28 / 03 / 2024

Kredi ve kredi kartı kullananlar dikkat! Bankalar bu nota bakıyor...

Kredi ve kredi kartı kullananlar dikkat! Bankalar bu nota bakıyor...

Banka kredi faizleri yüksek olsun olmasın her dönem vatandaşların nakit ihtiyacı olabiliyor. Nakit ihtiyacını gidermek adına kredi kartları ve krediler devreye giriyor. Ancak bankaların kredi ve kredi kartı verirken baktığı önemli kriterler var. İşte, kredi ve kredi kartı ile ilgili tüm merak edilen



Nakit sıkıntısını gidermek adına kredi ve kredi kartı kullanan vatandaşların dikkat etmesi gereken bazı noktalar bulunuyor. Olası nakit ihtiyacınızda olumsuz geri dönüş almamanız için kredi notunuzun yüksek olması gerekiyor. Kredi notu yüksek olan vatandaşlara bankalar öncelik tanıyor. Peki, kredi notunu yükseltmek isteyen vatandaşlar ne yapmalı? İşte tüm detaylar... 

Posta Gazetesi'nden Bülent Emin Turan'ın yazısına göre; kredi ve kredi kartı kullanan herkesin bankalar nezdinde bir kredi notu bulunuyor. Tüm bankaların erişebildiği kredi notu, bankalarla gerçekleştirdiğiniz tüm işlemleri barındıran kişisel finans geçmişinizi gösteriyor. 

Bankalar, kendilerinden borç isteyen müşterilerinin öncelikle kredi sicilini incelemeye alıyorlar ve geçmiş veriye bakarak kişinin kredi notunu ortaya çıkarıyorlar. 

Kredi ve kredi kartı kullananlar dikkat! Bankalar bu nota bakıyor...

ÖDEME ALIŞKANLIĞI EN ÖNEMLİ KRİTER

Geçmişte çekilen krediyi veya her ay kullanılan kredi kartı borcunu ödeme alışkanlığı, kredi notunuzu belirleyen en büyük etkenlerden Tabii sadece banka borçlarını ödemek de yetmiyor. Son dönemde yapılan düzenlemelere göre fatura (elektrik, su, internet, telefon...) borçları da notu tayin eden kriterler arasında yer bulunuyor. 

Düşen veya bankalarla hiç işiniz olmadığı için sıfır olan kredi notunuzu yükseltmeniz için zamana ihtiyacınız var. Yani düzenli ödemenin devamlılığı kredi notunuzu yükseltecektir. Özellikle kredi kartı borcunu her dönem tam ödemek ve hesap kesim tarihinden önce ödeme yapmak notu yükselten en önemli kriterdir. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön