26 / 04 / 2024

ümit leblebici kim

ümit leblebici kim

Merkez Bankası'nın (MB) Para Politikası Kurulu öncesinde faiz indirimi mesajı veren TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici, "MB'nin faiz indirimine gitmesine müsait bir trend var mıdır? Altını çizerek 'vardır' diyorum." dedi..

Türk Ekonomi Bankası Genel Müdürü Ümit Leblebici oldu!

Türk Ekonomi Bankası bugün Sermaye Piyasası Kurulunun Seri:VIII, No:54 sayılı Tebliği uyarınca Kamu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklamaya göre Türk Ekonomi Bankası Genel Müdürü Ümit Leblebici oldu...

Konut kredisiyle ev alma dönemi bitiyor mu?

TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici, bankacılıkta 2019 yılının genel trendlerini anlattı. Leblebici, ''Konutta uygun bir Faiz oranı veriyoruz ve agresifiz ama talep yok. Talep olmayınca istediğiniz kadar fiyatı indirin olmuyor'' dedi.

Konut kredilerinde yeni düzenlemeler yapılmalı!

Türk Ekonomi Bankası (TEB) Genel Müdürü Ümit Leblebici, "Konut kredilerinin menkulleştirilmesi ve tekrar satılması konuşulan şeyler. Bunun için düzenleme yapılması gerekli." dedi.

Ümit Leblebici: Yatırımcılar kapıda bekliyor!

Türk Ekonomi Bankası (TEB) Genel Müdürü Ümit Leblebici, Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Leblebici, Türkiye'de jeopolitik risklerin getirdiği bir katmana rağmen, kapıda bekleyen yatırımcılar var'' şeklinde konuştu.

Ümit Leblebici: Konut sektöründe borçlu firmalarda ufak sorunlar var!

Merkez Bankası’nın faiz indirebileceği bir trendin başladığını söyleyen TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici, “Belirsizlikler azaldı. İç siyasette istikrar var” diye konuştu

Ümit Leblebici: Faiz indiriminin trend olarak devam edebilir!

TEB Genel Müdürü Leblebici, "Avronun değer kaybettiği, doların kuvvetlendiği bir trend var. Bunun içeriye yansıması olacaktır" dedi.

Ümit Leblebici: Faiz indirimi için müsait trend var!

Merkez Bankası'nın (MB) Para Politikası Kurulu öncesinde faiz indirimi mesajı veren TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici, "MB'nin faiz indirimine gitmesine müsait bir trend var mıdır? Altını çizerek 'vardır' diyorum." dedi..

TEB Silikon Vadisi'nde Girişim Evi açacak!

Türk Ekonomi Bankası ( TEB ) Genel Müdürü Ümit Leblebici, ODTÜ Teknokent ve TİM desteğiyle ABD'nin Silikon Vadisi'nde Girişim Evi açmak istediklerini söyledi..

Tapu harçlarını kim öder?

Taşınmaz malların alım satım işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Tapuda gerekli belgelerin temin edilmesi ve tapu harcının ödenmesi halinde devir işlemi gerçekleşiyor. Peki, tapu harçlarını kim öder?

Bozcaada'da kim, neyi kazanacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 1/100.000'lik planda Bozcaada'nın nasıl olacağının görülemeyeceğini belirterek, "Bozcaada'da para kazanılacak' deniliyor. Kim, neyi kazanacak?" diyerek tepki gösterdi

Çatı masrafını kim öder?

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, çatılar, bacalar, genel dam terasları, yağmur olukları ortak alanlar kapsamına giriyor. Peki, çatı masrafını kim öder? Kat maliklerinin hepsi çatı masraflarına katılmak zorunda mı?

Asansör bakımını kim öder?

Bir binada asansör bulunması halinde, yıllık olarak bakım ve onarımlarının yapılması gerekiyor. Peki, asansör bakım yönetmeliği gereğince asansör bakımını kim öder? Asansör bakım bedelinin ödenmesi ile ilgili esaslar...

Dask sigortasını kim yapar?

Diğer sigortaların aksine kar amacı gütmeyen bu sigorta biçiminde ortak bir sigorta havuzu oluşturuluyor. Olası bir afet durumunda zararlarınızı karşılayabilmek için konutunuza dask sigortası yaptırmanız gerekiyor. Peki, Dask sigortasını kim yapar?

Sit alanlarını kim belirler?

Tarih öncesinden günümüze kadar gelen çeşitli medeniyetlerin ürünü olup, yaşadıkları devirlerin sosyal, ekonomik gibi özelliklerini yansıtan alanlara sit alanı deniyor. Peki, sit alanlarını kim belirler?

ümit leblebici kim Haberi

ümit leblebici kim

Merkez Bankası'nın (MB) Para Politikası Kurulu öncesinde faiz indirimi mesajı veren TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici, "MB'nin faiz indirimine gitmesine müsait bir trend var mıdır? Altını çizerek 'vardır' diyorum. Ancak Merkez'in elindeki veri setiyle benim elimdekiler aynı değil" dedi. Leblebici, "Fed'in yüksek bir faiz artırımını, öne çekerek yapacağına dair bir ihtimal varsa bunun reaksiyonu farklı olabilir" diye konuştu. 


DALGALI KUR ŞOKU ABSORBE EDER 

Dövizin yükselmesi nedeniyle şirketler için sıkıntılı bir durum görmediklerini belirten Leblebici, şöyle konuştu: "Dolar 2.64 TL'ye çıkarsa, 5'e gidecek diye düşünülüyor. Ama öyle olmuyor. 2001 krizinde de böyle oldu. Kriz başladı 2'ye çıktı sonra geri geldi. Böyle bakınca dalgalı kur sistemi zaman içinde ilk geçen şoku absorbe etmenize yardımcı oluyor." Dövize endeksli konut kredisi verilmediği için de sıkıntı...