26 / 04 / 2024

Türkiye'den gayrimenkul alan yabancılar meclis gündeminde!

Türkiye'den gayrimenkul alan yabancılar meclis gündeminde!

2015-2021 yılları arasında Türkiye'den gayrimenkul, arazi ve şirket satın alan yabancılar ve vatandaşlık kazanan yabancı uyruklu kişi sayısı meclis gündemine taşındı. CHP'li Antmen, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, 2015-2021 yılları arasında Türkiye'den gayrimenkul, arazi ve şirket satın alan yabancılara ve vatandaşlık kazanan yabancı uyruklu kişi sayısına ilişkin soru önergesi verdi. Antmen, sorusunun İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

Antmen, ''Aşağıdaki sorularımın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını, Anayasanın 98 ve İçtüzüğün 96. Maddeleri gereğince arz ederim'' diye konuştu.

Türkiye den gayrimenkul alan yabancılar meclis gündeminde!

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen'in soruları:
1 – 2015 ila 2021 yılları arasında Türkiye'den gayrimenkul, arazi ve şirket satın alan yabancı kişi ve şirket sayısı kaçtır? Bu kişilerin uyrukları nelerdir?

2 – 2015 ila 2021 yılları arasında; Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlığı alan yabancı uyruklu kişi sayısı kaçtır? Yıllar ayrı ayrı ve sırasıyla belirtilmek üzere; Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlığı alan kişiler hangi uyruktandır?

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com


Geri Dön