27 / 04 / 2024

Uluslararası Binalarda Enerji Verimliliği Sempozyumu ne zaman

Uluslararası Binalarda Enerji Verimliliği Sempozyumu ne zaman

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 13-14 Şubat 2017'de “Uluslararası Binalarda Enerji Verimliliği Sempozyumu” düzenlenecek.

Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği'ndeki değişiklik neleri etkileyecek?

Altensis Kurucu Ortağı Dr. Emre Ilıcalı yaptığı açıklamada Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği’ndeki değişiklikleri ile ilgili önemli bilgiler verdi. İşte Ilıcalı'nın o açıklamaları...

Binalarda Enerji Yönetmeliği değişti: Enerji verimliliği artıyor!

Binalarda enerji yönetmenliğinde yaşanan gelişmeler hakkında konuşan İZODER Başkanı Emrullah Eruslu önemli bilgiler verdi.

Resmen değişti! Bina inşaatlarına yeni düzenleme!

1 Ocak 2023 tarihinden itibaren projesi 'Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'e göre yapılmayan binalara ruhsat verilmeyecek. Peki binaların nasıl inşa edilmesi gerekiyor? İşte ayrıntılar..

Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31755 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Binalarda enerji performansı yönetmeliği resmen değişiyor!

Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Eruslu Binalarda enerji performansı yönetmeliği ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte o açıklamalar...

Enerji Kimlik Belgesi zorunlu mu?

Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik gereğince Enerji Kimlik Belgesi alınıyor. Peki, Enerji Kimlik Belgesi zorunlu mu?

Doğalgaz faturaları nasıl azaltılır?

Türkiye yeni yıla enerji fiyatlarındaki artışla girdi.  İzocam Genel Direktörü Murat Savcı, 1 Ocak 2020 tarihi itibari ile yürürlüğe giren Enerji Kimlik Belgesi (EKB) zorunluluğunun orta vadede binalarda enerji tasarrufu sağlanması hususunda ciddi bir katkı sağlayacağını söyledi. 

Tayfun Küçükoğlu: Binalarda enerji verimliliği için kullanıcılar teşvik edilmeli!

Türkiye İMSAD (Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu Enerji Verimliliği haftası ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Gelecekte var olmak için sınırlı kaynaklarımızı daha verimli kullanarak ‘az ile çok’ yapmalıyız” dedi.

Binalarda tasarruf için kentsel dönüşüm fırsatı değerlendirilmeli!

İZODER, iklim değişikliğiyle mücadele amacıyla ve binalarda enerji verimliliğinin sağlanması için “Tek yol U dönüşü” hareketine start verdi.

Gayrimenkul sektöründe gündem 'yeşil bina'!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Didem Eryar Ünlü bugünkü köşesinde Avrupa Birliği'nin, binalardan kaynaklanan sera gazı emisyonlarını azaltmak amacıyla Binalarda Enerji Performansı Direktifi'ni değiştirme teklifini kaleme aldı. İşte Didem Eryar Ünlü'nün o yazısı...

Bireysel tasarruf ile binalarda enerji israfı önlenebilir!

Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Başkanı Fatih Akgül, konutlarda tasarruf yaparak enerji israflarının yüzde 50'ye kadar düşebileceğini dile getirdi. 

Türkiye'de binaların yüzde 80'inde zafiyet var!

VERİMDER Başkanı Çağdaş Korkmaz ve VERİMDER İcra Kurulu Başkanı Prof. Dr. Emre Alkin binalarda enerji verimliliğine ilişkin açıklamalarda bulundu. Çağdaş Korkmaz, Türkiye'deki binaların yüzde 80'ninde zafiyet olduğunu dile getirdi.

10 yılda yaklaşık 1 milyon 300 bin binaya Enerji Kimlik Belgesi verildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre, binalarda Enerji Kimlik Belgesi uygulamasının başladığı 2011 yılından itibaren yaklaşık olarak 1,3 milyon binaya enerji kimlik belgesi verildi.

Uluslararası Binalarda Enerji Verimliliği Sempozyumu ne zaman Haberi

Uluslararası Binalarda Enerji Verimliliği Sempozyumu ne zaman

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 13-14 Şubat 2017 tarihleri arasında “Uluslararası Binalarda Enerji Verimliliği Sempozyumu” düzenleyecek.


Sempozyum, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın faydalanıcısı olduğu, AB ile Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen ''Binalarda Enerji Verimliliğinin Artırılması Teknik Yardım Projesi'' kapsamında Ankara’da gerçekleştirilecek.

Binalarda enerji verimliliğinin artırılması konusunda uluslararası iş birliğinin geliştirilmesinin yanı sıra Türkiye için gerekli enerji verimliliği politika ve programlarının tartışılacağı sempozyum, aynı zamanda “Enerji Verimliliği Teknolojileri ve Enerji Verimliliği Finansmanı” konularındaki fırsatların da paylaşılacağı uluslararası bir platform oluşturmayı amaçlıyor.


Sempozyum kapsamında 15 farklı ülkeden, yaklaşık 40 davetli konuşmacı, konuyla ilgili bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaşacak.


Sempozyuma katılım ücretsizken, güvenlik sebebiyle ön kayıt yaptırmak zorunlu olacak.

Sempozyumla ilgili detaylı bilgi ve kayıt  formuna  http://sempozyum.bevapro.com/    adresinden...