18 / 04 / 2024

Türkiyedeki demir ve çeliğin kontrollerini kim yapıyor

Türkiyedeki demir ve çeliğin kontrollerini kim yapıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Sivas’ta katıldığı çalıştayda, Türkiye genelinde demir ve çeliğin kontrollerini yapacaklarını açıkladı. Vali Alim Barut ve diğer yetkililer tarafından karşılanan Bakan Güllüce, anı defterini imzaladı.

Karabük Demir ve Çelik Fabrikası'nın temeli 1937 yılında atılmış!

Karabük Demir ve Çelik Fabrikası'nın temel atma töreni 3 Nisan 1937 yılında atılmış.

Demir ve demir dışı metallerde ihracat 7,4 milyar dolara ulaştı!

İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği tarafından yapılan açıklamaya göre, demir ve demir dışı metaller sektörünün Ocak-Temmuz 2023 döneminde ihracatı 7,4 milyar dolara kadar ulaştı.

Hurda fiyatları düştü! Bakır ve demir hurda fiyatları ne kadar oldu? Güncel hurda fiyatları

Çin’den gelen talebe ilişkin endişelerin ABD borç tava­nını uzatma anlaşmasına ilişkin iyimserliği gölgelemesiyle bakır fiyatları gerilemeye başladı. Hurda fiyatları düştü! Bakır ve demir hurda fiyatları ne kadar oldu? Güncelhurda fiyatları.

Hurda fiyatlarına çılgın indirim geldi! Fiyatlar dibe yaklaştı! Bakır ve demir hurda fiyatları ne kadar oldu?

ABD enflasyon rakamlarının açıklanması ile bakır fiyatları dalgalı seyrediyor. Düşen talep fiyatlar üzerinde baskıyı artırmaya devam ediyor. Bakır fiyatlarındaki bu baskı bakır hurda fiyatlarını etkiledi.  Fiyatlar dibe yaklaştı! Bakır ve demir hurda fiyatları ne kadar oldu?

Hurda fiyatları sert düştü! Bakır ve demir hurda fiyatları ne kadar oldu? 9 Mart 2023 hurda fiyat listesi

Demir ve bakır hurda fiyatları hurda işi yapan yatırımcıların odağında olmaya devam ediyor. Uzun zamandır durağan şekilde işlem gören hurda fiyatlarına indirim geldi ve fiyatlar düştü. Bakır ve demir hurda fiyatları ne kadar oldu? 9 Mart 2023 hurda fiyat listesi.

Hurda fiyatlarına büyük zam geldi! Demir ve bakır hurda fiyatları resmen fırladı! 14 Ocak 2023 hurda fiyat listesi 

Güncel hurda fiyat listesi hurda işi yapanlar ve sektör temsilcileri tarafından araştırılıyor. Bugün hurda fiyatlarına büyük zam geldi. Demir ve bakır hurda fiyatları resmen fırladı! Hurda fiyatları ne kadar oldu? 14 Ocak 2023 hurda fiyat listesi.

Hurda fiyatlarına büyük zam! Demir ve bakır hurda fiyatları ne kadar oldu? 2 Aralık 2022 hurda fiyat listesi

Hurda fiyatlarına haftanın son günü büyük zam geldi. Gelen zamlar bakır ve demir hurdanın fiyatlarını uçururken vatandaşlar güncel hurda fiyatlarını araştırıyor. Demir ve bakır hurda fiyatları ne kadar oldu? 2 Aralık 2022 Hurda fiyat listesi.

Serdar Bilgili, Hamit Demir ve Fettah Tamince'den yeni şirket!

Serdar Bilgili, Hamit Demir ve Fettah Tamince yeni şirket kurdu. Serik Gayrimenkul Otelcilik Ve Turizm Yatırımları Anonim Şirketi Beşiktaş'ta 51 bin Türk Lirası sermaye bedeli ile kuruldu. İşte ayrıntılar...

Demir ve bakır hurda fiyatları bugün ne kadar? Zam geldi mi? 17 Kasım 2022 güncel hurda fiyat listesi

Hurda ile ilgili son dakika gelişmeler yurt içi ve yurt dışı piyasalarda yakından takip edilirken, güncel hurda fiyat listesi araştırılıyor. Peki demir ve bakır hurda fiyatları ne kadar? Hurda fiyatlarına zam geldi mi? İşte 17 Kasım 2022 güncel hurda fiyat listesi.

Hurda fiyatlarında hafta sonu depremi! Demir ve bakır hurda fiyatlarına zam geldi mi? 23 Ekim 2022 hurda fiyat listesi

İnşaat sektörünün en önemli girdilerinden olan hurda fiyatları merakla araştırılıyor. Güncel demir ve bakır hurda fiyatlarında geçtiğimiz hafta hem indirim hem zam haberleri geldi. Peki demir ve bakır hurda fiyatları ne kadar oldu? Hurda fiyatlarında son dakika! 23 Ekim 2022 hurda fiyat listesi

Demir ve demir dışı metaller sektörünün ihracatı 9 ayda 11 milyara ulaştı!

Demir ve demir dışı metaller sektörünün ihracatı Ocak-Eylül ayları arasında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 26 artarak 11,1 milyar dolara ulaştı.

Hurda fiyatlarında son durum! Demir ve bakır hurda kaç lira? İşte güncel hurda fiyat listesi 4 Eylül 2022...

Hurda fiyatlarında geçtiğimiz hafta indirim çılgınlığı başlamıştı. Demir ve bakır hurdaya peşpeşe indirim yapıldı. Peki hurda fiyatlarında son durum ne oldu? Demir ve bakır hurda kaç lira? İşte güncel hurda fiyat listesi 4 Eylül 2022...

İnşaat sektöründe deprem! Demir fiyatlarında beklenmedik zam! İşte 28 Ağustos güncel demir ve çimento fiyatları…

İğneden ipliğe her şeye zam gelirken inşaat sektöründe zam dalgası vurmuş oldu. Hafta başından itibaren demirin ton fiyatında yeni zamlar gözlemlenirken geçtiğimiz gün bir zam daha yaşanmış oldu. Peki demir fiyatları kaç Türk Lirası? Çimento fiyatları kaç Türk Lirası? İşte güncel demir ve çimento fi

Türkiyedeki demir ve çeliğin kontrollerini kim yapıyor Haberi

Türkiyedeki demir ve çeliğin kontrollerini kim yapıyor

Bakan Güllüce, “Pazartesi günü Türkiye genelinde demir ve çeliğin, Çevre ve Şehircilik Müdürlükleri aracılığıyla, merkezimizdeki personellerimiz aracılığıyla kontrollerini yapacağız. Standartları sağlamayan bütün demirleri toplatacağız, üreten firmalara da ceza yazacağız “dedi.


"Betoncular için bir iki hafta önce ikazda bulunmuştum. Şimdi demircilerle ilgili söylüyorum. Pazartesi günü Bakanlığa talimat vereceğim, piyasadaki demirleri kontrol edecekler. Öyle canının istediği gibi, istediği kalitede demir piyasaya süremeyecekler. Kontrol edeceğiz, ola ki inşaat sektörünün standartlarında değilse bu, çünkü her inşaatçının cebinde demirin karbon miktarını, çekme gerilimini ölçen bir cihaz bulundurma mecburiyeti yok. Biz devlet olarak kontrol edeceğiz, sen de yönetici olarak kontrol edip piyasaya süreceksin. Değilse, çok ciddi cezalar vermeyi ve toplatmayı düşünüyorum."


Bakan Güllüce, pazartesi günü Çevre ve Şehircilik Müdürlükleri ve merkezdeki personelleri aracılığıyla Türkiye genelinde piyasadaki demir...