19 / 04 / 2024

Mega projeler görücüye çıkıyor!

Mega projeler görücüye çıkıyor!

3 katlı Büyük İstanbul Tüneli ve 1915 Çanakkale Köprüsü gibi mega projeler İstanbul’da görücüye çıkacak. Dev projeler ilk kez en kapsamlı şekilde sunulacak. 



ABD’nin yeni yol projeleri ve kamu özel sektör işbirlikleri (PPP) sunumu yarın gerçekleşecek. Washington'dan Uluslararası Yollar Federasyonu Başkan Yardımcısı Magid Elabyad ile ABD eski Başkanı Barack Obama’nın Ulaştırma Hizmetlerinden Sorumlu Danışmanı ve Federal Ulaştırma Dairesi Eski Başkanı Joe Toole, iş adamlarına proje sunumları yapacak.

Hürriyet'ten Erdinç Çelikhan'ın haberine göre, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü, Karayolları Genel Müdürlüğü ve Uluslararası Yollar Federasyonu'nun (IRF) destekleriyle düzenlenen 3. Uluslararası Karayolları Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı, İstanbul Kongre Merkezi'nde 6 Ekim'e kadar devam edecek.

Fuarın yapımcı şirketi MCI Fuarcılık Genel Müdürü Ufuk Yavuz Tümer, fuarda ilk kez Büyük İstanbul Tüneli, 1915 Çanakkale Köprüsü gibi mega projelerin sunumlarını gerçekleştireceklerini belirtti. Tümer, “Ayrıca, ABD, Birleşik Arap Emirlikleri, Hindistan, Nijerya, Sudan, Tayland, Gine, Malezya, Irak’tan karayolu idareleri düzeyinde resmi katılımlar olacak. Ülkelerindeki yeni projelere dair sunumlar yapacaklar” ifadelerini kullandı.

 

Mega projeler görücüye çıkıyor!

 

Tümer, Joe Toole ile Magid Elabyad'ın davetine olumlu yanıt vermelerinin önemini belirterek “Sayın Toole yapacağı sunumda ABD’nin yeni yol projeleri hakkında detaylı bilgi aktaracak. Bu bilgiler ülkemiz dışında, özellikle ABD gibi dünya devi bir ülkede proje fırsatları arayan firmalar için büyük önem taşıyor. Sayın Elabyad ise kamu özel sektör işbirlikleri ile ilgili ülkesinden örnekler ve işbirliklerinden sağlanan faydalar ile ilgili anahtar konularda sunum yapacak. Sektörde Amerika’dan ilk kez böylesi iki önemli konuğun birlikte ağırlanacağı fuar, Türk firmalarına ABD’de ciddi kapılar açacak” ifadelerini kullandı.


Geri Dön