26 / 04 / 2024

Kredi ve kredi kartı kullananlar dikkat! Yasal takip sayısı 7 ayda neredeyse 1 milyona ulaştı

Kredi ve kredi kartı kullananlar dikkat! Yasal takip sayısı 7 ayda neredeyse 1 milyona ulaştı

Kredi veya kredi kartı borçlarından dolayı yasal takibe intikal eden kişi sayısı arttı.



Son verilere göre; Ocak-Temmuz döneminde yasal takibe intikal etmiş kişi sayısı 966 bin kişi oldu. Geçen senenin aynı döneminde ise 741 bin kişi yasal takibe intikal etmişti.

Günümüzde kredi kartı kullanmayan kişi sayısı neredeyse kalmadı. Yine bir çok vatandaşımız ihtiyaçları için banka kredilerine başvuruyor. Fakat son dönemde vatandaşlarımızın kredi kartı ve kredi ödemelerinde güçlük çektikleri görülüyor. Ödemeleri zamanında yapamayan kişiler hakkında ise yasal takip başlatılıyor. Son verilere bakıldığında; bireysel kredi veya bireysel kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe intikal etmiş kişi sayısındaki artış dikkat çekiyor.

2022 yılı Ocak-Temmuz döneminde bireysel kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe intikal etmiş kişi sayısı 538 bin kişi oldu. Yine aynı dönemde bireysel kredi borcundan dolayı yasal takibe intikal etmiş kişi sayısı ise 659 bin kişi oldu.

Türkiye Bankalar Birliği'nden yapılan açıklamaya göre bireysel kredi veya bireysel kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe intikal eden kişi sayısı, Ocak-Temmuz 2022 döneminde 966 bin kişi oldu.

Diğer yandan, Risk Merkezi verilerine bakıldığında, Temmuz 2022 itibarıyla bireysel kredi kartlarını da içeren bireysel kredilerde tasfiye edilecek alacaklar bir önceki seneye göre yüzde 48 artış ile 31,8 milyar Türk Lirası olurken, tasfiye edilecek alacakların bireysel kredilere oranı 0,1 puan artış ile yüzde 2,5 oldu. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön