28 / 03 / 2024

Kredi ve kredi kartı kullananlar dikkat! Bankalar bu nota bakıyor...

Kredi ve kredi kartı kullananlar dikkat! Bankalar bu nota bakıyor...

Banka kredi faizleri yüksek olsun olmasın her dönem vatandaşların nakit ihtiyacı olabiliyor. Nakit ihtiyacını gidermek adına kredi kartları ve krediler devreye giriyor. Ancak bankaların kredi ve kredi kartı verirken baktığı önemli kriterler var. İşte, kredi ve kredi kartı ile ilgili tüm merak edilen




Kredi notunu, Türkiye’nin önde gelen dokuz bankasının ortaklığı ile kurulan Kredi Kayıt Bürosu (KKB) tarafından hayata geçirilen Findeks sağlıyor. Kişilerin gelecek 12 aydaki borçlarını ödeme olasılıklarını tahmin etmek için hesaplanan not 1 ila 1.900 arasında farklılık gösteriyor. 1’e yaklaştıkça tüketicinin risk algısı artıyor, 1900’e yaklaştıkça borcuna sadık kişi olarak görünüyor.

Kredi ve kredi kartı kullananlar dikkat! Bankalar bu nota bakıyor...

Bankalar kredi notu 900 veya 1000’in altındaki müşterilere kredi vermeye çok yanaşmıyorlar. Kredi notu 1200’ün üstünde olanlar gelirlerine bağlı olarak daha kolay kredi alabiliyorlar. 

Kredi notunuzu, bankaların mobil uygulamaları üzerinden (Findeks risk raporu menüsünde) 15-20 lira, ‘findeks.com’dan 7.5 lira + KDV karşılığında öğrenmeniz mümkün. 

Banka borcu olana müjde! 400 bin TL'ye kadar kredi fırsatı!

Üç bankadan kredi notu düşük olanlara af geldi! Herkese 10 bin lira...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön