27 / 04 / 2024

Ukraynanın kredi notu

Ukraynanın kredi notu

Rusya, 15 milyar dolarlık kredi desteğinin ilk dilimi olarak aralık ayında 3 milyar dolarlık Ukrayna devlet tahvili satın almıştı. Rusya, Ukrayna'dan bu 3 milyar dolarlık kredi borcunu geri istiyor.

Standard-Poor's, Ukrayna'nın kredi notunu 'CCC'ye düşürdü!

S&P'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Ukrayna'nın 'CCC+' olan kredi notunun, ülkede siyasi durumun ciddi anlamda kötüleşmesi nedeniyle 'CCC'ye düşürüldüğü, not görünümünün ise negatif olduğu bildirildi.

Bankaların kredi kartı alacakları 1 trilyon 273 milyar 609 milyon TL'ye çıktı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre bankaların kredi kartı alacakları 1 trilyon 273 milyar 609 milyon TL'ye çıktı...

Kredi notu kötü olanlar konut kredisi kullanabilir mi?

Ev almak isteyen vatandaşların finans için başvurduğu konut kredisinden faydalanmak isteyenler şartları merak ediyor. Özellikle kredi notu düşük olanlar kredi alıp alamayacağını merak ediyor. Peki, Kredi notu kötü olanlar konut kredisi kullanabilir mi? İşte detaylar...

Fitch’den Türkiye’ye güzel haber! Türkiye’nin kredi notu görünümü yükseldi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu "B" olarak teyit etti. Ayrıca, not görünümünü iki senenin ardından "negatif"ten "durağan"a yükseltti.

Kredi notu düşük olanlar dikkat! Bu yöntemlerle siz de kredi notunuzu anında yükseltebilirsiniz! 

Ev veya araba alışverişlerinde kredi notu önemlidir. Kredi notunun yüksek olması bu noktada çeşitli avantajlar sağlıyor. Bu yöntemleri öğrenerek kredi notunuzu yükseltebilirsiniz.

Bankaların kredi politikaları sıkılaşıyor: Döviz kuru kontrolü ve ticari kredilerde sorunlar!

Türkiye'de bankaların kredi politikaları sıkılaşıyor, ticari kredilerde sorunlar yaşanıyor. Ekonomi yönetimi döviz kuru kontrolüne odaklanırken, kredi musluklarının kapanması işletmeleri zor durumda bırakıyor.

Konut satışlarını bankaların kredi uygulamaları frenliyor!

Konut satışlarındaki düşüş devam ederken sektör temsilcileri bu düşüş trendinin sebepleri arasında bankaların kredi uygulamalarının da bulunduğunu kaydediyor.

Kredi notu nasıl yükseltilir?

Son dönemde kredi almak isteyen vatandaşlar aynı zamanda araştırma da yapıyor. Peki kolay kredi alabilmek için kredi notu nasıl yükseltilir? Detaylar haberimizde...

Bankalardan kredi alacaklar hemen bakın! Kredi notunuzu yükseltebilirsiniz! 

Bankalardan kredi alacak vatandaşlar, 'Kredi notunu yüksek tutmak için neler yapılabilir? Hangi durumlarda kredi notu düşer?' sorusunun yanıtını merakla araştırıyor. Peki kredi notu nasıl yükseltilir?

Türkiye'nin kredi notu teyit edildi! Görünümü negatife çevirdi

S&P Global, Türkiye'nin kredi notunu "B" olarak onaylarken görünümünü ise 'durağan'dan 'negatif'e revize etti. Foreks Haberin araştırmasında ön görü görünüm notun değişmeyeceği şeklinedydi. S&P Global'in dolar öngörüsü ise bu sene bitiminde 24 TL oldu.

Kredi notu nedir ve nasıl hesaplanıyor? İdeal kredi notu ne kadar olmalı? Kredi notu nasıl yükseltilir?

Kredi notunun yüksek olması artık sadece kredi çekerken değil ev veya araba kiralarken de önemli. Eğer kredi notunuz düşük ise bırakın bankadan kredi çekmeyi, araç bile kiralamanız mümkün değil artık. İşte kredi notu ile ilgili aklınıza takılan bütün soruların yanıtları…

Fitch'in Türkiye kararı için nefesler tutuldu… Kredi notu yükselecek mi?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’in açıklayacağı Türkiye kararı, ekonomi çevrelerinde merakla bekleniyor. Peki dünya çapında etkili Fitch’in Türkiye’ye yönelik kararı ne olacak? Kredi notu düşecek mi yoksa artacak mı? İşte ayrıntılar…

Kredi notu düşük olanlar dikkat! Bu bankadan bomba kampanya! 50 bin TL krediyi düşük kredi notuyla almak mümkün!

Türkiye’nin öncü bankalarından olan bu banka, ekonomik zorlukların sürdüğü bu dönemde, düşük kredi notu olan vatandaşlara yönelik yeni bir kampanya başlattı. 50 bin TL’lik kredi kampanyasının detayları...

Vakıfbank’tan kredi notu düşük olanlara kritik duyuru! Acilen göz atmak gerekiyor!

Kredi notu, bankaların en çok ilgi gösterdiği konuların başında geliyor. Çoğu kişi ne yazık ki kredi notu düşük olduğu için bankalardan kredi çekemiyor. Fakat Vakıfbank cephesinden kredi notu düşük olanları sevindirecek bir haber geldi.

Ukraynanın kredi notu Haberi

Ukraynanın kredi notu


Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Ukrayna"nın "Caa2" olan devlet tahvili kredi notunu "Caa3"’e düşürdü, kredi notu görünümünü ise “negatif” olarak teyit etti.


Moodys’nin kararında ülkenin içindeki bulunduğu politik kriz, Rusya’dan gelecek olan kredi desteğinin kesilmesi ve Rus doğalgazının fiyatındaki yükselişin etkili olduğu belirtildi.


Geçtiğimiz yıl Rusya ile Ukrayna arasında varılan anlaşma gereği Rusya Ukrayna’dan 15 milyar dolarlık devlet tahvili alarak kredi desteği taahhütünde bulunmuş, ancak Viktor Yanukoviç’in iktidardan düşürülmesinden sonra bu anlaşmanın uygulanmayacağı bildirilmişti.


Rusya, 15 milyar dolarlık kredi desteğinin ilk dilimi olarak aralık ayında 3 milyar dolarlık Ukrayna devlet tahvili satın almıştı. Rusya, Ukrayna'dan bu 3 milyar dolarlık kredi borcunu geri...