19 / 04 / 2024

Eskişehir'den arazi alan yabancılar meclis gündeminde!

Eskişehir'den arazi alan yabancılar meclis gündeminde!

Eskişehir'den arazi alan yabancı ülke vatandaşları meclis gündemine taşındı. CHP'li Süllü, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, Eskişehir'den arazi alan yabancı ülke vatandaşlarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Süllü, sorusunun Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Süllü, ''CHP İstanbul Milletvekili Sayın Sezgin Tanrıkulu'nun, TBMM 7/10058 ve 7/20338 esas sayılı yazılı soru önergesine, 6 Aralık 2019 tarihinde Bakanlığız tarafından verilen yazılı cevapta, Arap ülkelerinde yaşayanların satın aldığı alanların toplam yüzölçümü ve illere göre dağılımı konusunda çeşitli bilgiler verilmiştir. Katarlılar'ın Eskişehir'den almış olduğunu belirttiğiniz, 423 bin metrekare arazi ile ilgili sorularımızın, Eskişehir kamuoyunun aydınlatılması için, yazılı olarak cevaplandırılmasını talep etmekteyim'' diye konuştu.

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar'ın soruları:

1- Eskişehir'de Katarlıların satın aldığını belirttiğiniz 423 bin metrekare arazi, hangi bölgelerde bulunmaktadır? Tek parça halinde midir yoksa parçalı olarak farklı bölgelerde midir?
2- Satın alınan arazilerin vasfı nedir? Tarım arazisi mi, maden sahası mı yoksa imarlı arsa mıdır?
3- Söz konusu arazilerin alımı, şahıslar mı yoksa şirketler tarafından mı gerçekleştirilmiştir? Tek bir şirket ya da şahıs tarafından mı alım yapılmıştır?
4- Katarlılar dışında, Eskişehir'den arazi alan, başka yabancı ülke vatandaşları var mıdır?
 


Geri Dön