25 / 04 / 2024

Türkiyenin turizmde gelir kaybı

Türkiyenin turizmde gelir kaybı

Turizm sektöründeki 'derin kriz' nedeniyle Türkiye'nin gelir kaybı 12 milyar doları aşarken bunun 3.8'inin devletin KDV ve SGK prim gelirindeki kaybı olacağı belirtildi.

Türkiye'nin gelir ve kurumlar vergisi rekortmenleri açıklandı...

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), 2022 vergilendirme dönemi ile ilgil yıllık gelir vergisi ve kurumlar vergisi beyannamelerinin değerlendirilmesi sonucunda Türkiye genelinde en çok vergi beyan eden 100 mükellef listesi belli oldu. İşte haberin detayları...

Türkiye, turizmde ucuz ülke imajını kırdı: Turist başına ortalama harcama 1200 dolara çıktı!

Türkiye'nin turist başına ortalama harcamasının son 5 yılda 800'den 1200 dolara çıktığı kaydedildi. Böylece, Türkiye, turizmde "ucuz ülke" imajını büyük ölçüde kırmış oldu.

Gelir vergisi mükelleflerinin sayısı 2,4 milyonu aştı!

Açıklanan son dakika rakamlarına göre, Türkiye'de gelir vergisi mükellef sayısı Mayıs ayında geçen senenin aynı ayına göre 127 bin arttı ve 2,4 milyonu aştı.

Türkiyenin en çok satan otomobilinden flaş haber! Egea tamamen değişiyor!

Tofaş bünyesindeki Türkiye’nin en çok satan otomobili Fiat Egea’dan çok önemli bir haber geldi. İtalyan otomobil devi Fiat’ın CEO'su Olivier François, Tofaş tarafından üretilen ve Türkiye'de Egea, Avrupa'da ise Tipo ismi ile satılan otomobilin yeni neslinde değişiklik olacağını bildirdi.

Kira gelir vergisi beyannamesi verme süresi uzadı mı? Ne zaman bitiyor?

Kira vergisi beyanname ve 1. taksit ödeme dönemi Mart ayının başında başlamıştı. Peki, kira gelir vergisi beyannamesi verme süresi uzadı mı? Ne zaman bitiyor?

Global Yatırım Holding ilk 3 ayda gayrimenkullerinden 5.3 milyon TL gelir elde etti!

Global Yatırım Holding (GYH), 2021'in ilk üç ayını kapsayan finansal sonuçlarını duyurdu. Şirket, gayrimenkul iş kolunda 5,3 milyon Türk Lirası gelir ve 0,4 milyon Türk Lirası FAVÖK kazandı. 

Mekan Emlak Gayrimenkul bayilik ve Franchise hizmetini büyütüyor!

Türkiyenin yerli ve milli emlak markası olama yolunda emin adımlarla ilerleyen Mekan Gayrimenkul,  ülke genelinde danışmanlara bayilik ve franchise vermeye devam ediyor. 

Türkiye'nin gelir dağılımı açıklandı!

Türkiye İstatistik Kurumu'nun bugün açıkladığı son verilere göre, Türkiye'de en zengin kesim ile en yoksul kesim arasındaki fark büyüdü. Verilere göre nüfusun yüzde 70'inden fazlası borçlu olarak kaydedilmiştir.

TOKİ Malatya Pütürge alt gelir başvuruları başladı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Malatya Pütürge alt gelir grubu projesinde yer alan konutlar için başvuru dönemi başladı.

2017'de Türkiye’nin gelir vergisi rekortmeni Şarık Tara oldu!

Türkiye’nin gelir vergisi rekortmenleri açıklandı. Buna göre, 2017 yılında Türkiye’nin gelir vergisi rekortmeni el değiştirerek Şarık Tara oldu.

2017 gelir vergisi rekortmeni Şarık Tara oldu!

Türkiye'nin gelir vergisi rekortmeni, 2017 yılı için 53 milyon 583 bin 488 lira vergi tahakkuk ettirilen Şarık Tara oldu....

Türkiye'nin gelir vergisi rekortmeni Şarık Tara oldu!

Türkiye'nin gelir vergisi rekortmenleri açıklandı. Buna göre, listesinin ilk sırasında 2017 yılı için 53 milyon 583 bin 488 lira vergi tahakkuk ettiren Şarık Tara yer aldı.

TOKİ Eskişehir Aşağısöğütönü'nde sözleşme dönemi başlıyor!

TOKİ Eskişehir Tepebaşı Aşağısöğütönü “Alt Gelir Grubu Konut Projesi” kapsamındaki konutlar için sözleşme dönemi başlıyor. Projede 2 oda 1 salon daireler bulunuyor.

Türkiyenin turizmde gelir kaybı Haberi

Türkiyenin turizmde gelir kaybı

Rusya pazarının mayıs ayı rakamlarına göre, turist kaybı yüzde 90'lara ulaşırken, Avrupa pazarındaki kaybm da yüzde 58'leri bulması nedeniyle, Antalya'da 60'a yakın sektör bu durumdan etkilendi. 

Turizm araştırma şirketi Turizmdatabank'ın 'Turizmde Krizin Ekonomik Etkileri Araştırması Raporu'na göre, krizde tüm sektörler olumsuz etkilenecek. 

Rapora göre, turizm sektöründen kaynaklı gelir kayıpları 12 milyar dolara yaklaşıyor. Bu gelir kaybının yüzde 32'si ise devletin vergi kaybı olacak. Turizmde yaşanan krizin yaratacağı ekonomik kayıplar yalnıza özel sektörle sınırlı değil. Tahminlere göre devletin gelir kaybı 3.8 milyar doları bulacak. 

Türkiye'nin turizm kaynaklı gelir kayıpları 12 milyar doları aşacağı belirtilen raporda şu görüşlere yer verildi: "Oluşacak ekonomik kaybm 8,07 milyar doları özel sektörün olurken, devletin uğrayacağı zarar da 3,8 milyar dolar düzeyinde. Devletin, turistlerin ve turizmin Türkiye'de satm aldıkları...