29 / 03 / 2024

tuzla içmeler kentsel dönüşüm evleri

tuzla içmeler kentsel dönüşüm evleri

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, İçmeler Köprüsü'nün çevresinde kentsel dönüşüm projesini hazırladıklarını, hak sahipleri ile görüşmelere başlayacaklarını açıkladı.

Depremler konut sektörünü kökten değiştirdi! Kentsel dönüşüm hız kazandı!

6 Şubat Kahramanmaraş depremleri konut sektörünü kökten değiştirdi. Depremler, özellikle kentsel dönüşümün önemini bir kez daha gözler önüne serdi. 

Maltepe Belediye'sinden 6 mahalle için kentsel dönüşüm müjdesi! 2 ilave kat artışı verilecek!

Maltepe Belediyesi resmi sosyal medya hesabı X'ten yaptığı açıklamada, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 6 mahalle için  2 ilave kat artışı verileceğinin müjdesini açıkladı.

Tuzla Has Sitesi'ni TOKİ dönüştürecek! 232 yeni konut geliyor!

Dar gelirliler için yeni konut projelerine hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Tuzla Has Sitesi kentsel dönüşüm projesi için düğmeye bastı. İşte detaylar...

Hatay Depremzede Derneği'nden yeni kentsel dönüşüm yasası açıklaması: Çok büyük sakıncaları var!

Hatay Depremzede Derneği, yeni kentsel dönüşüm yasası kapsamında çok büyük sakıncalar olduğuna dikkat çekti. İşte o açıklama...

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, 4 ilde 65 konut, 83 iş yeri ve 1 otel satışı yapacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı; Ankara, Konya, Diyarbakır ve Samsun'da 65 konut, 83 iş yeri ve 1 otel satışı yapacağını ilan etti.

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği'nden kentsel dönüşüm toplantısı!

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER), üyeleri Sheraton Grand Adana Hotel’de bir toplantı gerçekleştirdi. Söz konusu toplantıda kentsel dönüşüm ele alındı.

Yeni kentsel dönüşüm yasası neleri değiştiriyor ve neleri kapsıyor? Kentsel dönüşüm yasası 12 maddede tüm detaylarıyla!

Evini dönüştürecek binlerce kişi yeni kentsel dönüşüm yasası ile ilgili detaylaro merak ediyor. Peki yeni kentsel dönüşüm yasası neleri değiştiriyor ve neleri kapsıyor? İşte kentsel dönüşüm yasası 12 maddede tüm detaylarıyla!

Kentsel dönüşüm mağduru olmayın! İşte kentsel dönüşüm sürecinde izlenmesi gereken adımlar

6 Şubat Kahramanmaraş’ta meydan gelen ve 11 ili etkileyen depremler, dayanıksız yapı stoku gerçeğini ortaya çıkarırken İstanbul olmak üzere bir çok şehirde kentsel dönüşüm seferberliği başladı. Ancak bu süreçte mağdur olmamak için dikkat edilmesi gerekiyor. İşte kentsel dönüşüm sürecinde izlenmesi g

Kentsel Dönüşüm kredisinde devlet desteği ne kadar? İşte 10 soruda kentsel dönüşüm kredisi tüm detaylarıyla!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında merak edilen soruları yanıtladı. Peki, Kentsel Dönüşüm kredisinde devlet desteği ne kadar? İşte detaylar...

Deprem Gerçeği ve Kentsel Dönüşüm Şurası 15 Eylül'de başlıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından İstanbul'da düzenlenecek ve 15 Eylül tarihinden itibaren 3 gün devam edecek "Deprem Gerçeği ve Kentsel Dönüşüm Şurası" kapsamında yeni hazırlanacak olan deprem yasasının altyapısı oluşturulacak.

Türkiye Müteahhitler Birliği'nden 'Kentsel dönüşüm afet odaklı yapılsın' çağrısı! 

TMB Başkanı M. Erdal Eren, Marmara Depremi’nin 24. yıldönümü için yaptığı açıklamasında kentsel dönüşüme işaret ederek, yapılaşmada ‘doğru planlama, doğru proje, ehil müteahhitlik ve sıkı denetim’ hususlarına dikkat çekti. 

Tuzla İçmeler Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıya çıkarıldı!

İstanbul İli, Tuzla İlçesi, İçmeler Mahallesi 6059 ada 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 parseller ile 6060 ada 1, 2, 3, 4, 6, 7, 8, 9, 11 parseller ile bir kısım terkinli alana ilişkin 1/5000 ölçekli NİP Değişikliği ve 1/1000 ölçekli UİP Değişikliği askıya çıkarıldı.

TBMM Deprem Komisyonu'ndan kentsel dönüşüm için imar affı önerisi! İmar affı gelecek mi?

TBMM Deprem Araştırma Komisyonu raporunda 6.7 milyon konutun dönüştürülmesi gerektiği bildirdi. Ayrıca komisyon kaçak yapıların mülkiyet sorununun çözümü için kentsel dönüşümle sınırlı olmak üzere imar affı düzenlemesi istedi.

tuzla içmeler kentsel dönüşüm evleri Haberi

tuzla içmeler kentsel dönüşüm evleri

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla'da kooperatiflerin ruhsatlandırılması ile başlayan planlı yapılaşma sürecinin kentsel dönüşüm projelerine de zemin oluşturduğunu söyledi. İçmeler Köprüsü'nde yaşanan trafik sorununu çözmek için köprüden Kadıköy yönüne dönen bir yonca yapımı ve o bölgede kentsel dönüşüm projesi uygulamasını yapacaklarını açıklayan Başkan Yazıcı, önümüzdeki haftadan itibaren hak sahipleriyle görüşeceklerini belirtti.


Tuzla'da 3 yılda 2 bin 934 bağımsız bölümde kentsel dönüşüm gerçekleşti

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla'daki planlamanın kentsel dönüşüm projelerinin uygulamasını kolaylaştırdığını söyledi. Kentsel dönüşüm projeleri hakkında bilgi veren Başkan Yazıcı, "Kentsel yenileme çalışmalarını destekleyerek güvenli bir yapılaşma sağlamak istiyoruz. Yaşam için iyi bir yapılaşma, yapılaşmanın olduğu yerde yaşam alanları oluşturabilmek açısından kentsel, toplumsal ve kurumsal manada bir stratejiyi ortaya koyduk. Kentsel dönüşüm de bu sürecin...