25 / 04 / 2024

Fitch'ten Türk bankalarına yönelik açıklama geldi!

Fitch'ten Türk bankalarına yönelik açıklama geldi!

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'ten Türk bakanlarına ilişkin bir açıklama yaptı. Türkiye'de sermaye artırımına giden kamu bankalarından ziyade sektörde bazı bankalarda da sermaye artırımının gerekebileceğini aktardı.



Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'ten Türk bakanlarına ilişkin bir açıklama yaptı. Türkiye'de sermaye artırımına giden kamu bankalarından ziyade sektörde bazı bankalarda da sermaye artırımının gerekebileceğini aktardı.Fitch’in Türkiye konulu gerçekleştirilen  webinar’da konuşan Fitch Direktörü Lindsey Liddell, bankacılık piyasasında sermayelendirmenin, Türk Lirası'nda geleçekteki bir değer kaybı, aktif kalitesinde zayıflama ya da büyümeye duyarlı olacağını aktararak, büyümeyi destekleyecek yeterli tamponları olmayan bazı bankaların da sermayeye gereksinim duyabileceğini kaydetti.

Fitch ten Türk bankalarına yönelik açıklama geldi!

Yeni Çağ Gazetesi'nde yer alan habere göre, Türkiye Varlık Fonu aracılığıyla Vakıfbank,  Ziraat Bankası, Halkbank ve Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası’na (TKYB) 51 milyar TL civarında bir sermaye desteği sağlanacak.

Liddell geçtiğimiz senelerde özellikle kamu bankalarının sağladığı yüksek kredi büyümesi, belirsiz büyük montanlı yakın izleme kredilerinin, makroekonomik görünüm ve yapılandırılmış, bankacılık piyasasında kredi risklerini yükselttiğini belirtti.

Fitch Kıdemli Direktörü Erich Arispe de, 2023 Haziran ayında yapılması hedeflenen seçimler öncesinde para politikasında ek bir gevşeme ve teşviklerin de risk olduğunu ifade etti.

Vakıfbank'tan taşıt kredilerinde yeni kampanya! 3 ay ödemesiz!

Kredi ve kredi kartı kullananlar dikkat! Bankalar bu nota bakıyor...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön