26 / 04 / 2024

türkiyede yabancı sermaye

türkiyede yabancı sermaye

Amplio Emlak Yatırım Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Alaeddin Babaoğlu, "yabancı yatırımcının Türkiye'ye gelmekten çekindiği, hatta ülkedeki yabancı yatırımcılann pazardan çıkmak için hamlelerde bulunduğu" söylemlerinin gerçek olmadığını belirtti.

Yabancıların Türkiye talebi bitti mi? Yabancıya konut satışı 11 ayda yüzde 46,2 azaldı!

Türkiye, yabancı uyruklu vatandaşların konut talebinin yüksek olduğu bir ülke olarak dikkat çekiyor. Peki yabancıya konut satışında son durum ne? Yabancıların Türkiye talebi bitti mi?

CHP Milletvekili Gürer: 'Yabancılar konutu bıraktı, faiz peşine düştü!

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer yaptığı açıklamada yabancılara satılan konut sayısının geçen seneye göre yüzde 46 düştüğünü yabancıların konut yerine faiz ile kazanacağı alanlara yöneldiğini dile getirdi.

Antalya’da tersine göç başladı! Yabancıya konut satışı yüzde 29,23 azaldı!

İkamet iznine sahip yabancı uyruklulardan 17 bini son 4 ayda Antalya’yı terk etti. Ayrıca, yılın başından bugüne kadar gidenlerin oranı yüzde 16’ya ulaştı ve yabancıya konut satışı ise yılın 9 aylık döneminde yüzde 29,23 oranında düştü.

Yabancı sermaye Türkiye’ye yatırım yapmak için fırsat kolluyor!

QNB Genel Müdürü Ömür Tan, Türkiye ekonomisinde normalleşme süreci için 2 yıla ihtiyaç duyulduğunu belirterek, “Yabancı yatırımcı Türkiye’ye girmek için hangi üründe, nerede ve ne zaman girecekleri konusuna bakıyor” dedi.

Yabancı sermaye Türkiye’ye doğrudan yatırım için neyi bekliyor?

Ekonomi yönetimi ortodoks politikalara geçerken, Türkiye’ye yabancı sermaye akımı da hızlandı. Ancak yabancılar daha fazla yatırım yapmak için geleneksel politikalarda istikrarın devam etmesini ve daha sıkı para politikasına geçişi görmek istiyor.

AK Parti döneminde Türkiye’ye ne kadar doğrudan yabancı yatırım geldi?

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu’nun 300 miyar dolarlık yabancı yatırım getireceğine ilişkin seçim vaatlerinin yankıları devam ediyor. Bakan Nebati, bu vaade ilişkin tepkisini 2002 ile 2023 yılları arasında gerçekleşen yabancı sermaye yatırımları ile verdi.

İstanbul Finans Merkezi açıldı! Erdoğan: İFM yabancı sermaye açısından cazibe merkezi olacak

İstanbul Ataşehir’de inşa edilen İstanbul Finans Merkezi’nin bankalar etabı bugün törenle hizmete açıldı. Açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu proje ile birkaç yıl içerisinde İstanbul’un dünyanın sayılı finans merkezlerinden biri haline geleceğini söyledi.

Gayrimenkule yabancı ilgisi sürüyor! Yabancı sermaye gayrimenkule 2 ayda 920 milyon dolar yatırdı!

Bu yılın ilk 2 ayında net yabancı sermaye girişi yüzde 39 oranında artış gösterdi. Artışta 920 milyon dolarlık gayrimenkul yatırımları etkili olurken, yabancı sermaye girişi yıllık bazda ise 8 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Türk lirasının aşırı değer kaybı ve doların yükselişi sonrası gündeme geldi! Sermaye kontrolü geliyor iddiası

Türkiye'de doların TL karşısında gördüğü en yüksek zirve yurt dışı ekonomistleri tarafından 'Türkiye'de sermaye kontrolü riskinin arttığına' ilişkin yorumların artmasına neden oldu. Peki sermaye kontrolü nedir, neden uygulanır, Türkiye'de sermaye kontrolü gelirse ne olur?

Fitch'ten Türk bankalarına yönelik açıklama geldi!

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'ten Türk bakanlarına ilişkin bir açıklama yaptı. Türkiye'de sermaye artırımına giden kamu bankalarından ziyade sektörde bazı bankalarda da sermaye artırımının gerekebileceğini aktardı.

Türkiye yabancıya konut satışında rekor kırıyor!

Türkiye yabancılara konut satışında 2021 yılında 50 bin konutla rekor kırdı. DEİK Yurtdışı Yatırımlar Konseyi Üyesi Selman Özgün konut satışalara yönelik açıklama yaptı.

Yabancı yatırımcıların ticari gayrimenkule ilgisi azaldı mı?

PwC Şirket Ortağı Mevlüt Akbaş, yabancı yatırımcıların hem finansal hem stratejik olarak Türkiye'ye gelmek istediklerini ancak yabancı yatırımcının ticari gayrimenkule ilgisinin düştüğünü belirtti.

Otellerde pandemi sonrasında yabancı sermaye tehlikesi!

Doğru zamanda doğru kapanmalar yapılmadığı için Türkiye'nin ismi turizm sektöründe yasaklı. Peki oteller bu durumdan nasıl etkilenecek? Borçları biriken turizm sektörünün oyuncuları yabancı sermayelerin mi olacak? İşte ayrıntılar...

türkiyede yabancı sermaye Haberi

türkiyede yabancı sermaye

Yabancı yatırımcının Türkiye'ye gelmekten çekindiği iddialarının gerçekçi olmadığını dile getiren uzmanlar, Türkiye'deki yatırım potansiyelinin büyüyen ekonomi ile birlikte arttığını, uzun vadeli düşünen yatırımcıların adımlarını kalıcı olarak attığını belirtiyorlar. 


Amplio Emlak Yatırım Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Alaeddin Babaoğlu, "yabancı yatırımcının Türkiye'ye gelmekten çekindiği, hatta ülkedeki yabancı yatırımcıların pazardan çıkmak için hamlelerde bulunduğu" söylemlerinin tamamen gerçek dışı olduğunu ifade etti. Alaeddin Babaoğlu, muhabirine yaptığı değerlendirmede, dünyanın 17'inci, Avrupa'nın da 6'ıncı büyük ekonomisi olan Türkiye'nin son 10 yıl ortalamasında en hızlı büyüyen ekonomiler arasında yer aldığını ve son yıllarda ciddi miktarda yabancı sermaye yatırımı çektiğini söyledi. 


Türkiye'nin dünyada yabancı sermaye yatınmı için en çekici 13. destinasyon olduğunu belirten Babaoğlu, özellikle Ortadoğu pazarında ekonomik yapısı ve ilişkileriyle dikkati çeken Türkiye'nin, ticari potansiyeliyle de...