23 / 04 / 2024

Türkiyedeki Barajlar

Türkiyedeki Barajlar

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu yaptığı açıklamada "Dünyanın en büyük barajlarını biz yapıyoruz. En ileri teknolojilerini kullanıyoruz" dedi.

Veysel Eroğlu: Barajlar yüzde 100 doldu!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul’daki barajlarda doluluk oranının yüzde 100’e ulaştığını belirtti. Eroğlu, Ege İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya'yı ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.

DSİ, Türkiye'deki barajların doluluk oranını açıkladı...

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Türkiye'deki barajların doluluk oranlarına ilişkin değerlendirmede bulundu. İşte haberin detayları...

İstanbul'daki barajların doluluk oranı yüzde 23,25'e yükseldi

İstanbul'a su sağlayan barajlardaki doluluk oranı son yağışların ardından yüzde 7,07 yükselerek yüzde 23,25 seviyesine ulaştı. İşte barajların son durumu ve haberin tüm detayları...

Tüm ülkede barajlar alarm veriyor! Bolu'da Gölköy Baraj Gölü'nde su seviyesi yüzde 53'e düştü

Bolu'da kente içme suyu temini ve tarım alanlarının sulanmasında kullanılan Gölköy Baraj Gölü'ndeki su oranı kuraklık nedeni ile azaldı. Yapılan ölçümlerde, Gölköy Baraj Gölü'nde su seviye oranı yüzde 53'e kadar düştü. İşte haberin ayrıntılar...

İstanbul Barajlarında Endişe Verici Düşüş: Su Seviyeleri Felaket Derecesinde Azaldı!

İstanbul'da yaşanan aşırı sıcaklar, barajlardaki su seviyelerinde ciddi düşüşlere yol açtı. Bugün yapılan ölçümlerde, İstanbul'un ana su kaynaklarından olan barajların doluluk oranı alarm verici bir seviye olan yüzde 39.84 olarak tespit edildi.

İstanbul barajlarında doluluk oranı ölçüldü! Doluluk oranı yüzde 45,80 olarak açıklandı! 

İstanbul barajlarında doluluk oranı ölçüldü, yüzde 45,80 verisine ulaşıldı. Bu durum, kuraklığın  habercisi olarak kabul edildiğinden İSKİ su tasarrufu çağrılarına başladı. 10 yılın en kritik su sıkıntısının yaşanması tüm İstanbulluları ilgilendiriyor. Farklı ilçelerde ölçüm yapılan ölçüm detayları…

Barajların son durumu nedir? Barajlarda aktif doluluk oranı ne demek? İstanbul'da barajların doluluk oranı yüzde kaç?

Baraj doluluk oranı artan sıcaklıklardan dolayı merakla araştırılıyor. İşte 17 Mayıs 2023 barajların son durumu nedir? İşte detaylar!

İstanbul'daki barajların suyu taşma noktasına geldi! Su tahliyesi başlayabilir

İstanbul'da geçtiğimiz sene yaşanan kuraklık bu sene yaşanmayacak! Kış boyunca etkili olan sağanak yağışlar ve kar suları barajları yüzde yüz doluluk oranına ulaştırdı. İstanbul Valiliği barajlarda kontrollü su tahliye yapılabileceğinin sinyalini verdi.

Giresun'daki gölet ve barajların inşaat kalitesi TBMM gündeminde!

Giresun'da bulunan bazı gölet ve barajların inşaat kalitesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Tığlı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ankara'nın barajlarında su seviyesi yüzde 44' ulaştı!

ASKİ Genel Müdürü Necmettin Tahiroğlu, "Haziran ayı itibari ile barajlarımızın doluluk oranı yüzde 44 olarak ölçüldü." dedi.

Türkiye'deki barajların doluluk oranı yüzde 8,5 arttı!

Son 80 yılın en sıcak yazının yaşanması beklenen Türkiye'de, içme, sulama ve enerji alanında hizmet veren barajların doluluk oranı geçen yıla göre yüzde 8,5 arttı.

Veysel Eroğlu: Barajlarımız yüzde 60 oranında dolu!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Türkiye'de bu sene bir miktar kurak geçiyor ancak biz tedbirimizi aldık. İçme suyu konusunda şu anda barajlarımız yüzde 60 oranında dolu. Herhangi bir sıkıntı yok" dedi.

İzmir'de baraj doluluk oranları yüzde 75.6 seviyesine ulaştı!

İzmir'de son haftalarda yağan yağmurlar barajları doldurdu. Son yağışlarla birlikte Şubat ayında barajlardaki su seviyesi İzmir'de yüzde 75.6 seviyesine ulaştı.

İstanbul'da barajların doluluğu azaldı!

İstanbul'un su ihtiyacını karşılayan barajların doluluk oranı, son 15 günde yüzde 2,39 azalarak yüzde 67,37'ye geriledi. Mart ayında yüzde 95,50 seviyesine ulaşmıştı.

Türkiyedeki Barajlar Haberi

Türkiyedeki Barajlar

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Muş Valiliği, Türk Tarih Kurumu, Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce gerçekleştirilen "Malazgirt Meydan Muharebesi ve Sultan Alparslan Uluslararası Sempozyumu" başladı.

MŞÜ Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki sempozyumun açılışında açıklamalar yapan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, herkesin tarihini çok iyi bilmesi gerektiğini, tarihini bilmeyenlerin geleceğe dair büyük hedeflere imza atamayacağını belirtti.

- "Gölet inşaatında dünya birinciliği bizde"

Bakan Eroğlu, "Dünyanın en büyük barajlarını biz yapıyoruz. En ileri teknolojilerini kullanıyoruz. Dünyada baraj yapımında ilk üçe giriyoruz, gölet inşaatında dünya birinciliği bizde." diyen Eroğlu, geçmiş yıllarda "Yabancılar her şeyi yapar biz yapamayız" gibi bir anlayışın olduğunu, ömrü boyunca bu algıyı değiştirmek için çaba gösterdiğini söyledi. 

Eroğlu, şu anda...