19 / 04 / 2024

urla karaburun karayolu teraslama çalışması ne zaman başlayacak

urla karaburun karayolu teraslama çalışması ne zaman başlayacak

İzmir'de etkili olan sağanak nedeniyle Urla - Karaburun karayolunun bir bölümüne, heyelan nedeniyle kaya parçaları düştü. Karayolları ekiplerinin, bölgede teraslama veya duvar çalışması yapacağı bildirildi...

İzmir Karaburun yatırımcıların yeni gözdesi oldu!

İstanbullu girişimcilerin gözdesi haline gelen Çeşme, Urla, Seferihisar, Karaburun ve Güzelbahçe'de metrekare fiyatları 20 bin TL'ye kadar çıktı.

Çalık Holding'in Karaburun RES projesinde son durum ne?

Çalık Holding, İzmir’in Karaburun İlçesi’nin Sarpıncık Köyü ile Urla İlçesi’nin Demircili Köyü’nde Rüzgar Enerji Santrali (RES) kurmak için proje hazırladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı,ÇED raporu hakkında olumlu karar verdi.

Çalık Holding'in Karaburun RES projesi durduruldu!

İzmir 5. İdare Mahkemesi, Karaburun İlçesi’ndeki Rüzgar Enerji Santrali için ÇED Raporu’na verilen olumlu kararı iptalinin ardından, Urla İlçesi’ndeki proje için de aynı yönde karar verdi.

İzmir Büyükşehir Meclisi Urla Bağ Yolu projesine katkı verecek!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, Urla Şarap Üreticileri ve Bağcılık Derneği'nin İzmir Kalkınma Ajansı Yanmada Sürdürülebilir Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında hazırladığı "Urla Bağ Yolu" projesine belediyenin katkı vermesini onaylandı.

Türkiye’nin ilk Sualtı Arkeoloji Müzesi Urla’da açılacak'

Urla Belediyesi, Ankara Üniversitesi Sualtı Arkeolojik Araştırma ve Uygulama Merkezi (ANKÜSAM) ve Vehbi Koç Vakfı işbirliği ile birlikte yürütülen Türkiye’nin ilk su altı arkeoloji müzesi Urla’da hizmete açılıyor.

Tarihi Roma Limanı Urla'ya inşa edilecek!

Ankara Üniversitesi, Ege Denizi'nin bilinen en eski liman kentlerinden biri olan Urla'da, 2 bin yıllık Roma limanını aynı yerinde yeniden inşa edecek.

Urla'da Roma Limanı yeniden inşa edilecek!

ANKARA Üniversitesi, Ege Denizi'nin bilinen en eski liman kentlerinden biri olan Urla'da, 2 bin yıllık Roma limanını aynı yerinde yeniden inşa edecek.

Urla'ya Roma Limanı inşa edilecek!

Ankara Üniversitesi, Ege Denizi'nin bilinen en eski liman kentlerinden biri olan Urla'da, 2 bin yıllık Roma Limanı'nı aynı yerinde yeniden inşa edecek.

Megapol Urla Evleri'nde teslimler 30 Haziran'da!

Megapol Group, Urla'da farklı bir konsepti hayata geçirdi. İçmeler'de projelendirilen ve birinci etabı bitirilen Megapol Urla Evleri'nde; doğa, termal ve deniz bir arada sunuluyor.

Megapol Urla Evleri'nde 639 bin TL'den başlayan fiyatlarla!

Megapol Group, Urla'da farklı bir konsepti hayata geçirdi. İçmeler'de projelendirilen ve birinci etabı bitirilen Megapol Urla Evleri'nde; doğa, termal ve deniz bir arada sunuluyor.

Megapol Urla Evleri görücüye çıktı!

İnşaat sektörünün öncülerinden Megapol, İçmeler'de 30 milyon dolar yatırımla hayata geçirilen 'Urla Evleri'ni tanıttı. Hobi bahçeleri ve büyük yeşil alanlara sahip 190 villanın yer aldığı proje bir ayda tamamlanacak...

Karaburun'a Valilikten RES şoku!

Yakaköy’deki RES için çıkan kararla sevinen Karaburun, Valiliğin Mordoğan’daki santral için aldığı kararla şok yaşadı. Valilik bölgede yaşam alanına 150 metre uzaklıktaki RES’te kapasite artışı için sunulan ÇED dosyasını kabul etti.

Karaburun'daki RES durduruldu!

Karaburun yarımadasında bölge halkının bir süredir yürüttüğü hukuk mücadelesi devam ederken, vatandaşların EPDK aleyhine açtığı davada nihai karar verildi, Karaburun RES projesi kapsamında kurulan tesisin üretim işlemleri durduruldu.

urla karaburun karayolu teraslama çalışması ne zaman başlayacak Haberi

urla karaburun karayolu teraslama çalışması ne zaman başlayacak


İzmir'de etkili olan sağanak nedeniyle Urla-Karaburun karayolunun bir bölümüne, heyelan nedeniyle kaya parçaları düştü.


Alınan bilgiye göre, yeni Karaburun karayolu Karapınar mevkisinde sağanağın etkisiyle yamaçtan kopan kaya yol kenarına kaya parçaları düştü.


Olay yerine gidip, önlem alan ve kaya parçalarını kaldıran karayolları ekiplerince, bölgede teraslama veya duvar çalışması yapılacağı öğrenildi.


Çalışmalar sırasında zaman zaman kaya düşüşlerinin devam ettiği...