25 / 04 / 2024

türkiyede kuraklık sorunu

türkiyede kuraklık sorunu

İHA Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu " Genellikle Türkiye'de 7 yılda bir kuraklık söz konusu. Belediye başkanları yer altı içme suyu şebekelerini mutlaka yenilesinler" dedi.

Trakya'da kuraklık tehdidi, Buğday kuru toprağa ekilecek

Türkiye'nin en önemli hububat üreticilerinden Trakyalı üreticiler, kuraklık sebebi ile geçen sene olduğu gibi bu sene de buğday tohumlarını kuru toprağa ekim yapacak. İşte haberin ayrıntıları...

Avrupa’yı kuraklık vurdu Türk çiftçisine fırsat doğdu!

Zeytin ve zeytinyağında bu yıl Akdeniz ülkelerinde yaşanan kuraklık Türkiye'nin çok önemli rakipleri olan ülkeleri ithalatçı konumuna getirecek. Bu durumun yurtiçinde de zeytin ve zeytinyağı fiyatlarını artırması bekleniyor.

Çiftçiler müjde! Kuraklık destek ödemeleri başladı!

Binlerce çiftçi 22 Aralık kuraklık destek ödemeleri yattı mı? Ne zaman yatacak? sorularının cevaplarını araştırırken söz konusu destek ödemeleri ile ilgili son dakika gelişmesi yaşandı...

Türkiye'nin gümrük sorunu çözülmeli!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabından "Türkiye'nin gümrük sorunu çözülmeli!" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 4  maddelik analizi...

Beyazköprü İnşaat Taahhüt Danışmanlık Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Beyazköprü İnşaat Taahhüt Danışmanlık Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi dün Sancaktepe’de 50 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Doğan tarafından kuruldu.

Uşaklı Yapı İnşaat Hizmetleri Hafriyat Taahhüt Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Uşaklı Yapı İnşaat Hizmetleri Hafriyat Taahhüt Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi Mehmet Yıldırım tarafından 100 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Adana İnşaat Fuarı Türkiye ve Kıbrıs'ı bir araya getirdi!

TÜYAP Adana Fuarcılık tarafından düzenlenen Adana İnşaat ve Yapıda Yenilikler Fuarı Türk ve Kıbrıs heyetlerini bir araya topladı.

Nasoğlu İnşaat Taahhüt Mahrukatçılık Gıda Toplu Temizlik Nakliye Ticaret Ve Sanayi Ltd.Şti. kuruldu!

Nasoğlu İnşaat Taahhüt Mahrukatçılık Gıda Toplu Temizlik Nakliye Ticaret Ve Sanayi Ltd.Şti. Doğan kuy ve Msa Kuy ortaklığında 1 milyon TL sermaye ile bugün kuruldu.

Türkiye Varlık Fonu yabancı banka satın alabilir!

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, Türkiye Varlık Fonu’nun yurt dışında bir markayı, bankayı satın alabileceğini açıkladı

Panorama Harita İnşaat Taahhüt Danışmanlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Panorama Harita İnşaat Taahhüt Danışmanlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Soner Çiftçi tarafından 10 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Avrupa İmar Bankası, Türkiye Varlık Fonu şirketleriyle çalışacak!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Başkanı Sir Suma Chakrabarti, Türkiye Varlık Fonu (TVF) ile ilgili çalışmaları yakından takip ettiklerini söyleyerek, Türkiye Varlık Fonu bünyesindeki şirketlerle çalışabileceklerini belirtti.

Hrg Hafriyat İnşaat Taahhüt Hayvancılık Limited Şirketi kuruldu!

Hrg Hafriyat İnşaat Taahhüt Hayvancılık Limited Şirketi Haydar Gümrükçü tarafından 500 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Türkiye Varlık Fonu'na aktarılan şirketler yeniden yapılandırılacak!

Türkiye Varlık Fonu’na aktarılan şirketlerin yeniden yapılandırılması için çalışma başlatıldı. Şirketler fonksiyonel hale getirilecek.

türkiyede kuraklık sorunu Haberi

türkiyede kuraklık sorunu

İHA Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, kuraklığa bağlı olarak su tasarrufu konusunda uyarılarda bulunarak, "Bütün belediye başkanları festival, mestival yapacakları yerde, festivallerine de gitmiyorum ve şiddetle karşıyım. Yer altı içme suyu şebekelerini mutlaka yenilesinler" dedi. 


Bakan Eroğlu, Türkiye'de kişi başına su kullanımı ile ilgili bilgi verdi. Eroğlu, "Türkiye'ye 642 milimetre yağış düşüyor ortalama ama bu uzun dönem ortalaması. Bazı yıllar daha yağışlı bazı yıllar daha az yağışlı, kurak olabiliyor. Genellikle de Türkiye'de 7 yılda bir kuraklık söz konusu. 


1993-1994'te bir kuraklık oldu. Daha sonra 2000, 2007 ve 2014 yılında bir kuraklık oldu. Ama biz bunlara karşı bir tedbir alıyoruz. Bütün şehirlerimizin içme kullanma suyu ihtiyacını karşılamak için barajlar, ishale hatları, arıtma tesislerini inşa ettik. 76 şehrin tesislerini...