yardım aldığını açıkladı. Böylece Türkiye’de yaklaşık 20 milyon kişi yardıma muhtaç hale geldiği anlaşılmış oldu.

Son aylarda Türkiye ekonomisinde bariz bir şekilde kendini gösteren ekonomik darboğaz, vatandaşların temel ihtiyaçlarını arttırdı. Yaşanan enflasyonla gerçekleşen fiyat artışları karşısında asgari ücretli yok olurken, yardıma muhtaç ailelerin sayısı da arttı. Ekonomik kriz süreciyle birlikte başlayan gıda ve barınma sorunu bunun yanında artan ihtiyaçlar milyonlarca vatandaşı...