18 / 04 / 2024

Üçkuyular Göztepe kıyı tasarım projesi

Üçkuyular Göztepe kıyı tasarım projesi

'İzmirdeniz Kıyı Tasarım Projesi'nin Üçkuyular ile Göztepe arasındaki kısmı da, Pasaport ve Konak etapları gibi sınıfta kaldı. Göztepe Vapur İskelesi önüne konulan parkelerin çoğu daha bir yıl dolmadan kırıldı.

Üçkuyular-Göztepe arasındaki kıyı şeridinde tasarım çalışmaları başladı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Pasaport ve Konak’tan sonra Üçkuyular-Göztepe arasındaki kıyı şeridinde de tasarım çalışmalarını başlattı. Projede seyir amfileri, özel kıyı mobilyaları, yeni iskeleler, bitki terasları ve özel aydınlatma direkleri de var.

1942 yılında Göztepe'de 11 dönüm bahçeli köşk 14 bin liraya satılıyormuş!

İstanbul Göztepe'de 1942 yılında 11 odalı bir köşk 14 bin liraya satılıyormuş. Günümüzde ise İstanbul’da konutların metrekare fiyatı 41,766 TL'yi görmüş durumda...

Çevre, Şehircilik Bakanlığı düğmeye bastı! 100 bin hafif çelik köy evi için ilk kazmayı vurdu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, deprem bölgesinde hasar gören köy evlerinin yerine inşa edilecek olan 100 bin hafif çelikten köy evi için ilk kazmayı vurdu. 

Kadıköy Göztepe 1/5000 ölçekli plan itirazı askıda!

Kadıköy ilçesi, Göztepe Mahallesi, 3000 ada, 146 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli 20.09.2022 tasdik tarihli plan itirazı askıya çıkarıldı.

Fırladı! Gümüş yatırımcısının günlük kazancı yüzde 5'i geçti! Elinde 1 gram bile gümüş olanlar çabuk bakın

Gümüş fiyatları yükselişe geçti. Gümüşün yatırımcısına kazancı günlük  yüzde 5'i geçti. Yatırımcılar hemen güncel gümüş fiyatlarını araştırmaya başladı. Peki, bugün gümüş fiyatları ne kadar oldu? Son dakika gümüş fiyatları 2 Kasım 2022.

Kıyıda köşede doları olanlar acilen bakın! Dolar gümbür gümbür geliyor! Görenler şoka giriyor

10 Ekim 2022 Pazartesi günü dolar kuru son dakika gelişmeleri milyonlarca kişi tarafından takip ediliyor. Dolar kurunda bugün ibreler yeşili gösteriyor. Kıyıda köşede doların olanlar acilen bakın, dolar gümbür gümbür geliyor. Güncel son dakika dolar kuru...

Forum Göztepe geliyor! İzmir’in en büyük kentsel dönüşüm projesine Belediye Başkanı Selvitopu’dan destek

Turkmall eli ile Esentepe'de uygulanacak ve İzmir'in en büyük kentsel dönüşüm projesi unvanını alacak olan Forum Göztepe'ye Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu desteklerini iletti. İşte detaylar…

Muğla Gökova kıyıları imara açılacak mı?

Resmi Gazete’de 9 Temmuz tarihinde yayımlanan kararla kamu kurumlarının, çoğu sahil kıyılarında bulunan tesisleri özelleştirme kapsamına dahil edildi. Muğla Çevre Platformu Gökova Meclisi, “Gökova Özel Çevre Koruma Bölgesi’ni nasıl koruyabiliriz?” başlıklı bir toplantı yaptı.

Kadıköy Göztepe 1/5000 ölçekli imar planı askıda!

Kadıköy İlçesi, Göztepe Mahallesi, 3000 ada, 146 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli 16.02.2021 tasdik tarihli plan askıya çıkarıldı.

Bill Gates'in Washington Gölü kıyısındaki malikanesinde neler var?

Dünyanın en zengin insanlarından Bill Gates ile eşi Melinda Gates'in boşanma kararlarını açıklamalarının ardından bir hafta geçti fakat konu henüz gündemde. Şimdi de, çiftin Washington Gölü kıyısında bulunan malikanesinin akıbeti konuşuluyor.

Tuz Gölü kıyısına bungalov evler inşa edildi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Şereflikoçhisar Belediyesi tarafından Tuz Gölü kıyısında lavanta tarlası oluşturuldu, kıyıya yakın yerlere bungalov evler yapıldı.

Kadıköy Göztepe’deki gökdelenlerin yan parseli özelleştirildi!

Kadıköy Göztepe’de tartışmalı şekilde inşa edilen gökdelenlerin yanındaki parsel için yıllardır devam eden davalar sonrasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı imar planı hazırladı. 8 bin 661 metrekarelik parsel 'özel' sosyal kültürel tesis alanına alındı.

Ordu kıyılarındaki yüksek katlı bina inşalarına son!

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin Belde Evler örneğinde olduğu gibi kıyılar yargı kararıyla koruma altına alındı. Buna göre kıyılarda yüksek ölçekli bina inşasının önüne geçildi. 

Salda Gölü kıyısındaki kaçak ve depreme dayanıksız tesis yıkıldı!

Burdur'un Yeşilova ilçesinde, beyaz kumsalı ve turkuaz suyuyla ''Türkiye'nin Maldivleri'' olarak ünlenen Salda Gölü kıyısındaki kaçak ve depreme dayanıksız tesis yıkıldı...

Üçkuyular Göztepe kıyı tasarım projesi Haberi

Üçkuyular Göztepe kıyı tasarım projesi


'İzmirdeniz Kıyı Tasarım Projesi'nin Üçkuyular ile Göztepe arasındaki kısmı da, Pasaport ve Konak etapları gibi sınıfta kaldı. Göztepe Vapur İskelesi önüne konulan parkelerin çoğu daha bir yıl dolmadan kırıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların denizle bağının güçlendirilmesi için Mavişehir'den İnciraltı'na uzanan 40 kilometrelik kıyı şeridinin yeniden tasarlanması hedefiyle 'İzmirdeniz Kıyı Tasarım Projesi'ni başlatmıştı. Göztepe ile Üçkuyular Vapur İskelesi'ni kapsayan yaklaşık maliyeti 3 milyon lirayı bulan 1,5 kilometrelik sahil bandının yapım ihalesi geçtiğimiz yıl sonuçlandırılarak çalışmalara başlandı. Konak Pier ile Karataş bölgesi arasında kalan kıyı düzenlemesi gibi, buradaki çalışmalar da planlanan tarihte bitirilemedi. Göztepe İskelesi önünde proje kapsamında küçük bir meydan oluşturulurken, düzenlemeyle oluşturulan meydanın zemininde dayanıklı kompozit ahşap malzeme yapıldığı ifade edildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun "Türkiye'de bir ilk"...