25 / 04 / 2024

Eskişehir yabancıya arazi satışı

Eskişehir yabancıya arazi satışı

Eskişehir'den arazi alan yabancı ülke vatandaşları meclis gündemine taşındı. CHP'li Süllü, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TOKİ Eskişehir mağdurlarından açıklama: Yüzde 1 KDV ile 0,49 faizli sabit ödeme hakkımızı geri istiyoruz!

TOKİ Eskişehir mağdurları ve CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü'den konut teslimlerinde ve ödemelerde yaşanan sorunlarla ilgili son dakika açıklamaları geldi. İşte o açıklamalar...

Yabancıya konut satışı pandemiden sonra katlandı, 2023'te sert düştü! İşte nedenleri..

TCMB eski başekonomisti, İktisatçı akademisyen, Bilkent Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Hakan Kara, X sosyal medya hesabından yabancıya konut satışları ile ilgili önemli bir açıklamada bulundu. İşte Kara'nın o açıklaması ve gelen yorumlar...

Yabancıya arsa, arazi ve konut satılır mı? sorusuna net cevap!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, resmi Twitter hesabı http://twitter.com/TebernKireci1'den, yabancıya gayrimenkul satışlarıyla ilgili yaptığı paylaşımda ''Yabancıya gayrimenkul satılır mı? sorusuna net yanıtı verdi. İşte o paylaşım...

1942'de Eskişehir'in göbeğinde 3 dönüm arazi ve 3 ev 15 bin liraya satılmış!

Eskişehir'de 1942 yılında 3 ev ve 3 dönüm arazi 15 bin liraya satışa çıkarılmış. Satış ilanında pazarlık yapılacağı da belirtilmiş...

İstanbul’da yabancı sayısı 10 kat arttı! Megakentte 2.5 milyon yabancı yaşıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İSKİ’nin su tüketim verilerine göre kentte yaklaşık 2.5 milyon yabancı yaşadığını duyurdu. İşte detaylar...

Nef Arsa Eskişehir'de 91 bin TL'ye arsa fırsatı!

Stresten uzak bir yaşam alanı vaat eden Nef Arsa Eskişehir, Nef güvencesiyle 91 bin TL'ye arsa alma imkanı sunuyor.

Eskişehir Sivrihisar'daki lojmanlar öğrencilere ve ailelere kiralansın önerisi!

İYİ Parti Eskişehir Sivrihisar ilçe Başkanı Recep Toptaş, Sivrihisar'daki kamu kuruluşlarına ait 78 adet lojmanın büyük kısmının boş ve atıl durumda olmasına tepki gösterdi ve binaların öğrencilerin ya da maddi durumu iyi olmayan kişilerin kullanımına verilmesini önerdi. 

Eskişehir'de deprem riski yüksek: Yerleşim olmayan yerler imara açılmamalı!

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) "Fay üzerinde yaşayan kentlerimiz" rapor serisine Eskişehir ilini de ilave etti. JMO raporundaki verilere bakıldığında, Eskişehir zeminin birçok bölümünün alüvyondan oluştuğu ortaya çıkıyor. Rapora göre, Eskişehir'in deprem riski yüksek.

Eskişehir OSB'de yatırımcıya 1 günde arsa tahsisi!

Son 4 yılda 93 yeni yatırımcıya 1,8 milyon metrekare arsa tahsis ettiklerini vurgulayan Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Nadir Küpeli, "Yatırımcılara bir gün içinde 10 bin metrekareden 300 bin metrekareye kadar arsayı, altyapısı hazır bir şekilde hemen teslim ediyoruz" dedi.

Yılmaz Büyükerşen'den Eskişehir İnönü'deki arazi için açıklama! 

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı, Yılmaz Büyükerşen son günlerde sosyal medyada ortaya çıkan İnönü ilçesindeki Türk Hava Kurumu İnönü Eğitim Merkezi’nin arazisi ile ilgili açıklamalada bulundu. 

Eskişehir OSB arsa tahsisinde rekor kırdı! 

Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, son 10 yıl içerisinde OSB arsa tahsisinde rekor kırıldığını dile getirerek 42 yeni yatırımcıya toplam 888 bin metrekarelik yer tahsis edildiğini dile getirdi.

Eskişehir Sivrihisar'daki binaların yüzde 28'inde yıkılma tehlikesi var!

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi öğretim görevlileri, Sivrihisar ilçesinde yer alan 170 yapıyı deprem hasarı riski yönünden inceleme yaptı. İncelenen yapılardan yüzde 28’inin yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya olduğu belirlendi.

Eskişehir Sivrihisar’daki binalar yıkılma tehlikesi altında!

Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde bulunan 170 yapı deprem riski yönünden incelendi. Ortaya çıkan sonuçlara göre binaların yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya olduğu belirlendi.

Eskişehir yabancıya arazi satışı Haberi

Eskişehir yabancıya arazi satışı

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, Eskişehir'den arazi alan yabancı ülke vatandaşlarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Süllü, sorusunun Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Süllü, ''CHP İstanbul Milletvekili Sayın Sezgin Tanrıkulu'nun, TBMM 7/10058 ve 7/20338 esas sayılı yazılı soru önergesine, 6 Aralık 2019 tarihinde Bakanlığız tarafından verilen yazılı cevapta, Arap ülkelerinde yaşayanların satın aldığı alanların toplam yüzölçümü ve illere göre dağılımı konusunda çeşitli bilgiler verilmiştir. Katarlılar'ın Eskişehir'den almış olduğunu belirttiğiniz, 423 bin metrekare arazi ile ilgili sorularımızın, Eskişehir kamuoyunun aydınlatılması için, yazılı olarak cevaplandırılmasını talep etmekteyim'' diye konuştu.

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar'ın soruları:

1- Eskişehir'de Katarlıların satın aldığını belirttiğiniz 423 bin metrekare arazi, hangi bölgelerde bulunmaktadır? Tek parça halinde midir yoksa parçalı olarak farklı bölgelerde midir?