26 / 04 / 2024

Üç katlı tüp geçiş tüneli

Üç katlı tüp geçiş tüneli

İstanbul'da son dönemde yapılan metro ve tünel inşaatları şehrin altında adeta kasaba oluşturdu. 7 binden fazla kişi yer altında çalışıyor.

Cumhurbaşkanı: Asya ile Avrupa'yı üç katlı tüp ile bağlayacağız!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul'a yaptığımız çok şey var ama yapacağımız çok şeyler var. İnşallah Boğaz'ın altından üç katlı bir tüp yapacağız yine aynı şekilde. Hem oradan otomobiller geçecek hem de raylı sistem geçmek suretiyle yine Asya'yı Avrupa'ya bağlayacağız" dedi...

Yabancı yatırımcılar Kanal İstanbul ve 3 Katlı İstanbul Tüneli'ne talip!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yabancı yatırımcılardan kendilerine Kanal İstanbul'a ilgili tekliflerin geldiğini, bunun dışında Boğazın altından geçecek 3 katlı tüp geçide şimdiden girmek isteyenlerin olduğunu ve bu konuda görüşmelere başladığını açıkladı...

YÖK Uşak Üniversitesi'ne tıp fakültesi kurulmasını onayladı!

Ege Bölgesi'nde tıp fakültesi olmayan tek il olan Uşak, fakültesine kavuşuyor. Yüksek Öğretim Kurulu, Uşak'a Tıp Fakültesi kurulması kararını onayladı. Uşak Milletvekili Mehmet Altay, fakültenin yakın zamanda açılacağını müjdeledi.

Uşak Üniversitesi'ne tıp fakültesi kurulacak!

AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay, "Uşak Üniversitesi bünyesinde tıp fakültesi kurulması yönündeki teklif YÖK tarafından kabul edildi'' dedi.

İzmir Körfez Tüp Geçidi eleştirileri yanlış!

İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir Körfez Tüp Geçit Projesi'ne yönelik eleştirileri doğru bulmadığını bildirdi.

Körfez Tüp Geçit Projesi İzmir trafiğini rahatlatacak!

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir'de yapımı planlanan Körfez Tüp Geçit Projesi'nin nostalji yolu olmadığını, kilitlenen İzmir trafiğine çözüm sağlayacağını bildirdi.

Özel üniversiteler Topkapı Yenibosna arasında tıp fakültesi için yer arıyor!

İstanbul'daki özel üniversiteler Topkapı-Yenibosna arasında tıp fakültesi yapacak yer arıyor. Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi Sağlık Bilimleri Kampüsü Topkapı Maltepe'de, Biruni Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Merkezefendi'de hayata geçti...

'Körfez Tüp Geçiş Projesi iyi incelensin'!

İzmir'in iki yakasını buluşturacak Körfez Tüp Geçiş Projesi’yle ilgili iş dünyası temsilcileri 2017-2022 arasındaki beş yıllık inşaat süresinin öne çekilmesini, çok iyi inceleme gerektiğini söylüyor...

Okan Üniversitesi Tuzla'da Tıp fakültesi hastanesi kuruyor!

Miami'de Okan International University ile eğitimde bir atak yapan Okan Üniversitesi, şimdi de Tuzla'da tıp fakültesi hastanesi kuruyor. 50 bin metrekarelik bir alana sahip olacak tam teşekküllü Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi olacak.

Koç Vakfı MedAmerikan Tıp Merkezi'ne 10 milyon dolar yatırım yaptı!

Vehbi Koç Vakfı'nın bünyesinde bulunan MedAmerikan Polikliniği, yeni yasalar çerçevesinde 10 milyon dolar yatırım ile MedAmerikan Tıp Merkezi'ne çevrildi. Merkez, Bağdat Caddesi, Feneryolu'nda 9 bin metrekare kapalı alanda hizmet veriyor.

2000 yılında Tüp Geçit, dünyanın en derin deniz tüneli olacakmış!

2000 yılında ulaşımda büyük bir kolaylık sağlayacak olan Boğaz Tüp Geçiş Projesi ile ilgili çalışmalar devam ediyormuş. 2005 yılında hizmete girecek dünyanın en derin deniz tüneli, Boğaz'ı 58 metre derinlikte geçecekmiş.

Körfez Tüp Geçiş projesinin ÇED süreci başladı!

Hükümetin 2011'de açıkladığı 35 İzmir projesi arasında yer alan Körfez Tüp Geçiş Projesi ile ilgili ÇED süreci başladı. Qrojeyle Körfez altından yapılacak batırma tünelle kentin iki yakası Marmaray benzeri bir sistemle birbirine bağlanacak

Cemal Gökçe: Boğaz Tüp Tünel Projesi trafiği artıracak!

Cemal Gökçe:“Yeni yol ve şerit ilaveleri yapıldıkça, bu yol ve ilave şeritler daha fazla trafik almakta ve tıkanmaktadır. Boğazı deniz altından iki yaka ile birleştirecek Boğaz Tüp Tünel Projesi tarihi yarımadayı otomobillerin baskısına sokacak.”

Üç katlı tüp geçiş tüneli Haberi

Üç katlı tüp geçiş tüneli

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ÜsküdarÜmraniye- Sancaktepe-Çekmeköy metro inşaatı ile Kartal-Pendik- Kaynarca hatlarında toplam 2 bin 494 kişiye istihdam sağlanıyor. Avrupa Yakası'nda ise Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattı ile Vezneciler istasyonu 2. çıkışı ve Avrasya Tüneli'nde 3 bin 740 kişi görev yapıyor. Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı'nın verilerine göre, Anadolu Yakası'nda Kartal (Yakacık)-Pendik- Kaynarca (Tavşantepe) Metro Hattı çalışmaları da sürüyor. Avrupa Yakası'nda Vezneciler istasyonunda arkeolojik buluntular üzerinde çalışmalar da yapılıyor. Anadolu Yakası Raylı Sistemler'de 3 bin 494 kişi, Avrupa Yakası Raylı Sistemler'de bin 740 kişi, Avrasya Tüneli'nde 2 bin kişi olmak üzere toplam 7 bin 234 kişi yeraltında çalışıyor. 


10 BİNE ÇIKACAK 

Üç katlı tüp geçiş tünelinin başlamasıyla birlikte yeraltında çalışan sayısının 10 bine çıkması planlanıyor. Kazı çalışmaları öncesinde detaylı sondaj yapılarak yer altının jeolojik haritaları...