25 / 04 / 2024

yabancı sermayeli şirket

yabancı sermayeli şirket

Amplio Emlak Yatırım Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Alaeddin Babaoğlu, "yabancı yatırımcının Türkiye'ye gelmekten çekindiği, hatta ülkedeki yabancı yatırımcılann pazardan çıkmak için hamlelerde bulunduğu" söylemlerinin gerçek olmadığını belirtti.

1 ayda oturum izni alınan o ülkeye Türk akını!  40 bin Euro değerinde konut almak yetiyor!

Kuzey Makedonya'nın başkenti olan Üsküp'e Türk akını hız kesmeden devam ediyor. Paylaşılan detaylara göre ülkede oturum izni almak için 5 bin Euro sermayeli şirket kurmak ya da 40 bin Euro değerinde konut almak yetiyor. 

500 sanayi devi arasında yabancılar ‘dibi’ gördü!

Türkiye’de katma değerli sektörlerde faaliyet gösteren yabancı sermayeli kuruluşların İSO 500’deki sayısı ve payları istatistik tarihindeki en dibi gördü. Listedeki yabancı sermayeli şirket sayısı 108’e inerken, cirodan aldıkları pay yüzde 28’e düştü.

Türkiye'de 2022'de kurulan yabancı ortak sermayeli şirket sayısı zirve yaptı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'de geçen sene kurulan yabancı ortak sermayeli şirket sayısı, 20 bin 135'e ulaştı ve 2010'dan bu yana en yüksek seviyeye çıkmış oldu.

Sasa, Hollanda'da 1 milyon euro sermayeli şirket kurdu!

Sasa Polyester'den KAP'a yapılan açıklamada, şirketin Hollanda'da Sasa Trading BV adıyla yeni bir şirket kuracağı açıklandı. Şirket, Sasa International Financial Investments'a ait ve 1 milyon Euro sermayeye sahip.

TOBB yeni şirket verilerini açıkladı! 1425 yabancı ortak sermayeli şirket kuruldu!

TOBB, temmuz ayına yönelik kurulan-kapanan şirket istatistiklerini yayımladı. Türkiye'de Temmuz ayında toplam 8 bin 467 şirket kuruldu. Bunun 1425'ini yabancı şirketler oluşturdu.

Türkiye’de son 6 ayda 10 bin yabancı şirket! İlk 5 ülke dikkat çekti

Türkiye’de yılın ilk yarısında toplam sermayesi 5,4 milyar lirayı bulan 9 bin 828 yabancı ortaklı şirket kuruldu.

İkinci Thodex vakası! Yetkililer Kaçtı!

Türkiye'de hizmet veren ancak yabancı sermayeli bitcoin borsası Humex, kullanıcılarına para çekme işlemlerini kapattı. İddialara göre borsa kurucuları 20 milyon dolarlık varlık ile kaçtı.

Yabancıların kurduğu gayrimenkul şirketlerinde rekor artış!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) merakla beklenen kurulan ve kapanan şirket istatistiklerini açıkladı. Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada yabancıların kurduğu gayrimenkul şirketlerindeki rekor artışa değindi.

Yeni Gimat GYO, AVM işletmeciliği için 100 milyon TL sermayeli şirket kuracak!

Yeni Gimat GYO tarafından avm işletmeciliği yapmak amacıyla kurulacak olan "Profam Gayrimenkul Yönetimi A.Ş. " unvanlı şirkete 100 bin TL sermaye payı ile tek kurucu ortak olarak katılmasına karar verildi. Profam Gayrimenkul ile kuruluşu takiben Ankamall AVM'nin yönetimi için sözleşme yapılacak. 

Türkiye'den gayrimenkul alan yabancılar TBMM'de!

2015 ile 2021 Ağustos tarihleri arasında Türkiye'den gayrimenkul, arazi ve şirket satın alan ve vatandaşlık kazanan yabancı uyruklu kişilere ilişkin soru önergesi sunuldu. CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, sorularının İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yanıtlanmasını talep etti. 

Yabancı yatırımcıların ticari gayrimenkule ilgisi azaldı mı?

PwC Şirket Ortağı Mevlüt Akbaş, yabancı yatırımcıların hem finansal hem stratejik olarak Türkiye'ye gelmek istediklerini ancak yabancı yatırımcının ticari gayrimenkule ilgisinin düştüğünü belirtti.

Peker GYO Almanya'dan bina alıp, şirket kuracak!

Peker GYO, Almanya'daki 69 daire, 1 dükkan ve 69 adet otopark yerinden oluşan binayı satın alacak. Şirket 25 bin Euro sermayeli Almanya/Düsseldorf merkezli OXO investment GmbH şirketinin kurulması için çalışma başlattı.

Türkiye'den gayrimenkul alan yabancılar meclis gündeminde!

2015-2021 yılları arasında Türkiye'den gayrimenkul, arazi ve şirket satın alan yabancılar ve vatandaşlık kazanan yabancı uyruklu kişi sayısı meclis gündemine taşındı. CHP'li Antmen, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

yabancı sermayeli şirket Haberi

yabancı sermayeli şirket

Yabancı yatırımcının Türkiye'ye gelmekten çekindiği iddialarının gerçekçi olmadığını dile getiren uzmanlar, Türkiye'deki yatırım potansiyelinin büyüyen ekonomi ile birlikte arttığını, uzun vadeli düşünen yatırımcıların adımlarını kalıcı olarak attığını belirtiyorlar. 


Amplio Emlak Yatırım Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Alaeddin Babaoğlu, "yabancı yatırımcının Türkiye'ye gelmekten çekindiği, hatta ülkedeki yabancı yatırımcıların pazardan çıkmak için hamlelerde bulunduğu" söylemlerinin tamamen gerçek dışı olduğunu ifade etti. Alaeddin Babaoğlu, muhabirine yaptığı değerlendirmede, dünyanın 17'inci, Avrupa'nın da 6'ıncı büyük ekonomisi olan Türkiye'nin son 10 yıl ortalamasında en hızlı büyüyen ekonomiler arasında yer aldığını ve son yıllarda ciddi miktarda yabancı sermaye yatırımı çektiğini söyledi. 


Türkiye'nin dünyada yabancı sermaye yatınmı için en çekici 13. destinasyon olduğunu belirten Babaoğlu, özellikle Ortadoğu pazarında ekonomik yapısı ve ilişkileriyle dikkati çeken Türkiye'nin, ticari potansiyeliyle de...