24 / 04 / 2024

Tuzla Kamp Armen yıkımına tepkiler devam ediyor!

Tuzla Kamp Armen yıkımına tepkiler devam ediyor!

Tuzla'daki Ermeni Çocuk Kampı'nın yıkımına tepkiler üzerine ara verilirken, önündeki bekleyiş devam ediyor. Kampın yıkımına engel olmak amacıyla sosyal medya üzerinden grup oluşturularak, buraya destek için çağrı yapıldığı öğrenildi.



Tuzla'daki Ermeni Çocuk Kampı'nın (Kamp Armen) yıkımına tepkiler üzerine ara verilirken, önündeki bekleyiş devam ediyor.


Postane Mahallesi'ndeki kampın yıkımına engel olmak için bekleyenleri, CHP'nin İstanbul milletvekili adaylarından Ermeni kökenli Türk vatandaşı Selina Doğan, Oğuz Kaan Salıcı ve Nurettin Sarıbal ziyaret etti.


Selina Doğan, burada yaptığı konuşmada, yasal düzenlemeyle bu sorunun düzeltilebileceğini savundu. CHP olarak bu konunun takipçisi olacaklarını belirten Doğan, dayanışma için buraya geldiklerini anlattı.


Doğan, ortak dileklerinin kampın devlet tarafından kamulaştırılıp, eski işlevine uygun olarak ihtiyacı olan çocuklara açık hale getirilmesi olduğunu vurguladı.


Oğuz Kaan Salıcı da yetimlerin tekrar kalabilmesi ve iyi bir hayata kavuşabilmesi için buranın eski haline getirilmesini talep ettiklerini belirterek, şu şunları kaydetti:


"Burada hukuki bazı zorluklar var. Bu zorlukların aşılmasıyla ilgili gerekli çalışmaları avukat arkadaşlarımız takip etmeye devam edecekler. Ülkemizde dönem dönem faşist darbelerle karşı karşıya kaldık. O tür zamanlarda özellikle sendikaların da azınlık vakıflarının da siyasi partilerin de özel kişilerin de mallarına el konuldu. Burada şu anda buna benzer bir durumun sonucunu yaşıyoruz. Burası anılarına ve aslına uygun şekilde bütün çocukları kalabileceği bir yetimhaneye dönüştürülmeli, bunun için de gerekli desteği ve siyasi mücadeleyi vereceğiz."


Kampın yıkımına engel olmak amacıyla sosyal medya üzerinden grup oluşturularak, buraya destek için çağrı yapıldığı öğrenildi.



AA


Geri Dön