27 / 04 / 2024

Süha Güçsav: Yabancı yatırımcı büyümeyi görürse gelir!

Süha Güçsav: Yabancı yatırımcı büyümeyi görürse gelir!

Akfen Holding Üst Yöneticisi (CEO) Süha Güçsav Türkiye 'nin dış fonlarla masaya oturması gerektiğini ama yabancı yatırımcının masaya oturması için öncelikle büyüme görmesi gerekiyor.



Akfen Holding Üst Yöneticisi (CEO) Süha Güçsav Türkiye'nin yüksek enflasyonu anlatabileceğini, faizi savunabileceğini, dış ticaret açığının nasıl giderileceği konusunda öngörülerde bulunabileceğini, ama bütün bunları anlatabilmesi için dış fonlarla masaya oturması gerektiğini belirterek, ''O yabancı yatırımcının da masaya oturması için öncelikle büyüme görmesi gerekiyor'' dedi. Güçsav, 2014 yılının ABD'deki iyileşme, bu iyileşmenin gelişmekte olan ülkeler üzerinde oluşturduğu kısa ve orta dönemli negatif ayrışma, Çin'deki yavaşlama ve kendi içindeki siyasi tartışmaları ile oldukça dalgalı bir seyirde geçtiğini kaydetti.


Yatırımcının iştahı atacak mı?

Güçsav, faizlerin düşmesinin tabii olarak yatırımcı iştahını artıracağını dile getirerek, Türkiye'nin faizleri düşürememesinin sebebinn cari açık, enflasyon hedefleri ve kur baskısından kaynaklandığını, dolayısıyla bunların dengede tutulması gerektiğini belirtti. Büyümedeki öngörülebilirliğin enflasyon, dış ticaret açığındaki problem ve kur baskıları gözetilerek yapılması gerektiğini vurgulayan Güçsav, özellikle petrol fiyatlarındaki ani dşüşün Türkiye'nin eline bir fırsat verdiğini, bundan dolayı şahsi beklentisinin ilk PPK toplantısında 0,50 civarında bir faiz indirimi olacağını belirtti.


Yeni Asya


Geri Dön