25 / 04 / 2024

türkiyeeki mega projeler

türkiyeeki mega projeler

ÜLKEMİZ mega projelerle gelişmişliğini daha da ilerletmekte ve ekonomisini canlandırmaktadır. Özellikle 3. Havalimanı ve 3 Köprü gibi projeler ülkemize değer katmaktadır. Ülkemizin bu projelerini engellemek isteyenler oldu ise de başaramamışlardır.

Türkiye’nin mega projeleri açılış için gün sayıyor! Bakan tek tek açıkladı: Hangi projelerde sona gelindi?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'ndan mega projeler hakkında son dakika açıklaması geldi. Projeler hayata geçirildiğinde ulaşım üst sıralara taşınacak. 

Mega kent İstanbul'daki 600 bin konut için güçlendirme çağrısı!

Deprem Güçlendirme Derneği Başkanı Sinan Türkkan mega kent İstanbul'daki 600 bin konut için güçlendirme çağrısı yaptı. İşte Sinan Türkkan'ın konuyla ilgili açıklamaları...

Ulaşım projelerinde 2023 damgası!

Yatırımların hız kesmeden devam ettiği ulaştırma sektöründe hayata geçirilecek mega projeler Türkiye'yi uluslararası arenada daha çok söz sahibi yapacak.

İşte Türkiye'nin mega projeleri!

Türkiye'de 2023 vizyonu kapsamında mega projeler hayata geçirildi. O projeler, gündeme damga vurdu. İşte o projeler... 

Kovid-19 konut sektörünü baştan aşağı değiştirdi!

GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kalyoncu, şehirlerin özellikle sağlık ve eğitim gibi alanlarda birbirleriyle rekabet ettiğine dikkat çekerek, "Türk müteahhitler bu alanda Çinliler ile yarışıyor. Ülkemizdeki mega projeler sayesinde edinilen bilgi ve tecrübeler başka ülkelere ihraç ediliyor" dedi

Mega projeler için Finansman Fonu kurulacak!

Meclis’te görüşmeleri süren ve Bankacılık Kanunu’nda yeni düzenlemeler öngören kanun tasarısına göre, mega projelerin finansmanında sermaye piyasaları kullanılacak.

Arsa alacaklar dikkat!

Son dönemde mega projeler, fabrikalar, otoyollar sayesinde gelişim potansiyeli gösteren bölgelerde arsa alım-satım hareketleri oldukça arttı. Peki arsa yatırımı yaparken nelere dikkat etmek gerekir? İşte merak edilen o sorunun yanıtı...

Mega projeler büyük depremlere ve şiddetli rüzgara dayanıklı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan "Türkiye'nin deprem kuşağında olması nedeniyle inşa edilen yol, köprü ve tüneller deprem faktörü ön planda tutularak yapılıyor" dedi.

Mega projeler görücüye çıktı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın açtığı ve 1915 Çanakkale Köprüsü ve Otoyol Projesi ile mega projelerin son halinin sergilendiği 4.Uluslararası Karayolları, Köprüler Ve Tüneller İhtisas Fuarı büyük ilgi ile karşılanıyor…

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli ve 1915 Çanakkale Köprüsü görücüye çıkıyor!

Türkiye’de ilgiyle beklenen 4. Uluslararası Karayolları, Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı“ Mega Projeler Kahramanlarını Çağırıyor” mottosu ile yeniden ATO Congresium Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılacak.

Mega projelerde yerli çelik hedefi!

Mega projeler, savunma sanayi, demir yolları ve nükleer santraller gibi stratejik alanlarda kullanılan çelik türlerinde yurt içi tedarik zincirinin geliştirilmesi sağlanacak.

Mega proje rüzgârı yatırımcıyı uçurdu!

Mega projeler özellikle İstanbul ve yakın şehirlerdeki gayrimenkul ve arazi fiyatlarını uçurdu. 1’e 20’ye kadar çıkan değer artışları yatırımcıyı harekete geçiriyor.

Nurettin Canikli: Mega projeler olmazsa ilerleme olmaz!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Canikli,"Şehirleri geliştirecek ve kalkındıracak olan günlük işlerin yürütülmesiyle ilgili hizmetler değildir büyük projelerdir, mega projelerdir. Mega projeler olmazsa ilerleme olmaz" dedi...

türkiyeeki mega projeler Haberi

türkiyeeki mega projeler

ÜLKEMİZ mega projelerle gelişmişliğini daha da ilerletmekte ve ekonomisini canlandırmaktadır. Özellikle 3. Havalimanı ve 3 Köprü gibi projeler ülkemize değer katmaktadır. Ülkemizin bu projelerini engellemek isteyenler oldu ise de başaramamışlardır. 

Bu projelerin tamamlanması için elinden geleni yapan devlet projelerin bir an önce hayata geçirilmesi için desteklerini artırmaktadır. 

Projeler tüm hızı ile devam ederken Asya ve Avrupa'yı 3, kez birbirine bağlayacak olan 3. Köprü'nün bitmesine de çok az kaldı. 3. Köprü için konuşulan ve yer alan haberlerde köprünü açılış dönemlerine göre sıralaması verilmiştir. 

Yavuz Sultan Selim'de ulaşıma ilk önce karayolunun trafiğe açılacağı bildiriliyor. 

3. Boğaz Köprüsü'nün inşaatı tüm hızıyla sürüyor. Köprüde önce karayolu, sonra demiryolu trafiğe açılacak. Demiryolunun, 3. Havaalanı, Halkalı, Köseköy Sabiha Gökçen güzergahından köprüye bağlanması planlanıyor. Gelecek yıl tamamlanması beklenen Yavuz Sultan...