25 / 04 / 2024

Üç Boyutlu Kent Modelleri ve Kadastro Projesi nedir

Üç Boyutlu Kent Modelleri ve Kadastro Projesi nedir

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı yaptığı açıklamada vatandaşların, elektronik ortamda konutlarının içini ve dışını 3 boyutlu görebilme imkanına sahip olabileceği "Üç Boyutlu Kent Modelleri ve Kadastro Projesi"nde ilk adım olan pilot uygulamanın tamamladığını belirtti.

3 boyutlu tapu dönemi başlıyor!

3 boyutlu kent modellerini devreye giriyor. 4 yılda tüm Türkiye'ye yaygınlaştırılması planlanan uygulama kapsamında metrekareler metreküp olacak.

Tapuda üç boyutlu dönem başlıyor!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı yaptığı açıklamada vatandaşların, elektronik ortamda konutlarının içini ve dışını 3 boyutlu görebilme imkanına sahip olabileceği "Üç Boyutlu Kent Modelleri ve Kadastro Projesi"nde ilk adım olan pilot uygulamanın tamamladığını belirtti.

İpekyolu Belediyesi'nde ‘Cbs Ve E-İmar' uygulaması başladı!

Van’ın İpekyolu Belediyesi; çağdaş ve modern belediyecilik anlayışı çerçevesinde üç boyutlu kent bilgi sistemi ile büyük kolaylık sağlayan CBS ve e-imar uygulamalarını hayata geçirdi.

Van'da 3 Boyutlu Kent Bilgi Sistemi devreye girdi!

Van Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığının uzun zaman önce hizmete alınan ve bir türlü vatandaşın kullanımına sunulamayan ‘3 Boyutlu Kent Bilgi Sistemi’ni devreye soktu.

İstanbul Kent Müzesi'nin yapımına başlandı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilecek İstanbul Kent Müzesi'nin yapımına başlandı. Dünya çapında olacak müzede İstanbul’un 8 bin 500 yıllık hikayesi 3 boyutlu anlatılacak.

Van Büyükşehir'den Üç Boyutlu Kent Bilgi Sistemi!

Van Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Coğrafi Bilgi Sistemleri Şube Müdürlüğü bünyesinde "Üç Boyutlu Kent Bilgi Sistemi" kuruldu, kurulan kent bilgi sistemi 1 yıllık süre zarfında donanımlı olarak hayata geçirilecek.

3 Boyutlu Topoğrafya Projesi'nin toplantısı yapıldı!

“3 Boyutlu Topoğrafya ve Kent Veri Modelinin Araştırılması ve Geliştirilmesi Projesi”nin başlangıç toplantısı düzenlendi. Öztürk, projenin çevre ve şehircilik politika ve uygulamalarının bir arada gerçekleştirilmesi açısından önemli olduğunu vurguladı.

Konya Büyükşehir Belediyesi'nden 3 boyutlu şehir modeli!

Konya Büyükşehir Belediyesi 3 boyutlu şehir modeli oluşturdu. İnternet üzerinde test yayına başlayan 3D Kent Rehberi ve 3D Sanal Tur ile şehir merkezindeki binalar 3 boyutlu görülebilirken tarihi ve turistik mekanlar da 3 boyutlu gezilebiliyor

Konya Büyükşehir Belediyesi 3 boyutlu şehir modeli oluşturdu!

Konya Büyükşehir Belediyesi, bir ilke daha imza atarak 3 boyutlu şehir modeli oluşturdu. İnternet üzerinde test yayına başlayan 3D Kent Rehberi ve 3D Sanal Tur ile şehir merkezindeki binalar 3 boyutlu görülebilirken tarihi mekanlar da 3 boyutlu gezilebili

Konya’da 3 boyutlu şehir modeli oluşturuldu!

Konya’da 3 boyutlu şehir modeli oluşturuldu. İnternet üzerinde test yayına başlayan 3D Kent Rehberi ve 3D Sanal Tur ile şehir merkezindeki binalar 3 boyutlu görülebilirken tarihi ve turistik mekanlar da 3 boyutlu gezilebiliyor.

İBB Harita Müdürlüğü'den kentsel dönüşüm yasası için ihale!

İBB Harita Müdürlüğü, Hava Lidar Teknolojisi ile elde edilecek Verilerle 3 boyutlu kent Modelinin Üretilmesi İşi hizmet alımı alacak

İstanbul'daki binaların boyunun ölçüsü lazerle alınacak!

İstanbul'da tarihi siluetin korunması ve kentteki yapıların mevcut büyüklüğünün tespiti amacıyla lazer teknolojisiyle 3 boyutlu kent modeli üretilecek

Edremit'te internet tabanlı 3 boyutlu kent bilgi sistemi!

Edremit Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ile Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nün ortaklaşa çalışması ile internet tabanlı 3 boyutlu kent bilgi sistemi hizmete girdi

Üç Boyutlu Kent Modelleri ve Kadastro Projesi nedir Haberi

Üç Boyutlu Kent Modelleri ve Kadastro Projesi nedir


Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı, vatandaşların, elektronik ortamda konutlarının içini ve dışını 3 boyutlu görebilme imkanına sahip olabileceği "Üç Boyutlu Kent Modelleri ve Kadastro Projesi"nde ilk adım olan pilot uygulamanın tamamladığını söyledi.

Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre,Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı, "Proje kapsamında, şu anda Gölbaşı'nda 13 bin konutu kapsayan alanda pilot uygulamayı tamamladık. Onunla ilgili fizibilite çalışmalarını yaptık. Türkiye genelinde bu yaygınlaştırılırsa bize neye mal olur, ne kadar sürede bitiririz, ne yaparız, bunların hepsinin çalışmaları bitti. Hedefimiz 3 yıl içerisinde yalnız meskun alanlarda, yani yaklaşık 40 bin kilometrekarelik alanda bu çalışmayı yapmak" diye konuştu.

Zeki Adlı, Türkiye'nin kadastro çalışmalarının neredeyse yüzde 100'ünün tamamlandığını, sadece bazı köylerde, sınırlardaki anlaşmazlıklardan dolayı yapılamadığını belirtti.

"HEDEFİMİZ...