25 / 04 / 2024

Uludağ teleferiği

Uludağ teleferiği

Yenilenen teleferik sisteminde ağaçların yoğun olduğu bölgelerdeki direkler 5 metre yükseltildi. Böylece ağaçların üzerinden geçecek olan teleferik, konforlu bir yolculuk sunacak.Bursa- Uludağ teleferiği 8,5 kilometreye ulaşacak...

Uludağ teleferiği Bursa kent merkezine inecek!

Uludağ teleferiği Bursa kent merkezine inecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe: " Bursa' nın kalbinden Uludağ' a yaklaşık 25 dakika da ulaşım sağlanabilecek " dedi...

Yılbaşı için Uludağ’ı seçen tatilci de, hazırlıklarını tamamlayan turizm işletmecisi de şokta!

Uludağ, hem karların üzerinde bir yılbaşı tatili hayali kuranlar hem de işletmeciler için bu sene büyük bür hayal kırıklığı yaşattı.

Kent hayatını bırakıp Uludağ'dan arazi aldılar!

Bursa'daki işlerini bırakıp Uludağ'ın güney eteklerindeki arazilerine ahşap ev yaparak buraya yerleşen Tekin çifti, arazilerine 4 de kulübe yaparak hayatlarına devam ediyor.

Bursa Uludağ'da inşaat krizi!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin, Bursa Uludağ Milli Parkı oteller bölgesinde yıkılan Büyük Otel'in yerine yaptığı tesise karşı açtıkları dava için keşif yapan DOĞADER ve Bursa Barosu heyeti, şok edici bir gerçekle karşılaştı. 

Uludağ Üniversitesi'nde usulsüz arsa tahsisi iddiası!

2019 yılı Sayıştay raporlarının yayınlanması ile birlikte pek çok kamu kurumunda yaşanan usulsüzlükler tespit edildi, Bursa Uludağ Üniversitesi’nde bir şirkete usulsüz arsa tahsis edildiği belirlendi.

Bursa Uludağ Üniversitesi Yeni Cami projesinin yüzde 35'i tamamlandı!

Bursa Uludağ Üniversitesi Görükle Yerleşkesi'nde yapılan Yeni Camii projesinin yüzde 35'i tamamlandı. Toplamda 25 bin metrekarelik alana sahip olacak Yeni Cami'nin yaklaşık 20 bin metrekaresi kültür merkezi olarak değerlendirilecek.

Bursa Uludağ’daki işletmenin kaçak bölümleri yıkıldı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Osmangazi Belediyesi, Uludağ yolu üzerindeki bir işletmenin kaçak olarak inşa edilen bölümlerini yıktı.

Uludağ Üniversitesi’nin yolları tapulanmış!

Bursa Uludağ Üniversitesi’nin Görükle kampüsü içerisinde yer alan yolların Nilüfer Belediyesi adına tapulandığı ortaya çıktı.

Bursa Uludağ Üniversitesi İnşaat Mühendisliği’ne modern laboratuarlar!

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nde yapımı tamamlanan Bilgisayar Laboratuvarı ile Yapı Malzeme Laboratuvarı düzenlenen tören ile birlikte açıldı. 

Uludağ Üniversitesi'nde Bina Deprem Yönetmeliği anlatıldı!

Uludağ Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Adem Doğangün, Karabük Üniversitesi İnşaat Mühendisliği öğrencilerine 2019 yılında yürürlüğe girecek olan Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği hakkında açıklamalar yaptı. 

Uludağ'ın eteklerinde yeni tünel inşaatı başladı!

Ak Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, Uludağ'ın eteklerinde inşa edilecek tünel ve viyadük için çalışmaların başladığını açıkladı. Esgin, bölgede 2 kilometrelik bir tünel çalışması ve 220 metrelik bir viyadük çalışması yapılacağını söyledi.

Trabzon Beşikdüzü'ndeki teleferik basına tanıtıldı!

100 milyon TL’ye mal olan ve bayramın ilk günü kullanıma açılan Karadeniz'in en uzun teleferiği basına tanıtıldı..

Uludağ Üniversitesi'nden akademik yaşam alanı irtifak hakkı ihalesi!

Bursa Uludağ Üniversitesi tarafından akademik yaşam alanı irtifak hakkı tesisi ihale ediliyor. İhale için teklifler en son 11 Haziran'da verilebilecek..

Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde Gayrimenkulün Geleceği tartışıldı!

7. Uludağ Ekonomi Zirvesi kapsamında, Akkök Holding’in oturum sponsorluğunda düzenlenen günün ilk paneli ‘Gayrimenkulün Geleceği’ nde katılımcılar, sektörün gündemini hakkında konuştular.

Uludağ teleferiği Haberi

Uludağ teleferiği

Yenilenen teleferik sisteminde ağaçların yoğun olduğu bölgelerdeki direkler 5 metre yükseltildi. Böylece ağaçların üzerinden geçecek olan teleferik, konforlu bir yolculuk sunacak.


Bursa'da 1963'te hizmete giren Türkiye'nin ilk teleferiği o dönemin teknolojik imkanları nedeniyle oteller bölgesine ulaşamamıştı. Kış aylarında binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan kayak merkezine ulaşım yıllarca çile olarak kalmıştı. Yenilenen teleferikle Bursa'nın simgesi çağ atlarken, yarım asırlık hayalin de gerçekleşmesi gündeme gelmiş, teleferiğin oteller bölgesine çıkacağı duyurulmuştu. Ancak teknolojik imkanları elinde bulunduran belediye bu kez mahkeme engeline takıldı. Hattın güzergahında ağaç kesileceği gerekçesiyle proje iptal edildi. Hayaller suya düştü derken müteahhit firma çözümü buldu. Teleferiğin direk boyları yükseltilerek ağaçların üzerinden ulaşım sağlanması fikri mahkemeyi ikna edince, oteller bölgesine ulaşım için kollar sıvandı. Teleferiği otellere götürecek ayaklar dikilmeye başlandı....