25 / 04 / 2024

Kredi kartı kullananlar dikkat! Bu habere çok şaşıracaksınız!

Kredi kartı kullananlar dikkat! Bu habere çok şaşıracaksınız!

Günümüzde hemen hemen herkes kredi kartı kullanıyor. Fakat bir çok kişinin bilmediği detaylar var. Bunlardan biri de kırk gün boyunca faizsiz para kullanma imkanı...



Kartla alışveriş yapan milyonlarca kişi için önemli gelişme yaşandı. Kredi kartı kullanan pek çok kişi yeni kararla ilgili detaylardan habersiz. Bu nedenle de binlerce banka müşterisi bu gelişmeden haberdar olmadığı için bu gibi fırsatlardan faydalanamıyor.

Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre; geçen yıl tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs ile birlikte kartla yapılan alışverişlere büyük ilgi oldu. Bu durum karşısında asgari tutar ödemelerinde de artış yaşandı. Aktarılan son bilgiye göre, kredi kartları ile 40 gün boyunca faiz ödemeden para çekme imkanı herkesin dikkatini çekti.

 Kredi kartı kullananlar dikkat! Bu habere çok şaşıracaksınız!

10 İLE 40 GÜN ARASINDA

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) tarafından yapılan açıklamada, "Kredi kartları, işlem tarihinden sonra borcun ödenmesi için 10 ile 40 gün arasında bir vadeyi faizsiz olarak kart hamiline sunar. Başka bir ifade ile faizsiz kredi imkânı sağlanır." denildi.

İşte kredi kartı kullananları ilgilendiren avantajlı bilgiler...

  • Kredi kartı kullanımı öncelikle satın aldığınız ürünlerin kayıt altına alınmasını sağlar. Böylece harcamalarınızı daha kolay kontrol edebilirsiniz. Kredi kartı kullanan birçok kişi taksit imkanından yararlanmak için kart sahibi oluyor.
  • Nakit olarak tek seferde öneme yapmaktansa eşit taksitler halinde küçük ödemeler yapmak vatandaşlar için daha avantajlı oluyor.
  • Ödül ve harcadıkça kazandıran kampanyalar da doğru değerlendirilirse kazanç elde edilmesini sağlıyor. Bunların dışında otomatik ödeme talimatı verilmesi, online alışveriş imkanı sağlaması da kredi kartının avatanjları arasında sayılabilir.

İhtiyaç sahipleri dikkat! Banka faiz oranları değişti!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön