23 / 04 / 2024

Türkiye\'deki tarihi sit alanları

Türkiye\'deki tarihi sit alanları

Sit alanları, doğal değerler olarak ifade ediliyor. Peki tarihi sit alanları nelerdir? Detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Türkiye'deki kiralık ve satılık konut sayısı meclis gündeminde!

27 Temmuz 2021 tarihi itibarıyla Türkiye'deki kiralık ve satılık konut sayısı TBMM gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

MGallery, Türkiye’deki ilk otelini Karaköy’de açtı!

MGallery otel koleksiyonunun Türkiye’deki ilk örneği olan “The Galata İstanbul Hotel MGallery by Sofitel” Karaköy’de 180 yıllık tarihi binada açıldı. 

Doğuş Grubu Türkiye'deki ilk mağazasını açtı!

Perakende sektöründe önemli yatırımlara imza atan Doğuş Grubu, 1997 yılında Emporio Armani ve Gucci markalarının franchise haklarını almış ve bu markaların Türkiye'deki ilk mağazalarını Nişantaşı'nda tarihi Maçka Palas binasında açmıştı.

Dubai Cityscape'te Türkiye'deki projelere yoğun ilgi!

Türkiye'deki şehit haberlerinin gölgesinde gerçekleşen Ortadoğu'nun en büyük emlak fuarı Dubai Cityscape Global 2015'te Türkiye'deki projelere yoğun ilgi oldu.

Regus, Türkiye’deki 19. şubesini Gaziantep’te açtı!

Dünyada hızla artan yeni iş modeli olan esnek çalışma sistemi Regus ile Gaziantep'e ulaştı. İş yaşamının geliştiği Anadolu kentlerini A’dan Z’ye hizmet veren hazır ofislerle tanıştıran Regus, Türkiye’deki 19. şubesini Gaziantep’te açtı.

24 Gayrimenkul Türkiye'deki ilk gayrimenkul yatırım fonunu kuruyor!

Sermaye Piyasası Kurulu'ndan (SPK) kuruluş iznini alan 24 Gayrimenkul Portföy Yönetim (24 GPY) şirketi, Türkiye'deki ilk gayrimenkul yatırım fonlarından birisini kurmaya hazırlanıyor.

BPW Türkiye'deki ilk fabrikasını Gebze'de kurdu!

Treyler aksı üreticisi BPW, Türkiye'deki ilk fabrikasını Gebze’de kurdu. Türkiye'yi bölgenin üretim üssü yapacak olan Alman şirket, burada Ar-Ge merkezi de kuracak. BPW yerel bir şirketi satın almak için de masaya oturdu.

Türkiye'deki konutlar depreme ne kadar dayanıklı?

Türkiye İMSAD Başkanı Fethi Hinginar, Türkiye’deki 20 milyon konutun en az yüzde 45'inin dayanıksız olduğunu açıkladı.

Türkiye'deki 20 milyon konutun yarısı depreme dayanıksız!

Türkiye’nin 16 yıl geçirmiş olmasına rağmen hâlâ depreme dayanıklı olduğunu söyleyemediklerini vurgulayan Fethi Hinginar, Türkiye’deki 20 milyonluk konut stokunun en az yüzde 45’inin deprem dayanımı ve güvenlik açısından yetersiz olduğunu söyledi.

Türkiye'deki 10 konuttan 6'sının deprem sigortası yok!

17 Ağustos Marmara depreminin üzerinden geçen 16 yılda, Türkiye'de zorunlu deprem sigortası istenilen düzeye ulaşmadı. Doğal Afet Sigortaları Kurumunun (DASK) verilerine göre, Türkiye'deki her 10 konuttan 6'sının zorunlu deprem sigortası bulunmuyor.

İran'ın Türkiye'deki yatırımları yüzde 8.24 arttı!

İran'ın Türkiye’deki doğrudan yatırımları Batılı ülkelere göre düşük düzeyde. İran'ın Türkiye’deki doğrudan yatırımlarının miktarı geçen yıl yüzde 8.24 artarak 244 milyon dolar oldu.

KFC Türkiye'deki 100. restoranını açtı!

Dünyanın en büyük tavuk restoranı şirketi KFC, Türkiye’deki 100. restoranını İstanbul turizminin en gözde noktası olan Tarihi Yarımada’da Sirkeci’de açtı.

Carlson Rezidor Türkiye'deki ilk rezidansını 2016'da açacak!

Carlson Rezidor, Türkiye’deki ilk rezidansını 2016’da açmaya hazırlanıyor. Radisson Blu Residence İstanbul Batışehir’in 171 dairesiyle, 2016’nın ikinci yarısında hayata geçirilmesi planlanıyor.

Türkiye\'deki tarihi sit alanları Haberi

Türkiye\'deki tarihi sit alanları

Tarihi sit alanları!

Tarihi sit alanları, milli tarih ve askeri harp tarihi açısından önemli tarihi olayların meydana geldiği ve doğal yapısıyla birlikte olduğu gibi korunması gerekli alanlar olarak ifade ediliyor.


Türkiye'de bulunan sit alanları sayıları..

Arkeolojik Sit Alanı : 14

Kentsel Sit Alanı : 14

Doğal Sit Alanı : 11

Arkeolojik ve Doğal Sit : 8

Tarihi ve Doğal Sit : 4

Arkeolojik ve Kentsel Sit : 2

Tarihi ve Kentsel Sit : 1

Doğal ve Kentsel Sit : 4



Işıl Seren...