24 / 04 / 2024

Üçüncü Köprü son durumu

Üçüncü Köprü son durumu

Yapımında 6500 kişinin çalıştığı Yavuz Sultan Selim Köprüsü inşaatının yaklaşık yüzde 40'ı tamamlandı. Köprüdeki kablolarda kullanılacak tellerin toplam uzunluğu 120 bin kilometre yani dünya çevresinin 3 katı kadar...

3'üncü köprüye demiryolu hazırlığı!

Birleşik Arap Emirlikleri fonu ADQ, ile Türkiye yeni ulaşım yolu projesi için harekete geçti. Aktarılan son dakika bilgisine göre, Türkiye-BAE arasında 3. köprüye demiryolu projesini görüşüyor.

Çin, Huangmao Denizi’ni aşan üçüncü köprünün inşaatına başladı!

Çin, Huangmao Denizi üzerindeki üçüncü deniz otoyolu köprüsünün yapımına başlandı. Planlanan deniz üzerinde bulunan proje üçüncü deniz otoyolu unvanına sahip.

TOKİ Taşköprü son başvuru tarihi 2019!

TOKİ Taşköprü son başvuru tarihi 2019 haberimizde yer alıyor. Projede 2 oda 1 salon konutlar bulunuyor.

TOKİ Taşköprü son başvuru tarihi!

TOKİ Taşköprü son başvuru tarihi haberimizde yer alıyor. Projede 2+1 konutlar bulunuyor.

Garipçe-Poyrazköy hattına 3’üncü köprü dopingi!

3’üncü köprü ve otoyol projesi, 2010’dan bu yana bölgedeki arsa fiyatlarını uçurdu. Garipçe-Poyrazköy hattında metrekaresi 80 lira olan arsa bugün 700 liradan satılıyor.

3’üncü Köprü nakliye maliyetlerini düşürecek!

UND Başkanı Şener, yakıt maliyetini 5 kat artıran dur-kalkın 3’üncü Köprü’de yaşanmayacağını belirterek, “Kısa mesafede nakliye maliyeti düşecek” dedi.

Silifke'ye dördüncü köprü geliyor!

MERSİN'in Silifke İlçesi'nde Göksu Nehri üzerinde 4’üncü köprünün temeli törenle atıldı. Burhanettin Kocamaz 4'üncü köprünün Silifke’ye ve Mersin’e hayırlı olmasını diledi.

Üçüncü köprünün geçiş garantisi 135 bin otomobil!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Üçüncü köprü için günlük geçiş garantisi 135 bin araç olduğunu belirtti.

3. köprüde iki yaka birleşti!

İstanbul'un üçüncü köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün son tabliyesi yerleştirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katıldığı törenle konulan son tabliyenin kaynağı yapıldı.

3. köprüde son tabliyeler bugün yerleştiriliyor!

Üçüncü köprüde büyük gün geldi... Bugün yapılacak törenle dev köprüde son tabliye de yerine yerleştirilecek ve böylece iki yaka birleşmiş olacak. Törene Cumhurbaşkanı Erdoğan da katılacak.

Yavuz Sultan Selim ve Körfez Geçiş Köprüsü'nde son durum!

Üçüncü köprünün birleşmesi için son 17 tabliye kalırken, İstanbul-İzmir Otoyolu’nun en önemli parçası olan Körfez Köprüsü de bitime gün sayıyor.

3'üncü köprü için teminat istendi mi?

Kredi teminatı konusunda bankaları eleştiren MÜSİAD Başkanı Nail Olpak,“3'üncü köprü için İbrahim Çeçen'den teminat istenmedi sanırım” dedi. Olpak, köprü projesinin başlı başına bir teminat olduğunu anlattı.

3'üncü Köprü depreme dayanıklı olarak inşa ediliyor!

2016 Kasım ayında açılması planlanan 3'üncü Köprü'de çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Yetkililer, "276 km rüzgâr hızına ve bin yılda bir gerçekleşecek depreme karşı dayanıklı olarak inşa ediliyor" dedi

Üçüncü Köprü son durumu Haberi

Üçüncü Köprü son durumu

Yapımında 6500 kişinin çalıştığı Yavuz Sultan Selim Köprüsü inşaatının yaklaşık yüzde 40'ı tamamlandı. Köprüdeki kablolarda kullanılacak tellerin toplam uzunluğu 120 bin kilometre yani dünya çevresinin 3 katı kadar.


İstanbul Boğazı'nın üçüncü köprüsü olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde çalışmaların yaklaşık yüzde 40'ı tamamlandı. Köprünün kuleleri her 2 yakada 300 metreyi geçti. Kuleler, ana kabloların bağlanacağı semerin üzerine konacak olan çelik panellerle 322 metre yüksekliğe ulaşacak. Köprünün ana açıklık kısmında, araçların üzerinden geçeceği ve 870 tonluk çelik tabliyelerin teker teker denizden kaldırılmasında kullanılacak yüksek kapasiteli dev vinçlerin sahada montaj çalışmaları da sürüyor. Köprüde yer alan kablolarda kullanılacak yüksek mukavemetli tellerin toplam uzunluğu ise 120 bin kilometreyle dünyanın çevresini 3 kez saracak uzunlukta olacak. 


700'Ü MÜHENDİS 6500 ÇALIŞAN 

IC İçtaş-Astaldi JV tarafından yapişlet devret modeliyle...