25 / 04 / 2024

Üçüncü köprü detayları

Üçüncü köprü detayları

Vatan Gazetesi Yazarı Banu Duran İstanbul'un üçüncü boğaz köprüsü olan Yavuz Sultan Selim üzerinden 8 şeritli karayolu ve 2 şeritli tren yolu geçeceğini yazdı ve Üçüncü köprüyü yapan mühendisler ile görüştü...

Çin, Huangmao Denizi’ni aşan üçüncü köprünün inşaatına başladı!

Çin, Huangmao Denizi üzerindeki üçüncü deniz otoyolu köprüsünün yapımına başlandı. Planlanan deniz üzerinde bulunan proje üçüncü deniz otoyolu unvanına sahip.

Garipçe-Poyrazköy hattına 3’üncü köprü dopingi!

3’üncü köprü ve otoyol projesi, 2010’dan bu yana bölgedeki arsa fiyatlarını uçurdu. Garipçe-Poyrazköy hattında metrekaresi 80 lira olan arsa bugün 700 liradan satılıyor.

3’üncü Köprü nakliye maliyetlerini düşürecek!

UND Başkanı Şener, yakıt maliyetini 5 kat artıran dur-kalkın 3’üncü Köprü’de yaşanmayacağını belirterek, “Kısa mesafede nakliye maliyeti düşecek” dedi.

Silifke'ye dördüncü köprü geliyor!

MERSİN'in Silifke İlçesi'nde Göksu Nehri üzerinde 4’üncü köprünün temeli törenle atıldı. Burhanettin Kocamaz 4'üncü köprünün Silifke’ye ve Mersin’e hayırlı olmasını diledi.

Üçüncü köprünün geçiş garantisi 135 bin otomobil!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Üçüncü köprü için günlük geçiş garantisi 135 bin araç olduğunu belirtti.

3'üncü köprü için teminat istendi mi?

Kredi teminatı konusunda bankaları eleştiren MÜSİAD Başkanı Nail Olpak,“3'üncü köprü için İbrahim Çeçen'den teminat istenmedi sanırım” dedi. Olpak, köprü projesinin başlı başına bir teminat olduğunu anlattı.

3'üncü Köprü depreme dayanıklı olarak inşa ediliyor!

2016 Kasım ayında açılması planlanan 3'üncü Köprü'de çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Yetkililer, "276 km rüzgâr hızına ve bin yılda bir gerçekleşecek depreme karşı dayanıklı olarak inşa ediliyor" dedi

3’üncü Köprü projesinin inşaatında son durum!

İstanbul Boğazı ve Belediyeler Birliği Başkanı ve Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan yapımı devam eden 3’üncü köprüde çalışmaları yerinde inceledi.

Ahmet Misbah Demircan üçüncü köprüyü inceledi!

Beyoğlu Belediyesi ve İstanbul Boğazı Belediyeler Birliği Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Asya ve Avrupa yakasını üçüncü kez birbirine bağlayacak olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde yapılan çalışmaları inceledi.

3'üncü Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu'nda son durum!

Yavuz Sultan Selim Köprüsü' adı verilen üçüncü köprü ve bağlantılı Kuzey Marmara Otoyolu'nun hızla devam eden inşaat çalışmalarını havadan görüntülendi.

Üçüncü köprü bağlantı yolları ihalesine erteleme!

Kuzey Marmara Otoyolu (3. Boğaz Köprüsü dahil) Projesi kapsamındaki bağlantı yolları ihalesinin dördüncü kez ertelenmesine ilişkin duyurular, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Üçüncü köprü bağlantı yollarının yeni imar planı meclisten geçti!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, İstanbul 8. İdare Mahkemesi'nce iptal edilen üçüncü köprünün bağlantı yollarına ilişkin hazırlanan yeni imar planını kabul etti.

Üçüncü köprünün bağlantı yolları için yeni imar planı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, İstanbul 8. İdare Mahkemesi'nce iptal edilen üçüncü köprünün bağlantı yollarına ilişkin hazırlanan yeni imar planını kabul etti. CHP'li üyeler karara katılmadı.

Üçüncü köprü detayları Haberi

Üçüncü köprü detayları

Her ne kadar 1973 yılında faaliyete geçen Boğaziçi Köprüsü ve 19882de tamamlanan Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün yapım aşamalarını göremesem de 3. Boğaz Köprüsü'nü ilk görenlerden oldum. Çünkü ben ve fotoğrafları çeken arkadaşım Burak Kara ilk defa şantiyeye girilmesine izin verilen gazeteciler olduk. Henüz inşaatı başlamadan bile gündemimizi meşgul eden köprünün şantiye alanına girdiğimizde sıkı bir güvenlikle karşılaştık. İki ayrı kapıdaki güvenlik görevlilerini geçtikten sonra şantiyeye adım atar atmaz başımıza baret üzerimize yelek, ayağımıza da koruyucu bir ayakkabı giydirildi. 


Mayıs ayında yapımına başlanan ve 2015 yılında tamamlanması hedeflenen köprü Kuzey Marmara Otoyolu projesinin Odayeri Paşaköy kesiminde yer alacak. Köprü üzerindeki raylı sistem Edirne'den İzmit'e kadar yolcu taşıyacak. 


Marmaray ve İstanbul Metrosu ile entegre edilecek raylı sistem ile 3 havalimanının da birbirine bağlanması...