20 / 04 / 2024

Türkiye'ye 6 ayda bin 400 yabancı sermayeli şirket giriş yaptı!

Türkiye'ye 6 ayda bin 400 yabancı sermayeli şirket giriş yaptı!

Amplio Emlak Yatırım Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Alaeddin Babaoğlu, "yabancı yatırımcının Türkiye'ye gelmekten çekindiği, hatta ülkedeki yabancı yatırımcılann pazardan çıkmak için hamlelerde bulunduğu" söylemlerinin gerçek olmadığını belirtti.



Yabancı yatırımcının Türkiye'ye gelmekten çekindiği iddialarının gerçekçi olmadığını dile getiren uzmanlar, Türkiye'deki yatırım potansiyelinin büyüyen ekonomi ile birlikte arttığını, uzun vadeli düşünen yatırımcıların adımlarını kalıcı olarak attığını belirtiyorlar. 


Amplio Emlak Yatırım Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Alaeddin Babaoğlu, "yabancı yatırımcının Türkiye'ye gelmekten çekindiği, hatta ülkedeki yabancı yatırımcıların pazardan çıkmak için hamlelerde bulunduğu" söylemlerinin tamamen gerçek dışı olduğunu ifade etti. Alaeddin Babaoğlu, muhabirine yaptığı değerlendirmede, dünyanın 17'inci, Avrupa'nın da 6'ıncı büyük ekonomisi olan Türkiye'nin son 10 yıl ortalamasında en hızlı büyüyen ekonomiler arasında yer aldığını ve son yıllarda ciddi miktarda yabancı sermaye yatırımı çektiğini söyledi. 


Türkiye'nin dünyada yabancı sermaye yatınmı için en çekici 13. destinasyon olduğunu belirten Babaoğlu, özellikle Ortadoğu pazarında ekonomik yapısı ve ilişkileriyle dikkati çeken Türkiye'nin, ticari potansiyeliyle de ilgi odağı haline geldiğini belirtti. 


Babaoğlu, dünya emlak raporlarında, gelişmekte olan piyasa trendlerinde İstanbul'un mevcut varlıkları ile ikinci; yeni birleşme, satın alma ve geliştirme fırsatlannda ise ilk sırada yer alarak büyük bir potansiyele sahip olduğunu kanıtladığını dile getirdi. "Son dönemde yabancı yatırımcıların Türkiye'ye gelmekten çekindiği, hatta ülkedeki yabancı yatırımcıların pazardan çıkmak için hamlelerde bulunduğu" söylemlerinin gerçek dışı olduğunu ifade eden Babaoğlu, 'Türkiye, 2012 yılında 13 milyar doların üzerinde yabancı yatınm çekti. Yabancı yatırımlar son dönemde de devam ediyor. Direkt yabancı yatırım olarak »aktığımızda, 2012 yılı sonunda 32 bin 600 olan yabancı sermayeli şirket sayısı, 2013 haziran itibariyle 34 bini geçmiş bulunuyor. Yani bu yılın ilk 6 ayında 1.400 yabancı serşirket piyasalara giriş yapmış. Uzun vadeli düşünen yatırımcı adımlarını kalıcı olarak atıyor. Büyümeye oranla, yapılan yatırımlann da arttığını gözlemleyebiliyoruz" diye konuştu. 


Dünyanın en büyük 17. ekonomisiyiz 


Amplio Emlak Yatırım Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Alaeddin Babaoğlu, yabancı yatırımcıların bir ülkeye yatırım yapacağı zaman genel olarak ilgili ülkenin î potansiyeli ve istikrarına baktığını belirterek, şunları kaydetti: "Türkiye şu an 4 saatlik uçuş mesafesi içerisinde 1,5 milyar nüfusa ve 25 trilyon dolardan büyük bir Gayri Safi Mili Hasıla'ya ulaşım sağlanabilecek bir lokasyonda. Son 10 yılda ortalama yüzde 5 büyüyen, 786 milyar dolar büyüklük ile dünyanın 17. en büyük ekonomisiyiz. İşçilik maliyetlerimiz dünyanın başka ülkeleri gibi düşük değil fakat çok üretken, verimli ve "çalışma motivasyonu yüksek işgücü sayesinde uygun maliyetli bir yatırım ortamı sunuyoruz. Altyapı olarak rekabet içerisinde bulunduğumuz ülkelerden çok daha ileride olmanın avantajı var. 75 milyonluk nüfusunun yüzde 50'si 30 yaşın altında, dinamik ve eğitimli. Ekonomik yapı ve siyasi durum açısından da istikrarlı olan Türkiye, yatırımcıların yönelmesi için en cazip imkanların olduğu bölgelerden biri." 



Yeni Akit


Geri Dön