24 / 04 / 2024

Kent hayatını bırakıp Uludağ'dan arazi aldılar!

Kent hayatını bırakıp Uludağ'dan arazi aldılar!

Bursa'daki işlerini bırakıp Uludağ'ın güney eteklerindeki arazilerine ahşap ev yaparak buraya yerleşen Tekin çifti, arazilerine 4 de kulübe yaparak hayatlarına devam ediyor.



Doğaya olan meraklarından dolayı Bursa'daki işlerini bırakıp Uludağ'ın güney eteklerindeki arazilerine ahşap ev yaparak buraya yerleşen çift, hayallerini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Bursa'da doğa sporları üzerine ekipman satışı yapan Mehmet Uğur Tekin ile özel bir şirkette çalışan eşi Sema Tekin, yaptıkları doğa yürüyüşlerinin ve kamp etkinliklerinden sonra Uludağ'da bir arazi satın almaya karar verdi.

Kent hayatını bırakıp Uludağ dan arazi aldılar!

Yaklaşık 4 yıl önce arazi arayışına giren Tekin çifti 1 yıllık araştırma sonrasında Uludağ'ın güneyinde yer alan Keles ilçesine bağlı kırsal Dağdibi Mahallesi'ne 2,5 kilometre uzaklıkta bulunan 5 dönümlük arazi satın aldı.

Çitle çevirdikleri araziye önce ahşap bir ev inşa edip sadece hafta sonları burada kalmayı planlayan Tekin çifti ardından kent yaşamından ayrılarak Uludağ'a yerleşmeye karar verdi. Arazilerine bölgeye gelenlerin kamp yapabileceği kulübeler de inşa eden Tekin çifti, yaklaşık 2 yıl boyunca kedi, köpek ve tavuk besleyerek doğayla baş başa bir yaşama devam ediyor.

Mehmet Uğur Tekin, yaptığı açıklamasına, şehirden uzak bir yerde yaşama hayalini gerçekleştirmekten mutluluk duyduklarını açıkladı. Uzun zamandır doğada yerleşebilecekleri bir yer aradıklarından bahseden Tekin, "En sonunda burasını satın aldık. 3-4 gün burada yaşayıp geri kalan zamanımızda şehirde yaşama planımız vardı ancak benim işlerimde son dönemde işler yolunda gitmeyince tamamen buraya yerleşme kararı aldık. Kendi oturacağımız ahşap evi hafta sonlarında gelerek inşa ettik. Yaklaşık 2 yıldır tamamen burada yerleştik. Dağdibi Mahallesi sakinleri de bize çok yardımcı oldu. Onların yardımseverlikleri sayesinde buraya daha çabuk alıştık." diye konuştu.

Kamp alanını işleterek hayatlarını devam ettirdiklerinden bahseden Tekin, şu ifadeleri kullandı:
"Günlerimiz kamp alanının işleri ve burasının kendi zorluklarıyla geçiyor. Tavuklarımız, köpeklerimiz var. Onlarla da ilgileniyoruz. En yakınımızda Dağdibi Mahallesi var. 2,5 kilometre. Doğada yaşamanın zorlukları da var ama biz burada mutluyuz. Bursa'da dağ turizmi için çadır kampı anlamında böyle bir yer yok. 4 kulübenin bulunduğu kamp alanımıza çok güzel ilgi var. 2 yıldır tam dolulukla çalışıyoruz. Aynı anda 20-25 kişiyi misafir edebiliyoruz. Çok fazla kalabalık olmasını istemiyoruz."

Kent hayatını bırakıp Uludağ dan arazi aldılar!

- "Beden olarak yorulduk ama kafamız çok rahat"

Sema Tekin ise uzun süredir doğa sporları üzerine faaliyetler gerçekleştirdiklerini anlattı. Bir süredir sadece hafta sonlarında doğada bulunmanın kendilerine yetmediğinden bahseden Tekin şu ifadeleri kullandı:
"Sonrasında yer arayışına girdik. Gidip kapabileceğimiz, daha vakit geçirebileceğimiz bir yer olsun istedik. 3 yıl önce burayı aldıktan sonra amacımız ilk etapta hafta sonları buraya gelmekti. Sonra zamanla kent hayatındaki işimizde de farklı problemler olunca projemizi hızlandırdık. 1 yıl içinde de kulübeleri tamamladık. Sonrasında da böyle bir hayata geçtik. Şehir yaşamı daha konforlu. Burada beden gücü çok önemli. Beden olarak yorulduk ama kafamız çok rahat. Burada olmaktan mutluyuz."


Geri Dön