28 / 03 / 2024

Tuzla Ermeni Çocuk Kampı ne oldu

Tuzla Ermeni Çocuk Kampı ne oldu

Kampın bulunduğu arazinin sahibi Ulusoy: "Bağışla ilgili işlemlerin başlaması için dilekçemi verdim. Önümüzdeki haftalarda da işlemi yapacağız" dedi. Peki Tuzla Ermeni Çocuk Kampı'nda son durum ne?

İBB'den Ermeni Yetimhanesi imarına izin!

İBB, 19 Ocak 2007'de öldürülen Hrant Dink'in isteğini yerine getiriyor. Büyükşehir Belediyesi, Tuzla'da bulunan Ermeni Yetimhanesi’nin imar değişikliği için gerekli izinleri verdi.

Tuzla Ermeni Yetimhanesi yeniden inşa ediliyor!

Gazeteci Hrant Dink ile eşi Rakel Dink’in yetiştiği Kamp Armen olarak bilinen Tuzla Ermeni Yetimhanesi yeniden inşa edilecek. Yetimhane için ilk kazma vuruldu.

Tuzla İçmeler Meydanı yenilendi!

Tuzla Belediyesi, İçmeler Mahallesi’nde Mustafa Kuru Parkı’nın aktif kullanım alanını büyüttü, yeşil alanlar, çocuk oyun grubu, kuru havuz, tarihi ve modern yapı donanımları ile düzenleyerek Tuzla halkının hizmetine kazandırdı.

Kamp Armen’in tapusu Gedikpaşa Ermeni Protestan Kilisesi Vakfı’na verildi!

İstanbul Tuzla'daki Ermeni yetimhanesi Kamp Armen’in tapusu Gedikpaşa Ermeni Protestan Kilisesi Vakfı’na iade edildi.

Kamp Armen Avrupa gündeminde!

İnsan Hakları Derneği (İHD), Kamp Armen olarak bilinen Tuzla Ermeni Yetimhanesi’ni Avrupa Konseyi ve Avrupa Parlamentosu’na taşıdı. Konseyin İnsan Hakları Komiseri Nils Muiznieks’e mektup gönderildi.

Tuzla Ermeni Çocuk Kampı'nda son durum!

Kampın bulunduğu arazinin sahibi Ulusoy: "Bağışla ilgili işlemlerin başlaması için dilekçemi verdim. Önümüzdeki haftalarda da işlemi yapacağız" dedi. Peki Tuzla Ermeni Çocuk Kampı'nda son durum ne?

Tuzla Kamp Armen yıkımına tepkiler devam ediyor!

Tuzla'daki Ermeni Çocuk Kampı'nın yıkımına tepkiler üzerine ara verilirken, önündeki bekleyiş devam ediyor. Kampın yıkımına engel olmak amacıyla sosyal medya üzerinden grup oluşturularak, buraya destek için çağrı yapıldığı öğrenildi.

Yıkımına başlanan Tuzla'daki Ermeni Yetimhanesi mülk sahibinden açıklama!

Yıkımına başlanan Ermeni Yetimhanesi’nin mülk sahibi Abdullah Fatih Atasoy'dan yapılan açıklamada, “Satın almak sureti ile tamamen kendi özel mülkiyetimdeki olan yerde yasalara uygun olarak yapacağım tüm tasarruflar şahsıma aittir” denildi.

Tuzla'daki Ermeni Çocuk Kampı'nın yıkımına ara verildi!

Tuzla'daki Ermeni Çocuk Kampı'nın (Kamp Armen) yıkımına tepkiler üzerine ara verilirken, önündeki bekleyiş sürüyor. Tepkiler üzerine yıkıma ara verilirken kampın içindeki bekleyiş sürüyor..

Tuzla'daki Ermeni Çocuk Kampı'nın yıkımı başladı!

Agos gazetesi genel yayın yönetmeni Hrant Dink ve eşi Rakel Dink ile birçok Ermeni yetimin kaldığı Tuzla 'daki Ermeni Çocuk Kampı(Kamp Armen) yıkım çalışmalarına başladı.

Gelecek Referans Tuzla teslim tarihi!

Gelecek Referans Tuzla teslim tarihi haberimizin içerisinde yer alıyor. Projede sauna, fitness, çocuk oyun parkı, Referans Çatı Cafe, kapalı sosyal tesis alanı, yüzme havuzu, açık otopark, yürüyüş parkuru, 24 saat güvenlik, kamelya bulunuyor...

Referans Tuzla teslim tarihi!

Referans Tuzla teslim tarihi haberimizin içerisinde yer alıyor. Projede sauna, fitness, çocuk oyun parkı, Referans Çatı Cafe, kapalı sosyal tesis alanı, peyzaj alanları yüzme havuzu, açık otopark, yürüyüş parkuru, 24 saat güvenlik, kamelya bulunuyor...

Gelecek Referans Tuzla'da 189 bin liraya 2+1 daire!

Referans Tuzla projesinde sauna, fitness, çocuk oyun parkı, Referans Çatı Cafe, kapalı sosyal tesis alanı, peyzaj alanları yüzme havuzu, açık otopark, yürüyüş parkuru, 24 saat güvenlik, kamelya bulunuyor...

Tuzla Ermeni Çocuk Kampı ne oldu Haberi

Tuzla Ermeni Çocuk Kampı ne oldu

 Kamp Armen Dayanışması adına Uraz Kaspar, Tuzla'daki Ermeni Çocuk Kampı'nın bulunduğu arazinin, bugüne kadar Gedikpaşa Ermeni Protestan Kilisesi Vakfı'na iade edilmediğini belirterek, "Mücadelemiz ilk günkü kararlılığı ile devam ediyor" dedi.


Kaspar, Ermeni Kültür ve Dayanışma Derneği'nde düzenlenen basın toplantısında, kampın bulunduğu arazinin Fatih Ulusoy tarafından, Gedikpaşa Ermeni Protestan Kilisesi Vakfı'na bağışlanacağının duyurulmasının ardından herhangi bir gelişme olmadığını söyledi.


Kampın iadesi için başlatılan girişimlerin 30 gündür devam ettiğini anımsatan Kaspar, "Yıkımın ilk gününden itibaren kampın bahçesinde başlattığımız direnişimiz devam ediyor. Bu süreçte çocuk sesleri bahçemizden hiç eksik olmadı. Bir çocuk kampı, yeniden çocuklarla buluştu ve buluştukça hayat buldu. Mücadelemiz ilk günkü kararlılığı ile devam ediyor" diye konuştu.


Uraz Kaspar, kampın iadesinin siyasi bir malzeme olarak kullanılmak istendiğini savunarak, şu görüşleri dile getirdi:


"Halihazırda kazanılan...