25 / 04 / 2024

türkiyedeki market sayısı

türkiyedeki market sayısı

Türkiye’de toplam market sayısının 7 yıl içinde 44 bin sayısına ulaşması bekleniyor. Bu tam 15 bin 456 yeni marketin açılacağı demek oluyor.

Migros, Eylül'de 35 yeni mağaza açtı! Mağaza sayısı 3 bin 205, satış alanı 1 milyon 897 bin metrekare oldu! 

Migros tarafından, Eylül ayında açılan yeni mağaza sayısını ve mağazaların formatlarını tek tek açıklandı. İşte detaylar...

Twitter'a rakip olarak piyasaya sürülmüştü: Threads’in kullanıcı sayısı 100 milyonu geçti!

Facebook, Instagram ve WhatsApp'ın sahibi Meta'nın Twitter'a rakip olarak piyasaya sürdüğü sosyal medya platformu Threads'e kayıt olanların sayısı 100 milyonu aştı. İşte detaylar...

Hayalet AVM'lerin sayısı katlandı! AVM'ler bankalara geçiyor ya da icradan satılıyor! 

Türkiye’de sayısı 450’yi geçen AVM’lerin kimisi için aylarca sıra beklenirken, kimisi bankalara geçiyor ya da icradan satılıyor. 452 AVM’nin doluluk oranı pandemi de yüzde 92-93’lerden 85’e kadar düştü...

Kurulan şirket sayısı Aralık'ta yüzde 2,21 azaldı!

Geçen aralık ayında kurulan şirket sayısı, bir önceki aya göre yüzde 2,21 azaldı ve 8 bin 477'ye düştü. Kapanan şirket sayısı ise yüzde 221,46 arttı ve 3 bin 160 oldu.

Havalimanı sayısı 24’ten 56’ya çıktı!

Ulaştırma sektörünün Türkiye için stratejik bir sektör olduğunu söyleyen İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı Kadri Samsunlu, ''Türkiye bu alanda önemli yatırımlar yapmıştır. Havalimanı sayısı 24’ten 56’ya çıkmıştır'' dedi.

Dolar milyoneri Türklerin sayısı son bir yılda 24 bin kişi azaldı!

Credit Suisse Araştırma Enstitüsü’nün hazırladığı rapora göre, TL’nin dolar karşısında yüzde 21 değer kaybetmesi nedeniyle dolar milyoneri Türklerin sayısı son bir senede 24 bin kişi azaldı. Türkiye, milyoner sayısının en çok azaldığı 3. ülke oldu

İstanbul’da turistik tesis sayısı 10 yılda yüzde 53,4 arttı!

İstanbul’da ağırlanan ve hedeflenen turist sayıları her sene katlanarak artarken, bu büyüklükteki turist kalabalığının ihtiyacına yanıt verecek tesislerin sayısı da 10 yılda yüzde 53,4 arttı.

CarrefourSA market sayısını 640'a çıkarıyor!

CarrefourSA 120 milyon TL yatırım yapıyor. Gıda perakende zinciri 612 olan market sayısını 640'a çıkarıyor.

Tekzen 109 mağaza sayısına ulaştı!

Türkiye’nin en yaygın yapı market zinciri Tekzen, ocak ayında Elazığ’da ve Ankara Armada AVM’de gerçekleştireceği açılışlarla mağaza sayısını 109’a çıkaracak.

Fiskomar market sayısını 50'ye ulaştıracak!

FİSKOBİRLİK iştiraklerinden FİSKOMAR AŞ'nin Genel Müdürü Hüseyin Yağlıdere, yıl sonuna kadar "Fisko" markası adı altında açtıkları market sayısını 50'ye ulaştırmak istediklerini söyledi.

Kurulan şirket sayısı Mayıs ayında arttı!

Kurulan şirket sayısı, mayısta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 18,91 artarak 5 bin 558'e ulaştı. Kapanan şirket sayısı ise yüzde 28,28 azalarak 624'e geriledi.

Tekzen mağaza sayısı 103'e ulaştı!

Yapı market sektörünün öncüsü Tekzen, Düzce’deki ilk mağazasını 22 Mayıs’ta açtı. Tekzen’in Düzce’de açtığı yepyeni mağazasıyla, yurtiçinde 52 ilde mağaza sayısı 103’e ulaştı.

ERA Türkiye ofis sayısını 35'e yükseltti!

Uluslararası gayrimenkul şirketi ERA, ekonomiye olan güveninin göstergesi olarak Türkiye’deki yatırımlarına devam etme kararı aldı. İzmir’e iki ofis birden açan ERA, böylece ülkemizdeki ofis sayısını 35’e yükseltti.

türkiyedeki market sayısı Haberi

türkiyedeki market sayısı


Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre, Türkiye'de organize zincir tanımı içinde yer alan toplam market sayısının 2024 yılı sonunda yüzde 53 artışla 44 bine ulaşması bekleniyor. Söz konusu büyümenin lokomotifi konumunda olan indirim marketlerin sektördeki payının yüzde 80’e çıkacağı tahmin edilirken; mevcut yerel zincirlerin yarıya yakınının ise satılma veya kapatma nedeniyle sektörden çıkacağı öngörülüyor.

Reuters’in bektörel araştırma şirketi Ortakalan tarafından hazırlanan “Sektörel Değişim Raporu” ve “Ulusal ve Discount Zincirler Raporu”ndan derlediği habere göre; 2010-2017 yılları arasında, şube sayısı en az 5 ve üzerinde olan market zincirlerinin toplam mağaza sayısında yüzde 178 artış kaydetti.
Söz konusu dönemde, discount zincirlerin toplam market sayısı yüzde 285, yerel zincirlerin toplam market sayısı yüzde 77, mağazaları en az üç ve daha fazla coğrafi bölgeye yayılmış olan ulusal...