18 / 04 / 2024

uçakla kentsel dönüşüm

uçakla kentsel dönüşüm

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca gerçekleştirilen Ortofoto Projesi; Türkiye’de bir ilk olma özelliğinin yanında, dünyada da sayılı projelerden arasında yer alıyor. Ortofoto Pojesi kapsamında uçaklar Türkiye semalarında.

Fikirtepeliler kentsel dönüşüm mücadelesinin sonucunu bekliyor! Vatandaş hikayeyi baştan sona anlattı...

İstanbul'da kentsel dönüşüm denilince akla ilk gelen yer olan Fikirtepe'de binlerce mağdur hak kaybına uğradıklarını ve mücadelelerinin sonucunu beklediklerini belirtti.

Bakan Özhaseki'den kentsel dönüşüm açıklaması: Ülkemizin yapı stokunun çoğu riskli! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki,  "Yüzyılın Dönüşümü İstanbul" programında konuştu ve "Ülkemizin yapı stokunun çoğu riskli" diyerek kentsel dönüşüm ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte Özhaseki'nin o açıklamaları...

İstanbul’da kentsel dönüşümü bekleyen çoğu bina alarm veriyor!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının 2024 yılı bütçe görüşmelerinde en önemli konulardan biri kentsel dönüşüm oldu. İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, İstanbul’da kentsel dönüşümü bekleyen çoğu binanın alarm verdiğini söyledi.

Kentsel dönüşüm kira yardımı için gerekli belgeler 2022!

Oturduğu binası kentsel dönüşüm dahilinde riskli olarak tespit edilerek yıkılan malikler ve kiracılar kira yardımı alabiliyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı için gerekli belgeler 2022 nelerdir?

Uğur İbrahim Altay: Türkiye'nin en güzel kentsel dönüşümü Konya'da!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, kentte devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarının son durumu hakkında bilgi paylaştı. 

Kayseri Uğurevler'de kentsel dönüşüm başladı!

Kayseri'nin Kocasinan ilçesine bağlı, Uğurevler Mahallesi'nde kentsel dönüşüm kapsamında okul inşa ediliyor.

Uşak'ta kentsel dönüşüm kararı!

Bugünkü 31096 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı gereğince Uşak'ta bazı alanlar kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı olarak ilan edildi...

Gölcük'te kentsel dönüşüm projesinin yüzde 99'u tamam!

CHP Gölcük İlçe Başkanı Fikret Gürel, kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Gürel, yüzde 99’u biten projeyle ilgili hak sahiplerinin bilgilendirilmesi gerektiğini söyledi.

Bursa’nın kurtuluşu kentsel dönüşüm!

Elazığ’daki depremin ardından kentsel dönüşümün öneminin arttığını ve Bursa’nın kurtuluşu kentsel dönüşüm olduğu düşünülüyor.

Cumhuriyet'in en cesur kararı kentsel dönüşüm!

Yüksek Mimar Kâmil Uğurlu, kentsel dönüşüm ile ilgili olarak, "Kentsel dönüşüm, mevcut bir yıkıntı alanını, bir çöküntü bölgesini tamamen kürüyüp, orada yeni bir yapılar grubu oluşturmak olarak algılanırsa, işte bu yanlıştır." dedi...

Kat mülkiyeti olmayan binalarda kentsel dönüşüm nasıl olur?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Ailemizden birinin annesinden kalan bir dairesi var. Ağabeyi bu daireyi kullanıp, kardeşine hakkını vermiyor. Dairenin bulunduğu apartmana kentsel dönüşüm olanağı çıktı. Ağabeyi hakkın toprak sahibinde olduğunu söylüyor. Ne yapmalıyız' sorusunu yanıtladı.

Kayseri Uğurevler Kentsel Dönüşüm Projesi'nin temeli atıldı!

Kocasinan Belediyesi tarafından hayata geçirilen Uğurevler Mahallesi’ndeki Kentsel Dönüşüm Projesi’nin temeli atıldı.

Kayseri Uğurevler'de kentsel dönüşüm başladı!

Kocasinan Belediyesi tarafından yürütülen Uğurevler Mahallesi’ndeki Kentsel Dönüşüm Projesi’nin temeli atıldı.

uçakla kentsel dönüşüm Haberi

uçakla kentsel dönüşüm

Ortofoto Pojesi kapsamında uçaklar Türkiye semalarında. Proje kapsamına alınan 40 bin kilometre alanda, kentlerin yerleşim ve gelişme alanlarını kapsayacak şekilde, kıyı bölgelerinde, sosyal, kültürel, sanayi ve turizm alanlarında, il, ilçe ve beldelerde yüksek çözünürlüklü ortofoto üretimi yapılıyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin katılımıyla başlatılan Ortofoto Projesiyle ortaya çıkan haritadan her şeyi, Türkiye'nin bütün binalarını, hatta binalardaki çarpıklaşmayı da görme imkanı mümkün.

 Bu çalışmayla belediyelerin isteseler de kaçak yapı, kıyı talanı, gecekondu yaptıramayacağını vurgulayan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "İyi belediyeler de masraftan kaçınacaklar. Tekrar masrafları olmayacak. Her belediye ayrı ayrı ihale ediyor ve dünya kadar para gidiyordu. Bu bir elden yapılacak, isteyen belediye bu bilgileri alıp kullanarak büyük masraflardan, tekrar tekrar aynı şeyleri yapmaktan kurtulacak.” dedi

Bakan Güllüce. "Şu anda...