20 / 04 / 2024

Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metrosu açıldı mı

Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metrosu açıldı mı

İBB Raylı Sistem Daire Başkanı Doç. Dr. Pelin Alpkökin, Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metro Hattı ile ilgili açıklamalar yaptı. Metro hattında gelinen son noktaları paylaşmak amacıyla bir basın turu düzenleyen Alpkökin, metroyu 2022'nin sonuna yetiştirmeye çalıştıklarını dile getirdi.

Ataşehir, Mustafa Kemal ve Aşık Veysel mahallelerinin imar planları için yeni adım!

Ataşehir Belediye Meclisi, Mustafa Kemal ve Aşık Veysel mahallelerinin Nazım İmar ve Uygulama İmar Planlarına ilişkin süreç için olağanüstü gündemle toplandı.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'ndan İBB’ye Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metrosu için 75 milyon Euro’luk ek kredi!

İBB ve EBRD arasında, Ümraniye – Ataşehir - Göztepe metro hattı projesinde kullanılmak üzere, toplam 75 milyon Euro’luk ek kredi anlaşmasına imza atıldı. İşte ayrıntılar...

Bakan Nebati Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metro Hattı için imzaların atıldığını açıkladı!

Bakan Nebati, Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metro Hattı'nın finansman ihtiyacı için imzaların atıldığını deklare etti.

Nidapark Ataşehir ön satışta!

Göcek'te hayata geçirdiği Nidapark Göcek projesini geçtiğimiz aylarda satışa çıkaran Tahincioğlu Gayrimenkul, şimdi de Nidapark Ataşehir projesini ön satışa çıkardı.

Sabiha Gökçen, İstanbul Havalimanı, Kayaşehir-Başakşehir metroları ne zaman açılacak? Bakan Karaismailoğlu açıkladı! 

Sabiha Gökçen ve İstanbul Havalimanı metroları güzergahında yer alan 3 metronun açılış tarihleri merak konusu oldu. Peki, E5-Sabiha Gökçen Havalimanı metrosu açıldı mı? İstanbul Havalimanı Metrosu ne zaman açılacak? Kayaşehir-Başakşehir arasındaki metro hattı ne zaman hizmete girecek? İşte cevabı

Ataşehir Mustafa Kemal ve Aşık Veysel Mahallesi 1/5000 ölçekli imar planına itiraz!

Ataşehir ilçesi, 1/5000 ölçekli Mustafa Kemal ve Aşık Veysel Mahallesi, Nazım İmar Planı'na ilişkin 18.01.2022 tasdik tarihli plan itirazı askıya çıkarıldı.

Ümraniye-Göztepe Metrosu'nda hak edişler ödenmedi! Metro inşaatı durduruldu!

Ümraniye-Göztepe Metrosu'nda firmalara ödemelerin yapılmaması sebebiyle inşaat durduruldu. 

Suberta İnşaat Gıda Ve İhtiyaç Maddeleri Ticaret Sanayi Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Suberta İnşaat Gıda Ve İhtiyaç Maddeleri Ticaret Sanayi Limited Şirketi İstanbul Şubesi Beykoz’da 640 bin TL sermaye bedeli ile Ata Beğendik tarafından açıldı.

Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metro Hattı 2022'nin sonunda açılıyor!

İBB Raylı Sistem Daire Başkanı Doç. Dr. Pelin Alpkökin, Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metro Hattı ile ilgili açıklamalar yaptı. Metro hattında gelinen son noktaları paylaşmak amacıyla bir basın turu düzenleyen Alpkökin, metroyu 2022'nin sonuna yetiştirmeye çalıştıklarını dile getirdi.

Ataşehir Esatpaşa 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Ataşehir İlçesi Esatpaşa Mahallesi 1995 Ada 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 Parseller, 1996 Ada 1 Parsel ve Bir Kısım Tescil Dışı Alana İlişkin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Göztepe - Ataşehir - Ümraniye Metro Hattı'nda yeni gelişme!

Yapımı, eski yönetimce 2017 yılında durdurulan, yeniden inşası 20 Eylül 2019 tarihinde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından başlatılan Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metro Hattı’nda yeni bir adım atıldı. 

İBB'ye 3 metro hattı için 655 milyon Euro'luk borçlanma yetkisi verildi!

İBB’nin Ümraniye-Ataşehir- Göztepe Metrosu, Mahmutbey-Bahçeşehir Metrosu ve Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metrosu inşaatları için dış borçlanma talep etmişti. İBB'nin bu talebi, mecliste oybirliği ile kabul edildi.

Eskişehir Kumlubey tramvay hattı açıldı!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen ve Fatih, Zafer, Tunalı, Ömerağa Mahallelerini kent merkezi ve Şehir Hastanesi’ne bağlayan Kumlubel hattı hizmete açıldı. 

Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metrosu açıldı mı Haberi

Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metrosu açıldı mı

İBB Raylı Sistem Daire Başkanı Doç. Dr. Pelin Alpkökin, 2023 yılında açılması planlanan Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metrosu'nda gelinen aşamayla ilgili bir basın turu gerçekleştirdi. Sözcü Gazetesi'nden Fahrettin Öztürk'ün haberine göre; Pelin Alpkökin, ‘dev köstebek’ şeklinde bilinen, Tünel Sondaj Makineleri’nin (TBM), yüzde 70 oranında ilerlediğini ve bu hattın, 2023'te açılmasını planladıklarını dile getirdi. 

“DEV KÖSTEBEK GÖRÜNDÜ”

Doç. Dr. Alpkökin’in, metro turu sabah saatlerinde, SBÜ Hastane İstasyonu’ndan başladı ve Ataşehir istasyonunda sona erdi. Dev köstebek ise, dün sabah saatlerinde SBÜ Hastane istasyonunda, ‘istasyon aynası’ ismi verilen çıkıştan çıktı.

“1800 PERSONELLE 24 SAAT ARALIKSIZ ÇALIŞMA”

Uzunluğu 13 kilometre, seyahat süresi 21 dakika olan metro hattı saatte tek yönde 44 bin yolcu taşıma kapasitesine sahip. Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metrosu'nun, yeraltı istasyonu, 31 bin metrekarelik büyüklükte. Alpkökin, aynı anda 33 farklı...