25 / 04 / 2024

Türkiyedeki otel yatırımlaır ne kadar azaldı

Türkiyedeki otel yatırımlaır ne kadar azaldı

Rusya krizi ve güvenlik endişeleri turizmi vururken otel yatırımları da sert geriledi. TUROB’a göre projelerin dörtte biri iptal edilirken otel yatırımları yüzde 26 azaldı.

Antalya Kemer'e 445 milyonluk 5 yıldızlı otel yatırımı! 

Hayat Sağlık Hizmetleri Yatırım İşletmecilik Turizm Taahhüt Tic. Ve San. A.Ş, Antalya Kemer'e 445 milyonluk otel yatırımı yapacak. Proje kapsamında 249 oda 1000 yatak kapasiteli turizm konaklama tesisi kurulacak.

Yeni otel yatırımları pandemide katlandı!

Türkiye'de Kovid-19 salgını sürecinde 2020 yılında 137, 2021'in yedi aylık döneminde de 60 komple yeni otel yatırımına teşvik belgesi alındı. Türkiye'de 2023 yılına kadar da 20'si İstanbul'da, 14'ü Antalya'da olmak üzere toplam 99 yeni otel daha faaliyete geçecek. 

Orka Holding'ten Muğla'ya 140 milyon Euro'luk otel yatırımı!

Türkiye'nin tatil bölgelerine yaptığı otel yatırımları ile adından söz ettiren Orka Oteller Grubu Muğla'ya yeni bir otel yapmaya hazırlanıyor.

Otelcilik devleri Türkiye'deki yatırımlarını hızlandırıyor!

Dünyadaki otelcilik devleri Türkiye'deki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Turizm sezonu yeni otel açılış haberleriyle start aldı. Kovid-19 salgınında da turizm yatırımları durmadı. Yeni marka ve tesisler hizmete sunulurken, inşaatı devam eden projelerin sayısı da oldukça fazla...

İstanbul'da otel yatırımları hızlandı!

Yeni otel yatırımları Türkiye genelinde olduğu gibi İstanbul'da da hız kesmiyor. 'Yatırım niyeti beyanı' olarak kabul edilen teşvik belgesine bağlanan komple yeni otel proje sayısı da bunu ortaya koyuyor. 

AYG Şirketler Grubu 100 milyon Euro'luk yeni otel yatırımı için düğmeye bastı!

Titanic Hotels ve Hasır Gastronomi markalarını bünyesinde barındıran AYG Şirketler Grubu, 2020’de 100 milyon euro bütçeyle yeni otel yatırımlarına hazırlanıyor...

Otel yatırımına Galataport dopingi!

Türkiye'nin en çok konuşulan projelerinden olan Galataport'un açılması için artık gün sayılıyor. Galataport'un kentin yeni merkezi olması hedefleniyor. Turizme doping etkisi yâpması beklenen proje daha açılmadan çevresindeki otel yatırımlarını hareketlendirdi.

Müberra Eresin: Anadolu'da otel yatırımı artışı sevindirici!

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin yaptığı açıklamada Anadolu şehirlerinde otel yatırım artışının sevindirici olduğunu söyledi.

Niziplioğlu'ndan İstanbul ve Kapadokya'ya otel yatırımı!

Niziplioğlu Holding, 100 milyon dolar yatırımla iki yıl içinde İstanbul-Mecidiyeköy ve Kapadokya’da iki oteli daha hizmete açacak. Firma İstanbul ve Kapadokya'ya 100 milyon dolarlık otel yatırımı yapacak.

Otel yatırımları Anadolu’ya yayılıyor!

Otel yatırımlarının Anadolu’ya yayılmaya başladığını söyleyen TÜROB Başkanı Timur Bayındır, “Bu yıl Van’da yatırımlar ciddi bir sıçrama yaptı” dedi...

Otel yatırımları patlayacak!

Turizmde bir üst lige çıkmaya hazırlanan Türkiye’de, otel yatırımlarının da katlanması bekleniyor. 

Sadettin Saran Hırvatistan’da otel yatırımı ile turizme adım attı!

Türkiye’de yayınlanan spor içeriğinin yüzde 50’den fazlasının yayın hakkına sahip olan, ekonomik büyümesini sporla gerçekleştiren Sadettin Saran, Hırvatistan’da yaptığı otel yatırımı ile turizme adım attı. 

Çinliler Türkiye'de yatırım için uygun proje arayışında!

Çinlilerin Türkiye’de yatırım için uygun proje arayışında olduğunu dile getiren JLL Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi Tarkan Ander, “İçinde AVM, otel, ofis olan gayrimenkul projeleriyle yakından ilgileniyorlar” diye açıklamada bulundu.

Türkiyedeki otel yatırımlaır ne kadar azaldı Haberi

Türkiyedeki otel yatırımlaır ne kadar azaldı

Artan iç güvenlik endişeleri ve Rusya gerginliği başta olmak üzere bölgedeki jeopolitik riskler nedeniyle turizm sektörünün içinde bulunduğu sıkıntılı durum, otel yatırımlarına da yansıdı. Turistik tesis yatırımlarında 2015 yılının bilançosu belli olurken, projelerin toplam tutarı da otel ve yatak sayısı da azaldı.


Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği’nin (TUROB) analizine göre, 2015’te 52 ayrı şehirde yeni yatırım yapılacak otel sayısı 239, yatak sayısı ise 56 bin 448 olarak gerçekleşti. Geçen yıl, bir önceki yıla göre proje sayısı yüzde 25, yatak sayısı yüzde 31, yatırım miktarı ise yüzde 26 geriledi.


Sözcü


Haber Hürses Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


TUROB Başkanı Timur Bayındır, 2015'te bir önceki yıla göre proje sayısında yüzde 25, yatak sayısında yüzde 31, yatırım miktarında ise yüzde 26 gerileme meydana geldiğini söyledi. 


Otel...