29 / 03 / 2024

Türkiye yıkılacak yapı

Türkiye yıkılacak yapı

Bakan Özhaseki, "1999 yönetmeliği öncesinde Türkiye'de yapılan yaklaşık 7,5 milyon civarında yapı stoğu var. Bunların büyük çoğunluğu depreme dayanıksız ve yaşam için elverişsiz. Bunların yıkılması lazım" açıklamasında bulundu.

Kaş'taki 3 bin 719 kaçak yapı yıkılacak: İlan verildi, yıkımlar yerel seçimlere kadar tamamlanacak!

Antalya'nın önemli turistik bölgelerinden olan Kaş'ta, aralarında yabancıların da yer aldığı 3 bin 719 kaçak yapının yıkımı yapılacak. İşte ayrıntılar ve yıkım ile ilgili verilen ilan...

Türkiye Taşkömürü Kurumu 2 bin işçi alıyor! 18 yaşından büyük olanlara müjde! Hemen detaylara bakın!

Türkiye Taşkömürü Kurumu 2 bin işçi alımına ilişkin ilan Resmi Gazete'de yayımlandı. Alımlara 18 yaşından büyük ve 32 yaşından küçükler başvurabilecek. İşte ayrıntılar...

İstanbul depreminde köprüler, havalimanları, yollar yıkılacak mı? Bakan Uraloğlu tek tek açıkladı: Tahliye planı yapıldı

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul depremi ile ilgili yaptıkları ve yapmayı planladıkları çalışmaları tek tek açıkladı. Peki İstanbul depreminde köprüler, havalimanları, yollar yıkılacak mı? İşte ayrıntılar...

Türkiye, yılın ilk 6 ayında yaklaşık 53 bin kez sallandı!

Türkiye, yılın ilk 6 ayında yaklaşık 53 bin kez sallandı. konuya ilişkin Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Afet Yönetimi Uzmanı Doç. Dr. Bülent Özmen değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'den Körfez ülkelerine Mayıs ayında 1,6 milyar dolarlık ihracat!

Açıklanan resmi rakamlara göre Türkiye'nin Körfez ülkelerine ihracatı, Mayıs ayında geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 29 arttı ve 1 milyar 691 milyon dolar şeklinde oldu.

Türkiye Taşkömürü personel alımı yapıyor! 35 yaşını geçmeyen herkes başvursun! Başvuruları sakın kaçırmayın

Türkiye Taşkömürü Kurumu personel alımı yapacağını duyurdu. 35 Yaşını geçmeyen herkes başvuru yapabilirken, başvuru şartları merak ediliyor. Peki kimler başvuru yapabilir? Başvurular başladı mı? İşte Türkiye Taşkömürü Kurumu personel alımı ayrıntıları...

Osmaniye'de 10 bin ağır hasarlı bina 3 ayda yıkılacak!

Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen depremin ardından Osmaniye'de depremden etkilenen 10 bin ağır hasarlı bina 90 günde yıkılacak. 

Malatya'da yıkık ve acil yıkılacak toplam 6 bin 442 yapının enkazı kaldırıldı!

Malatya'da, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihindeki depremlerde yıkılan ve acil yıkılacak 6 bin 586 binadan 6 bin 442'sinin enkazının kaldırıldığı belirtildi.

Türkiye Taşkömürü Kurumu tamı tamına 2 bin işçi alımı yapacak! Acele eden işi kapacak!

Türkiye Taşkömürü Kurumu tam 2 bin işçi alımı yapacağını duyurdu. Türkiye Taşkömürü Kurumu bünyesinde yapılacak alımlar ile ilgili ayrıntılar başvuru yapacak adaylar tarafından arama motorlarında araştırılıyor. Konu ile ilgili karar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlandı.

Tat Kuleler yıkılacak mı? 'Depreme dayanıklı değil' gerekçesiyle mahkemeye başvuru yapıldı! 

İstanbul’un en merkezi noktasında yıllardır miras davası nedeniyle atıl durumda bulunan Tat Kuleler ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. Tat Kuleler yıkılacak mı?

Türkiye Varlık Fonu'ndan Ziraat, Halk ve Vakıflar bankalarına 111,7 milyar TL’lik destek

Türkiye Varlık Fonu (TVF), Türkiye’nin en büyük bankalarından olan Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankasının çekirdek sermayelerinin toplam 111,7 milyar TL artırılması için gerekli çalışmaları tamamladığını paylaştı.

Emekli maaşı zammının bütçeye yükü ne kadar olacak? İşte yapılan açıklamada yer alan o rakam...

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş tarafından ortaya koyulan etki analiz raporunda; hükümetin en düşük emekli aylığı tutarını 5 bin 500 Türk Lirası'ndan 7 bin 500 Türk Lirası'na çıkarmasının bütçeye yükü 120,8 milyar Türk Lirası olacağı açıklandı.. İşte detaylar...

Deprem bölgesinde 830 bin 783 bina incelendi: 384 bin 545 bağımsız birim acil yıkılacak! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından deprem bölgesindeki hasar tespit çalışmalarına ilişkin açıklama yapıldı. Deprem bölgesinde 830 bin 783 bina incelendi: 384 bin 545 bağımsız birim acil yıkılacak! 

Türkiye yıkılacak yapı Haberi

Türkiye yıkılacak yapı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Ege Bölgesi'nde bundan sonra da depremlerin olabileceğini hepimizin bilmesi lazım. Zaten bilim adamları da uyarıyor. O bölgedeki bütün belediye başkanı arkadaşlarımızın da yapı izni verirken kesinlikle bunları göz önünde bulundurarak gayret etmelerini özellikle bir kez daha ihtar ediyoruz." dedi.


Bakan Özhaseki, Erzurum Üniversiteleri Mezunları MTTB Platformu tarafından Kayseri Kadir Has Kongre Merkezi'nde düzenlenen 17. Geleneksel Vefa Buluşması'nda yaptığı konuşmada, dünyada son yüzyıl içerisinde yaşanan ve tabiatı tahrip eden olaylar neticesindeki iklim değişikliklerinin bir gerçeklik olarak ortaya çıktığını söyledi.



Karbon salınımının fazla olması ve dünya yüzeyindeki dengelerin bozulmasının birtakım felaketleri de beraberinde getirdiğini anlatan Özhaseki, şöyle konuştu:


"Ayrıca aşırı şehirleşmenin ve betonlaşmanın ortaya koymuş olduğu gerçeklik de bütün bunları artırıyor. Bunları engelleyebilme imkanımız var. Yapacağımız çalışmalarla birçok...