27 / 04 / 2024

türkiyede tapu sahibi olmak

türkiyede tapu sahibi olmak

Türk insanı için konutta önceliğin birinci el satışlar olduğunu söyleyen TGM Trend Gayrimenkul Genel Müdürü Hakan Erilkun 4 yıldaki konut satışlarının sadece 1 milyon 300 binininikinci el satış olduğunu ifade etti.

Tapu sahipleri dikkat! Aman evinizi, arsanızı sakın kaybetmeyin!

Tapu sahibi olmak maalesef her zaman tam güvence anlamına gelmemektedir. Son günlerde yaşanan dolandırıcılık yöntemleri giderek fazlalaşıyor ve tapulu mallar da risk altında oluyor. 

Mağdur ev sahibinden dikkat çeken öneri: Tapu sahibi kiracısını 6 ayda çıkartabilse...

Mağdur ev sahipleri X sosyal medya hesaplarından sık sık yaşadıklarını paylaşıyor. Şimdi de tapu sahibinin kiracısını 6 ayda sorgusuz çıkartması önerisi geldi. İşte o paylaşım ve yapılan yorumlar...

Tapu sahiplerine müjdeli haber! Başvuru yapanların parası iade edilecek!

Milyonlarca tapu sahibine geriye dönük ödemelerde iade yapılacak. Maliye Bakanlığı'nın yeni düzenlemesiyle çok sayıda tapu sahibi parasına kavuşacak.

Milli Emlak'tan arsa sahibi olmak isteyenlere büyük fırsat!

Milli Emlak uygun fiyatlı arsa satışları ile vatandaşları tapu sahibi yapıyor. Yükselen fiyatlar karşısında her geçen gün değer kaybeden birikiminizi bu şekilde değerlendirmek mümkün. Bu göre, 7412 TL'lik ihale fiyatı ile satışa çıkarılan arsalar için başvuruların o tarihte yapılacağı kaydedildi.

ATEM Başkanı Hakan Akçam'dan tapu açıklaması: Tapu işlemleri daha kolay yapılabilir!

Türkiye Tapu uygulamasını değerlendiren Ankara Tüm Emlakçılar Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam tapu uygulamasının hayata konulması ile tapu işlemlerinin daha kolay ve şeffaf olabileceğini ifade etti.

Tapuda yeni dönem: 2024'te 'Türkiye Tapu' uygulaması başlıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Türkiye Tapu uygulamasını hayata geçirmek için düğmeye bastı. Uygulama ile tapu işlem başvurularına ek güvenlik getirilmesi planlanıyor.

Tapu sistemi sil baştan değişiyor! Tarih resmen belli oldu!

Tapu sahibi olmak isteyen herkesi ilgilendiren yeni bir düzenleme geliyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı düğmeye bastı ve ‘Türkiye Tapu’ uygulamasını devreye alacağını duyurdu.

Tapu sahipleri dikkat! Emlak vergisinde geriye dönük para iadesi yapılacak

Emlak vergisi ikinci taksit ödeme dönemi başlarken milyonlarca tapu sahibi de geriye yönelik 5 senelik para iadesi hatırlatması kaydedildi. Listede adı soyadı olanlar 563 Türk Lirası para iadesi alacak. İşte ayrıntılar...

Hisseli tapu sahipleri bu şartları yerine getirmeden aman sakın hissenizi satmayın! Aniden her şeyiniz yok olabilir...

Hisseli tapu sahibi olan kişilerin gayrimenkul alış ve satışlarında dikkat etmesi gereken bazı önemli unsurlar bulunuyor. İşte dikkat edilmesi gereken durumlar...

Hisseli tapu sahipleri aman dikkat! O işlemi yapmazsanız başınız derde girecek! 

Gayrimenkul satışlarında  hisseli tapu sahibi olunanların dikkat etmesi gereken önemli maddeler bulunuyor. Bu noktaları göz ardı edenlerin ise başı derde giriyor. İşte hisseli tapuda dikkat edilmesi gerekenler...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi sosyal destekleri: İBB Halk Süt başvurusu nasıl yapılır? İşte yanıtı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından başlatılan Halk Süt Projesi, ihtiyaç sahibi, muhtaç ve dar gelirli ailelere çocuklarının süt ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla büyük bir destek sağlıyor. Peki, İBB Halk Süt'e nasıl başvurulur? İşte ayrıntılar...

Emlak vergisi 2'nci taksit ödemelerinde son dakika! Tapusu olanlar hemen bakın! Emlak vergisi ne zaman ödenecek? 

Milyonlarca tapu sahibi 'Emlak vergisi 2'nci taksit ödemesi ne zaman?' sorusunun yanıtını araştırıyor. Peki emlak vergisi ne zaman ödenecek? İşte 2'nci taksit ödeme tarihi...

Akaryakıt alacaklar karaları bağladı! Bir zam daha geliyor! İşte detaylar!

Akaryakıt alacak araç sahibi vatandaşlara kötü haber. Benzine yeni bir zam yolda. Benzine ne kadar zam gelecek? İşte detaylar!

türkiyede tapu sahibi olmak Haberi

türkiyede tapu sahibi olmak

Türkiye'de 4 yılda 5 milyon konut satışı gerçekleştirildi. Hakan Erilkun, “yabancı satışlar ise hala istenen düzeyde değil. Öyle ki 4 yılda yabancılara yapılan 71.000 adet satış toplam satışların henüz yüzde 1,5’ini  oluşturuyor. Son üç yılda yaklaşık 3 milyon 400 bin adet tapunun 2 milyon 285 bin adedinin erkekler adına tescilli olduğunu, kadınlar adına tescil sayısının 1 milyon 115 bin olduğunu görüyoruz. Ancak kadınların mal sahibi olma yolunda umut verici gelişmeler kaydediliyor. Çünkü kadınlar adına gerçekleştirilen maliklik oranı her yıl ortalama yüzde 7 seviyesinde artış gösteriyor ” dedi.  

İstanbul'daki 3 milyon 700 bin  adetlik satışların 980 bin olduğunu söyleyen Hakan Erilkun emlak satışlarında devlet müdahalesinin satış rakamlarına direk yansıdığını açıkladı. 
 
Erilkun “Damga vergisi muafiyeti, tapu harç oranlarındaki indirimler, yabancılara gayrimenkulün...