28 / 03 / 2024

Otel yatırımları patlayacak!

Otel yatırımları patlayacak!

Turizmde bir üst lige çıkmaya hazırlanan Türkiye’de, otel yatırımlarının da katlanması bekleniyor. 



Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre, bu yıl turist sayısında rekor kıran Türkiye, önümüzdeki sene için gelire odaklandı. Çalışmaların hızlandığı turizm alanında yatırımların da katlanması bekleniyor.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, Türk yatırımcıların kazanç imkânı olan yerlerde fırsatları değerlendirdiğini söyleyerek, "Otel yatırımları da patlayacak. Ama belli bölgelerde yer kalmadı, zorunlu olarak yeni bölgelere gideceğiz. Mersin bölgesi açılacaktır. Bakanlığımızın turizm bölgeleriyle ilgili çalışmaları var, herhalde yakında açıklarlar. Yeni bölgelerin açılacağı kesin" dedi.

TURİST BAŞINA GELİR GÖRÜNDÜĞÜNDEN FAZLA

"Türkiye'nin kişi başı turist geliri çok düşük' deniliyor ya 32 milyar dolarlık geliri 35 milyon turiste böldüğümüzde kişi başı 914 dolarlık gelir kazanıldığı ortaya çıkıyor. Yunanistan, Bulgaristan ve Gürcistan'daki kapılardan giriş yapan 5 milyon ziyaretçi de turist sayıldığı için gelirimiz düşükmüş gibi çıkıyor. Bu yanlış" diyen Bağlıkaya, hızlı bir ivmeyle artan iç pazarda 2019 yılında daralmanın olmayacağını ancak beklenen büyük bir artışın da görülmeyeceğini aktardı. Bağlıkaya, yalnız döviz ile bağdaştırmayacakları şekilde, yurt dışında gerçekten ciddi bir talep olduğunu belirterek; “2013, 2014, 2015 tarihlerinde yerli piyasa nasıl daha azdı, piyasa yine aynı dengeye dönüyor” diye konuştu.


Geri Dön