25 / 04 / 2024

urla karaburun karayolu heyelan

urla karaburun karayolu heyelan

İzmir'de etkili olan sağanak nedeniyle Urla - Karaburun karayolunun bir bölümüne, heyelan nedeniyle kaya parçaları düştü. Karayolları ekiplerinin, bölgede teraslama veya duvar çalışması yapacağı bildirildi...

İzmir Karaburun yatırımcıların yeni gözdesi oldu!

İstanbullu girişimcilerin gözdesi haline gelen Çeşme, Urla, Seferihisar, Karaburun ve Güzelbahçe'de metrekare fiyatları 20 bin TL'ye kadar çıktı.

Çalık Holding'in Karaburun RES projesinde son durum ne?

Çalık Holding, İzmir’in Karaburun İlçesi’nin Sarpıncık Köyü ile Urla İlçesi’nin Demircili Köyü’nde Rüzgar Enerji Santrali (RES) kurmak için proje hazırladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı,ÇED raporu hakkında olumlu karar verdi.

Çalık Holding'in Karaburun RES projesi durduruldu!

İzmir 5. İdare Mahkemesi, Karaburun İlçesi’ndeki Rüzgar Enerji Santrali için ÇED Raporu’na verilen olumlu kararı iptalinin ardından, Urla İlçesi’ndeki proje için de aynı yönde karar verdi.

Urla sahilleri S.O.S. veriyor!

Urla'da sahiller S.O.S. veriyor. Kıyıların kaderine terk edilmesine isyan eden bölge halkı, "Belediyeler burayla ilgilenmiyor. Her yer foseptik çukuru; derelerden gelen lağım suları da denize akıyor" diye konuştu

D-100 Karayolu trafiğe kapandı!

Dünden beri etkisini gösteren sağanak yağış sabah saatlerinde etkisini daha da arttırarak sele neden oldu. Kocaeli'nin Kartepe ilçesi D-100 karayolu Eşme mevkiinde yolun sular altında kalmasından dolayı İstanbul istikameti trafiğe kapandı...

Urla'nın foseptik çukuru sorunu çözülecek mi?

İzmir'in Urla ilçesi foseptik çukurlarına mahkum oldu. İlçenin Torasan, Özbek, Gülbahçe ve İçmeler mahallelerinde oturan vatandaşlar, foseptik çukuru kullanmalarına rağmen İZSU'ya atık su bedeli ödüyor

Urla Devlet Hastanesi taşındı!

Urla Karantina Adası'nda yer alan Urla Devlet Hastanesi yeni binasına taşındı. Özbek yolu üzerindeki yeni hastane binası Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından inşa edildi...

İzmir'de körfezden çıkarılan kum karayolu inşaatlarında kullanılacak!

Ege Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü, İzmir ’ de Körfez ’ den çıkarılacak kumun karayolu inşaatlarından hafif beton imalatına kadar pek çok alanda kullanılabileceğini ortaya koydu...

Megapol Urla projesi Haziran 2015'te teslim edilecek!

Megapol Group Genel Koordinatörü Hakan Yıldız, kentlerdeki konforu doğanın içinde yaşamak isteyen yeni bir anlayışın doğduğuna dikkat çekerek, Megapol Urla Evleri'nin bu değişime hitap ettiğini söyledi.

Alsancak karayolu tüneli proje ihalesi 17 Ekim'de!

Vahap Özaltay Meydanı girişinden başlayarak Liman Caddesi’ne bağlanacak 550 metrelik tünelli karayolu alt geçidi için harekete geçen Büyükşehir Belediyesi, uygulama projelerinin hazırlanması amacıyla 17 Ekim 2014 tarihinde ihaleye çıkıyor.

İzmir Alsancak karayolu tüneli proje ihalesi 17 Ekim'de!

Vahap Özaltay Meydanı girişinden başlayarak Liman Caddesi’ne bağlanacak 550 metrelik tünelli karayolu alt geçidi için harekete geçen Büyükşehir Belediyesi, uygulama projelerinin hazırlanması amacıyla 17 Ekim 2014 tarihinde ihaleye çıkıyor.

İzmir Alsancak 550 metrelik karayolu tüneli proje ihalesi 17 Ekim'de!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Alsancak trafiğini rahatlatacak önemli bir yatırımı hayata geçirmek için düğmeye bastı. Alsancak Vahap Özaltay Meydanı ile Liman Caddesi’ni birbirine bağlayacak 550 metrelik karayolu tüneli için proje ihalesine çıkıyor.

Megapol Urla Evleri'nde 190 villadan 128'i tamamlandı!

Deniz ve termalden oluşan Megapol Urla Evleri'nde birinci etap Haziran 2015 tarihinde teslim edilecek. Toplam 190 villanın yer aldığı projesinin ilk etabında 128 villanın yapımı gerçekleşti.

urla karaburun karayolu heyelan Haberi

urla karaburun karayolu heyelan


İzmir'de etkili olan sağanak nedeniyle Urla-Karaburun karayolunun bir bölümüne, heyelan nedeniyle kaya parçaları düştü.


Alınan bilgiye göre, yeni Karaburun karayolu Karapınar mevkisinde sağanağın etkisiyle yamaçtan kopan kaya yol kenarına kaya parçaları düştü.


Olay yerine gidip, önlem alan ve kaya parçalarını kaldıran karayolları ekiplerince, bölgede teraslama veya duvar çalışması yapılacağı öğrenildi.


Çalışmalar sırasında zaman zaman kaya düşüşlerinin devam ettiği...