18 / 04 / 2024

Ruslar, Türkiye’den gayrimenkul alan yabancılar arasında ilk sırada!

Ruslar, Türkiye’den gayrimenkul alan yabancılar arasında ilk sırada!

Uluslararası aracı kuruluş Propriete Generale Group uzmanlarının yaptığı araştırmaya göre Ruslar, Ocak ve Mayıs 2022 döneminde Türkiye’den gayrimenkul satın alan yabancılar arasında birinci oldu.



Uluslararası aracı kuruluş Propriete Generale Group uzmanlarının yaptığı araştırmaya göre Ruslar, Ocak ve Mayıs 2022 döneminde Türkiye’den gayrimenkul satın alan yabancılar arasında birinci oldu.

Şubat ayının sonundan bu yana Türkiye'de gayrimenkul alan yabancılardan yüzde 31.44’ünün Rus vatandaşı olduğu görüldü.

İkinci sırada Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) yer alıyor. Bu ülke, Rus alıcılardan gelen talebin yüzde 20.03'ünü oluşturuyor. Yüzde 15.26 ile üçüncü sıraya yerleşen Gürcistan’ı yüzde 14.84.taleple Kazakistan takip ediyor.

Rusların gayrimenkul satın aldıkları ülkeler arasında ayrıca Arjantin, Paraguay, Brezilya, Meksika ve Şili gibi Güney Amerika ülkeleri yer alıyor.

Yılın ilk 6 ayında 1,5 milyondan fazla gayrimenkul satış işlemi yapıldı!

Propriete Generale Group'un kurucu ortağı İvan Yarinkovskiy, Rusların yurtdışında gayrimenkul satın almak için farklı nedenleri olduğunu kaydederek; bazılarının yatırım yaparak sermayelerini artırmak, bazılarının göçmenlik statüsü elde etmek, bazılarının sıcak bir iklime sahip bir ülkeye taşınmak, bazılarının ise kendileri ve çocukları için iyi bir eğitim ve yaşam kalitesi yüksek olan bir yere taşınmak istediklerini belirtti.

Türkiye'de Rusların yüzde 90'ına yakını bu ülkede yaşamak için gayrimenkul satın aldığına dikkat çeken İvan Yarinkovskiy,
"Birleşik Arap Emirlikleri’nde ise Rusların yüzde 60'tan fazlası yatırım projeleriyle ilgileniyor. Latin Amerika ülkelerinde düşük fiyatlar ve nispeten hızlı bir şekilde yasal statü elde etme ve gelecekte AB'de ikamet etme beklentileri nedeniyle gayrimenkul satın alıyor.” şeklinde konuştu.

Analistlere göre, yabancıların gayrimenkul alım-satımı yeni jeopolitik kriz sebebi ile değişikliğe uğradı. 2021 senesi sonunda gayrimenkul satın almak için Ruslar en fazla Portekiz, Yunanistan, Kıbrıs ve İspanya'yı tercih ediyordu.

Otobüs bileti fiyatları uçtu! Bayramda biletler tükendi! Metro, Pamukkale, Kamil koç 9 Temmuz 2022 fiyat listesi!

1 euro bugün kaç TL? Euro kuru ne kadar oldu? İşte 9 Temmuz 2022 euro alış satış rakamları...

AVM'ler Kurban Bayramı'nda açık mı 2022? Alışveriş merkezleri bayramda açık mı? Dikkat! Kapıda kalabilirsiniz!

Kenara 1 dolar alıp atanlar çabuk bakın! Bayramda dolar bakın ne kadar oldu? Son dakika dolar kuru 9 Temmuz 2022

64 MP kameralı Samsung Galaxy A52'ye Arçelik'ten bayram indirimi! 9 Temmuz 2022 fiyat listesi...

Geri Dön