20 / 04 / 2024

Türkiye'nin ilk Regional Mall'u Olimpa görücüye çıktı

Türkiye'nin ilk Regional Mall'u Olimpa görücüye çıktı

OLİMPA, The Marmara Hotel'de düzenlenen basın toplantısıyla görücüye çıktı



Nüfusu 200 bini aşan ve geleceğin İstanbul'u imajını taşımaya başlayan Başakşehir'e yapılacak Türkiye'nin ilk    Reginol Mall'u OLİMPA, The Marmara Hotel'de düzenlenen basın toplantısıyla görücüye çıktı. Gazetecilerin yoğun ilgi gösterdiği programda OLİMPA'nın yöneticileri Türkiye'nin ilk Regional Mall'unu anlattı.
 
İstanbul'un çiçeği burnunda ilçesi Başakşehir, Türkiye'nin bir ‘ilk'ine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Türkiye'nin ilk Regional Mall'u yani ‘Bölgesel AVM'si OLİMPA, Başakşehir'de yükseliyor. Yatırımcılarına her zaman kârlı ve farklı projeler üreten Fuzul Yapı, Türkiye'nin ilk Regional Mall'unda bir ilk daha gerçekleştirip, kazançlı yatırımını müşterileriyle paylaşmayı tercih ediyor. Bu başarılı projeyi herkese duyurmak isteyen Fuzul Grup, bugün bir basın toplantısı düzenledi. Taksim The Marmara Hotel'de yapılan toplantıda, Türkiye'nin ilk Reginol Mall'u OLİMPA görücüye çıktı. Basın mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği programda konuşan Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Akbal, girişimcilerin Türkiye'de ilk defa uygulanacak proje ile Bölgesel AVM kültürünün Türkiye'deki ilk örneği olan OLİMPA'dan mağaza satın alabileceklerini söyleyen Akbal, “OLİMPA önümüzdeki birkaç yıl içinde nüfusu 500 binlere ulaşması beklenen Başakşehir'de ortaklarıyla büyüyecek. Başakşehir'in her açıdan çok stratejik bir alanında inşasına başladığımız OLİMPA'nın yakın çevresinde ayrılan tek AVM arazisi burası. Ancak biz Fuzul Yapı olarak, bencillikten uzak, kârı müşterimizle, yatırımcımızla paylaşan bir şirket olduk. Ticari anlamda büyük kazanç elde edilecek olan OLİMPA'daki mağazaları kiralamak yerine bir ilki gerçekleştirip, mağazaların bir kısmını satışa çıkardık.” dedi. Yaşanan ekonomik krize rağmen mağazaların % 60'ının kısa bir süre içinde satıldığını ifade eden Akbal, yatırımcıların kârı gördüğünü, OLİMPA'nın kriz ortamında bile fark edilecek kadar büyük değere sahip olduğunun altını çizdi.
 
“İstanbul'un en çok ‘alışveriş göçü' veren ilçesi Başakşehir”
 
Projeyi basın mensuplarına anlatan Fuzul Grup Pazarlama Müdürü Ümit Bozkurt, artan nüfusuyla dikkat çeken Başakşehir'de en temel alışverişi yapmak isteyenlerin bile bölge dışına çıkmak zorunda kaldıklarını belirtti. OLİMPA'yla birlikte herkesin A'dan Z'ye tüm ihtiyacını bölge içerisinde kalarak, trafiğe girmeden, rahatlıkla çözebileceğini söyleyen Bozkurt, “OLİMPA'da 22 dairelik rezidansın yanı sıra, 100 adet mağaza arasında, 20 fastfood mekânı ve kafeterya, 7 sinema salonu, hipermarket, çocuk oyun alanları, buz pateni pisti, fitness ve spor salonları bulunuyor. Başakşehirliler kahvaltıda yiyecekleri yumurtayı bile buradan alabilecekler. Bu açıdan bakıldığında OLİMPA, ‘Regional Mall' kavramını tam anlamıyla karşılayan bir AVM olacak” dedi.
 
Trafik sorununa ‘Regional Mall' çözümü
 
Önümüzdeki birkaç yıl içinde nüfusu 500 bine ulaşması beklenen bir ilçenin tüm alışveriş ihtiyacını karşılamanın İstanbul trafiğine yapacağı olumlu katkıya değinen Bozkurt, “Başakşehir'de yaşayan insanlar, günlük ihtiyaçlarını bile karşılamak amacıyla ikamet ettikleri bölgeden ayrılmak zorunda kalıyor. Bu durum İstanbul gibi dev bir metropolde yaşayan insanlara enerji ve zaman kaybettirmesinin ötesinde, trafik gibi ciddi bir soruna da menfi yönde destek veriyor. Bu açıdan bakıldığında OLİMPA, götürdüğü hizmetin yanı sıra, trafik sorununun çözümüne de önemli bir katkı sağlıyor” dedi. Kısa bir süre sonra hizmete geçecek olan Başakşehir Metro istasyonuna yakın konumda yer alan OLİMPA'nın, 10.10.2010 tarihinde açılması planlanıyor.
 
“OLİMPA'da bedava kelimesini çok duyacaksınız”
 
Güçlü yönetim hedefini gerçekleştirmek amacıyla yönetim kadrosunu profesyonellerden oluşturan Fuzul Yapı, OLİMPA'nın yönetimini daha önce Capitol, Carousel ve Olivium gibi başarılı AVM'lerin idarecilerine emanet etti. OLİMPA'nın Genel Müdürü Muzaffer Canatan, yönetimde sıkıntı yaşanmaması için her türlü önlemi aldıklarını belirterek, “Dükkânları kiralanan AVM'lerde bile sorun yaşanıyor. Ancak biz mağazalarımızın bir kısmını satıyoruz. Ancak tüm yasal düzenlemeyi hazırladık ve AVM'nin sorunsuz işlemesi için yönetim kadrosunun tecrübesiyle OLİMPA yönetim anlamında da bir ilki gerçekleştirip, örnek AVM olarak gösterilecek” dedi. Sinema'dan spor salonlarına, tiyatrodan dil kurslarına kadar birçok aktivitenin ücretsiz olacağını belirten Canatan, “Capitol'un Genel Müdürlüğü görevini 5 yıl süreyle yürüttüm ve ‘Dokun Bana' yarışması gibi birçok projeye imza attım. Bu tip projeleri OLİMPA'da da sık sık göreceksiniz. Biz Başakşehir'e her anlamda hizmet götüreceğiz. OLİMPA'da bedava kelimesini çok duyacaksınız. Başakşehir'de yaşayan insanların hayatına renk katacağız ve sosyal yaşamı değiştireceğiz.” dedi.

Geri Dön