20 / 04 / 2024

Mega projeler görücüye çıktı!

Mega projeler görücüye çıktı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın açtığı ve 1915 Çanakkale Köprüsü ve Otoyol Projesi ile mega projelerin son halinin sergilendiği 4.Uluslararası Karayolları, Köprüler Ve Tüneller İhtisas Fuarı büyük ilgi ile karşılanıyor…



Türkiye’de merakla beklenen 4. Uluslararası Karayolları, Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı“ Mega Projeler Kahramanlarını Çağırıyor” mottosu ile ikinci gün de sektör temsilcileri ve ziyaretçilerden tarafından yoğun ilgi ile karşılandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından açılan ve 9-11 Ekim tarihleri arasında ATO Congresium Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılan ihtisas fuarı, karayolları, tünel ve köprü teknolojileri alanında uzman firmaları buluşturuyor.

150 yerli ve yabancı firmanın katıldığı fuarda, yurt dışı ve yurt içi projelerin lansmanları ile yeni teknolojideki gelişmeler fuar ziyaretçilerine ve sektör temsilcilerine tanıtılıyor. 

Mega projeler görücüye çıktı!

2016 yılından beri her yıl gerçekleşen Karayolları, Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı; sektörün gelişmelerinin takip edildiği, firmaların ikili görüşmelerle projeler için, daha sağlam iş birliklerinin yapıldığı bir etkinlik halini aldı. Ülkemizin Dünya’da geldiği son düzeyi yansıtması açısından kısa sürede adından söz ettirir bir etkinliğe bürünerek, bugün uluslararası camiada takip edilen ve merakla beklenen bir fuar haline geldi.
 
Fuar düzenleyicisi MCI Fuarcılık’ın Genel Müdürü Ufuk Yavuz Tümer, projelerin müteahhit, mühendis, müşavir ve tedarikçi gibi paydaşlarını buluşturmalarının en önemli amaçlarından biri olduğunu söyledi. Tümer, sektöre karayolu, köprü ve tünel inşaatında gelişmekte olan teknolojinin yön verdiğini ve başarılı olmak için tüm dünyayı yakından takip etmenin gerektiğinin altını çizerek sözlerine şu şekilde devam etti:

Mega projeler görücüye çıktı! 

“Fuarımız hem sektör temsilcileri hem de konuyla ilgili ziyaretçilerden yoğun ilgi görüyor. Ziyaretçiler özellikle fuarda sergilenen son teknoloji ürünleri merak ediyorlar. Fuar kapsamında sektörde faaliyet gösteren herkese en son teknolojileri görme olanağı sunuyoruz. Ayrıca, yerli ve yabancı firmalar “Müteahhitler Locası” ile üst düzey yöneticilerle özel ikili görüşmeler çerçevesinde bir araya gelme imkânı buluyor.’’
 
‘’Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yılda, uluslararası müteahhit şirketlerinden, iskele ve kalıp üreticilerine; yük kaldırma makine ve ekipmanları üreticilerinden, tünel açma kapama makine tedarikçilerine uzanan geniş bir yelpazede katılım gerçekleşiyor. Ayrıca özel olarak planlanan “Çalıştay Alanı” içerisinde yurtdışından ve yurt içinden önemli projelerin lansman sunumları ve yeni teknolojiler izleyicilere sunuluyor. Bu nedenle 4. Karayolları, Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı, sadece yatırımcılar açısından değil, tüm iş dünyası açısından büyük önem taşıyor.”

Mega projeler görücüye çıktı!
 

Mega projelerde yerli çelik hedefi!

Mega proje rüzgârı yatırımcıyı uçurdu!


Geri Dön