19 / 04 / 2024

Türkiyenin dış ticaret açığı sorunu

Türkiyenin dış ticaret açığı sorunu

Akfen Holding Üst Yöneticisi (CEO) Süha Güçsav Türkiye 'nin dış fonlarla masaya oturması gerektiğini ama yabancı yatırımcının masaya oturması için öncelikle büyüme görmesi gerekiyor.

Pledge İnşaat Taahhüt İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Pledge İnşaat Taahhüt İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Ataşehir'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Cemal Yiğit tarafından kuruldu.

Esdo Müteahhitlik İnşaat Proje Taahhüt İç Ve Dış Ticaret Anonim Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Esdo Müteahhitlik İnşaat Proje Taahhüt İç Ve Dış Ticaret Anonim Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Esdo Müteahhitlik İnşaat Proje Taahhüt İç Ve Dış Ticaret Anonim Şirketi'nin merkezi Beylikdüzü'nde yapıldı. 

Tiva Yapı İnşaat Taahhüt Ve Dış Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Tiva Yapı İnşaat Taahhüt Ve Dış Ticaret Anonim Şirketi Kadıköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Gıyas Ak tarafından kuruldu.

TÜİK dış ticaret endekslerini açıkladı! Mart ayı dış ticaret haddi 86,4 oldu!

İhracat birim değer endeksi, martta 2022 yılının aynı ayına göre yüzde 2,7 artarken ithalat birim değer endeksi yüzde 10,1 düştü. Dış ticaret haddi 10,8 puan artışla 86,4 oldu.

Mepafa İnşaat Taahhüt İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mepafa İnşaat Taahhüt İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Sancaktepe'de Atakan Naiboğlu tarafından kuruldu.

Atilla Group İnşaat Taahhüt İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Atilla Group İnşaat Taahhüt İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Ataşehir'de Gubrat Seyfullayev tarafından kuruldu.

Türkeş Dış Ticaret Ve Turizm Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Türkeş Dış Ticaret Ve Turizm Danışmanlık Limited Şirketi Beylikdüzü'nde Akmal Khan Khıljı, Esmatullah Sharıfı, Jahangır Shah Popal Zaı, Qaıs Qayum ve Saıd Aqa Hashımı ortaklığında kuruldu.

Hace Grup İnşaat Taahhüt Sanayi Dış Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Hace Grup İnşaat Taahhüt Sanayi Dış Ticaret Anonim Şirketi Ümraniye'de Hacı Ali Çelik tarafından kuruldu.

Özçelikler Hafriyat Nakliyat İnşaat Taahhüt Sanayi Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Özçelikler Hafriyat Nakliyat İnşaat Taahhüt Sanayi Dış Ticaret Limited Şirketi Sultangazi'de Birkan Çelik tarafından kuruldu.

Mass Group Yapı İnşaat Taahhüt İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Mass Group Yapı İnşaat Taahhüt İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Mass Group Yapı İnşaat Taahhüt İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi'nin merkezi Arnavutköy'de yapıldı.

Mt Altyapı Mimarlık İnşaat Taahhüt Metal Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mt Altyapı Mimarlık İnşaat Taahhüt Metal Dış Ticaret Limited Şirketi Pendik'te 1 milyon TL sermaye bedeli ile Metin Özmen tarafından kuruldu.

Favem Mühendislik Elektrik Elektronik İnşaat Taahhüt Temizlik Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Favem Mühendislik Elektrik Elektronik İnşaat Taahhüt Temizlik Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Üsküdar'da 10 bin TL sermaye bedeli ile Ali Osman Taşdemir ve Mehmet Veysi Işık ortaklığında kuruldu.

Eymen Erd Yapı İnşaat Taahhüt İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Eymen Erd Yapı İnşaat Taahhüt İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Sultanbeyli’nde  500 bin TL sermaye bedeli ile Tacettin Ep tarafından kuruldu.

Türkiyenin dış ticaret açığı sorunu Haberi

Türkiyenin dış ticaret açığı sorunu

Akfen Holding Üst Yöneticisi (CEO) Süha Güçsav Türkiye'nin yüksek enflasyonu anlatabileceğini, faizi savunabileceğini, dış ticaret açığının nasıl giderileceği konusunda öngörülerde bulunabileceğini, ama bütün bunları anlatabilmesi için dış fonlarla masaya oturması gerektiğini belirterek, ''O yabancı yatırımcının da masaya oturması için öncelikle büyüme görmesi gerekiyor'' dedi. Güçsav, 2014 yılının ABD'deki iyileşme, bu iyileşmenin gelişmekte olan ülkeler üzerinde oluşturduğu kısa ve orta dönemli negatif ayrışma, Çin'deki yavaşlama ve kendi içindeki siyasi tartışmaları ile oldukça dalgalı bir seyirde geçtiğini kaydetti.


Yatırımcının iştahı atacak mı?

Güçsav, faizlerin düşmesinin tabii olarak yatırımcı iştahını artıracağını dile getirerek, Türkiye'nin faizleri düşürememesinin sebebinn cari açık, enflasyon hedefleri ve kur baskısından kaynaklandığını, dolayısıyla bunların dengede tutulması gerektiğini belirtti. Büyümedeki öngörülebilirliğin enflasyon, dış ticaret açığındaki problem ve kur baskıları gözetilerek yapılması gerektiğini...