19 / 04 / 2024

türkmenistanda ilk teknopark

türkmenistanda ilk teknopark

Türkmenistan, bilimsel araştırma, geliştirme ve inovasyon çalışmaları için büyük yatırıma imza attı. Türkmenistan’da bugün kutlanan 12 Haziran "İlimler Günü" münasebetiyle başkent Aşkabat’ta Türkmenistan’ın ilk teknoparkı hizmete açıldı

Peugeot açıkladı! Peugeot satışlarında Türkiye ilk 10'a girdi!

Peugeot 2023'te dünya çapında satışlarını 1.1 milyona çıkardığını duyurdu. Yapılan açıklamada Türkiye, satılan araç sayısı bakımından ilk 10'da yer aldığı kaydedildi. 

Gayrimenkul yatırımıyla alınan Altın Vize'nin kahramanları Türkler oldu! Yunanistan'a başvuru yağdı!

Yunanistan’ın bazı bölgelerine 250 bin euro, önemli yerleşim yerlerine ise 500 bin euro gayrimenkul yatırımıyla alınan Altın Vize programının yıl sonu rakamları açıklandı. Buna göre, Türkler ilk üçte yer aldı.

Gayrimenkulde İngiltere Türklerin gözde mekanı! 

İngiltere’de en çok gayrimenkul satın alan yabancılar arasında Türkiye ilk beşte yer alıyor. İngiltere’de yabancılara satılan taşınmazların yüzde 10’u Türkler tarafından alındı.

Oyun yatırımında Türkiye ilk sırada!

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nin hazırladığı "Video Oyun Endüstrisi" raporunda, Türk oyun girişimlerine 2022’nin ilk 6 ayında yapılan yatırımların tutarı 333 milyon doları buldu. Türkiye'yi 158 milyon dolarla İngiltere, 60 milyon dolarla Norveç, 53 milyon dolarla Finlandiya izledi.

Türkiye ekonomisi 2023'ün ilk çeyreğinde yüzde 4 büyüdü! TÜİK rakamları tek tek açıkladı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından, bu yılın ilk çeyreğine ilişkin Türkiye ekonomisi büyüme rakamı açıklandı. Peki Türkiye ilk çeyrekte yüzde kaç büyüdü? İşte o rakamlar...

Türkiye ilk 3 ayda en çok hangi ülkelere ihracat yaptı?

Türkiye İhracatçılar Meclisi, (TİM) Türkiye’nin en çok ihracat yaptığı ülkeleri listeledi. Elde edilen bilgiler kapsamında, Türkiye'nin ilk çeyrekte ülkeler bazında yaptığı ihracat 54.3 milyar dolara çıkarken, en fazla dış satım 4.9 milyar dolarla Almanya'ya gerçekleştirildi.

İlk ödeme hesaplara yattı! 36.000 TL Promosyonla rekor kırıldı. O kurumun çalışanları bayram etti

Ekonomik şartlar bankalarıda promosyon teşviklerinde cömert olmaya zorlamıştı. Bir birinden farklı rakamlarla EYT,emekli ve memuru bankalarına çekme yarışında rekabet de kızışmıştı. AKBANK ilk ödemeyi yaparak gündeme geldi.

Otomobil devinden bomba haber! Citroen Türkiye’de mi üretilecek?

Yeni modeli C4 X’in lansmanını yeni gerçekleştiren Citroen’in CEO’su Vincent Cobée, Türkiye ilk 5 Pazar arasına girerse ünlü markanın üretimini Türkiye’de gerçekleştirebileceklerini açıkladı.

Türiye'den altın rekoru! Altın alımlarında Türkiye ilk sırada

Merkez bankalarının altın alımları 2022 yılı içinde 9 ayda 673 tonla 55 yılın zirvesini gördü. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, bu dönemde 94,7 tonluk alımla ilk sırada yer alıyor.

Merkez Bankası altın topluyor! Türkiye ilk sırada! Rekor rakam şimdi geldi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) altın toplamaya devam ediyor. Ağustos ayında altın rezervlerinin yükseldiğini paylaşan Merkez Bankası'ndan rekor rakam geldi...

Bu haberi okumadan otomobil almayın! Yakıt cimrisi ilk üç otomobil

Son günlerdeki döviz kurlarında yaşanan hareketlilik yakıt fiyatlarının çok hızlı bir şekilde yükselmesine neden oldu. Geçmiş yıllarda motorin ile benzin arasındaki fark artık kapanmış neredeyse yok denecek kadar az.

Avrupalılar kış için ülkeleri terk ediyor! Türkiye ilk tercihleri olacak!

Rusya ve Avrupa arasında yaşanan kriz nedeniyle artan enerji fiyatları Avrupalıları kış turizmine itiyor… Türkiye’nin Avrupalılar için ilk tercih olması bekleniyor.

Ekonomistlerin hocası Mahfi Eğilmez doların Cuma günü neden düştüğünü ilk kez açıkladı! Döviz hesabı olanlar dikkat

Türkiye’nin önde gelen ekonomistlerinden Mahfi Eğilmez, dolar kurunda Cuma günü yaşanan sert düşüşün nedenini sosyal medya hesabından açıkladı.

türkmenistanda ilk teknopark Haberi

türkmenistanda ilk teknopark

Türkmenistan, bilimsel araştırma, geliştirme ve inovasyon çalışmaları için büyük yatırıma imza attı. Türkmenistan’da bugün kutlanan 12 Haziran "İlimler Günü" münasebetiyle başkent Aşkabat’ta Türkmenistan’ın ilk teknoparkı hizmete açıldı. Türk şirketi tarafından inşa edilen Teknolojiler Merkezi, Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov’un katıldığı törenle açıldı.


Törene, Belarus Başbakanı Mihail Myasnikoviç, Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Margaret Chan, Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bürosu Bölge Müdürü Zsuzsanna Jakob, Nobel ödüllü yabancı bilim adamlarının yanı sıra bakanlar, yabanci misyon şefleri, Türk işadamları ve çok sayıda Türkmen vatandaşı katıldı.


Törende konuşan Türkmen lider, bilimsel araştırma, geliştirme ve inovasyon çalışmalarına hız vereceklerini kaydetti. Türkmenistanlı bilim adamlarının uluslararası projelerde yer alması için önemli bir altyapı projesini hizmete açmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyleyen Berdimuhamedov, bütün sektörlerde araştırma ve geliştirme çalışmalarına hız vereceklerini...