25 / 04 / 2024

Türkiye\'nin konut ihtiyacı

Türkiye\'nin konut ihtiyacı

GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Tanes, konut sektörü açısından 2010'un normalleşme yılı olarak geçeceğini düşündüklerini belirtti

Türkiye'de konut fiyatları Avrupa ile yarışıyor! Konut yatırımcısı yurt dışına gidiyor!

Yüksek enflasyon ve maliyet artışları sebebiyle Türkiye’deki konut fiyatları Avrupa şehirleriyle yarışıyor. Eyüp’te 9-15 milyon TL civarında bir daire fiyatına, daha yüksek kira gelirinin elde edileceği İngiltere'de 4.5 milyon TL'nin altında yeni inşa edilmiş bir daire bulunabileceği belirtiliyor.

Türkiye’nin en yüksek konut getirisine sahip ilçe Mamak oldu!

ENDEKSA verilerine göre; Mamak Türkiye’nin en yüksek konut getirisi oranına sahip ilçesi olarak belirledi.

Eski Bakan Kurum açıkladı! Türkiye’nin en büyük konut seferberliği başladı!

18’inci GYODER Gayrimenkul Zirvesi'ne katılan TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Murat Kurum "Depremle mücadelenin tek yolu; Kentsel Dönüşümdür" dedi. Kurum, Türkiye’nin en büyük konut seferberliğini başlattıklarını paylaştı.

Prens Edward, Türkiye'nin ödüllü geri dönüştürülebilir konut sistemini inceledi!

Birleşik Krallık Edinburgh Dükü Prens Edward, Türkiye'nin ilk ve ödüllü geri dönüştürülebilir konut sistemi projesi kapsamında sürdürülen çalışmaları yerinde inceledi.

Türkiye’nin istikbali güneş enerjisine yatırım yapmaktır!

Prof. Dr. Şule Erten Ela, güneşin bir saatlik enerjisinin dünyanın bir yıllık enerji ihtiyacını karşılayabileceğini belirterek, “Petrol tükendiğinde güneşli olan yerler değer kazanacak. Türkiye’nin istikbali de güneş enerjisine yatırım yapmaktır” dedi.

Konut fiyatları cep yakıyor! İşte Türkiye'nin en pahalı mahalleleri

Son dönemlerde konutlarda artan fiyatlar nedeniyle ortalama bir metrekareye sahip olan evlerin fiyatları bile uçtu. Yapılan araştırmalar sonucunda Türkiye'nin en pahalı 10 mahallesi açıklandı. İşte Türkiye'nin en pahalı 10 semti...

'Türkiye'de konut hala ucuz. Faizde yüzde 1'in altı psikolojik sınır'

Akyapı Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Dinçel, konut fiyatlarının dolar bazında 2012 yılı seviyelerinde olduğunu belirterek, Türkiye'nin metrekare olarak hala ucuz olduğunu savundu.

Türkiye konut fiyat artışında dünyayı solladı! İstanbul, İzmir, Ankara zirvede!

Habertürk Gazetesi köşe yazarı Abdurrahman Yıldırım, köşesinde Türkiye'deki konut fiyatlarını kaleme aldı. Yıldırım, Türkiye'nin konut fiyat artışında dünyayı solladığına dikkat çekti. İşte Yıldırım'ın o yazısı...

Avrupa'da yabancıya konut satış oranı Türkiye'nin iki katı!

Gayrimenkul Yurtdışı Tanıtım Derneği (GİGDER) Başkanı Faruk Akbal, geçen yıl bazı Avrupa ülkeleri, Kanada ve ABD'de yabancıların toplam konut satışından aldığı payın yüzde 10 civarında olduğunu belirterek yabancıya konut satışlarının Türkiye'nin iki katı olduğunu söyledi.

Türkiye’nin yüzde 70’i konut finansman destek paketlerinden yararlanacak! 

Emlakjet tarafından Nisan 2022'ye ilişkin emlak verileri kapsamında Türkiye’nin yüzde 70’i konut finansman destek paketlerinden yararlanacağı ortaya çıktı. 

Türkiye’nin 3 büyük bankasından 18 yaşını doldurmuş kişilere ödeme yapılacak! ATM’den tek tuşla alabilirsiniz

Acil nakit ihtiyacına karşı Türkiye’nin 3 büyük bankasından nakit avans kampanyası geldi.

Türkiye'nin acil dönüşüme ihtiyacı var!

Eski evlerin yıkılarak yeni ev inşa edilmesinin kolay olmadığını söyleyen Çelikmen Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Çelik, Türkiye'nin acil kentsel dönüşüme ihtiyacı olduğunu dile getirdi. 

Türkiye'nin en pahalı ilçelerinde konut fiyatları ne oldu?

Gayrimenkul piyasasının nabzını tutan Hepsiemlak, Ekim 2021 Emlak Endeksi'ni açıkladı. Türkiye'nin satılık konutta ortalama metrekare fiyatı en pahalı ili 10 bin TL ile Muğla oldu.

Türkiye\'nin konut ihtiyacı Haberi

Türkiye\'nin konut ihtiyacı

Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Tanes, konut sektörü açısından 2010 yılının normalleşme yılı olarak geçeceğini düşündüklerini belirtirken, "2011'den itibaren sektör 2004-2007 yıllarındaki oranlarda olmasa da yavaş yavaş büyümeye başlayacaktır" dedi.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Tanes, Türkiye ekonomisinin yüzde 7,9'luk küçülmesine karşılık, inşaat sektöründe yüzde 21 oranındaki küçülmeye bakıldığı zaman sektördeki daralmanın önemli ve derin olduğunu görüldüğünü söyledi.

Tanes, konut sektöründeki öncü firmaların kendi imkanlarıyla gerçekleştirdiği kampanyalarla, devletin açıkladığı teşvik paketleriyle ve son dönemde de düşen kredi faiz oranlarının stok eritici etkisine rağmen 2009 yılının konut sektörü için durgun geçtiğinin söylenebileceğini vurguladı.

BDDK'nın Kasım ayı verilerine bakıldığında konut kredi kullanımının 43,9 milyar liraya ulaştığını anlatan Tanes, "Konut kredi faizlerinde önemli düşüşler olsa da geniş bir...